در لایحه بودجه ۱۴۰۲ دولت منابع حاصل از صادرات نفت را تا ۶۰۳ هزار میلیارد تومان افزایش داده که نسبت به قانون بودجه سال گذشته ۲۵ درصد رشد داشته است. به گزارش مناقصهمزایده، آیتا… سیدابراهیم رئیسی؛ رئیسجمهوری چهارشنبه، ۲۱ دیماه ۱۴۰۱لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور را به مجلس تقدیم کرد. این لایحه دومین لایحه بودجهای […]
در لایحه بودجه ۱۴۰۲ دولت منابع حاصل از صادرات نفت را تا ۶۰۳ هزار میلیارد تومان افزایش داده که نسبت به قانون بودجه سال گذشته ۲۵ درصد رشد داشته است. به گزارش مناقصهمزایده، آیتا… سیدابراهیم رئیسی؛ رئیسجمهوری چهارشنبه، ۲۱ دیماه ۱۴۰۱لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور را به مجلس تقدیم کرد. این لایحه دومین لایحه بودجهای است که دولت سیزدهم تدوین و به مجلس تقدیم کرده است. براساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، در بخش خلاصه واگذاری و تملک داراییهای سرمایهای در سال ۱۴۰۲ و در حوزه واگذاری داراییهای سرمایهای، منابع حاصل از فروش نفت و فرآوردههای نفتی ۶۰۳ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. همچنین منابع حاصل از فروش واگذاری اموال منقول و غیرمنقول ۱۰۷ هزار و ۹۹۹ میلیارد تومان تعیین شده است. در بخش هزینههای مربوط به تملک داراییهای سرمایهای، در فصل ساختمان و ۲۰۶ هزار میلیارد تومان، ماشینآلات و تجهیزات ۶۳٫۶ هزار میلیارد تومان، سایر داراییهای ثابت ۳۱۶ میلیارد تومان، زمین ۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان و در بخش سایر داراییهای تولید نشده نیز ۴۷٫۴ هزار میلیارد تومان برای تملک داراییهای سرمایهای تعیین شده است.
افزایش ۳۵ درصدی قبض آب مشترکان پرمصرف
براساس بند «الف» تبصره۶ لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ وزارت نیرو از طریق شرکتهای آب و فاضلاب استانی سراسر کشور مکلف است علاوه بر نرخ آب بها به ازای هر مترمکعب فروش آب شرب بالاتر از الگوی مصرف، تا دو برابر بیش از الگو ۱۵ درصد نرخ آببها را افزایش دهد و از مشترکانی که بیش از دو برابر الگو مصرف کردهاند بهازای هر مترمکعب مازاد ۳۵ درصد نرخ را افزایش داده و از آنان دریافت و به خزانهداری کل کشور واریز کند. وجوه فوق مشمول مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزشافزوده، نخواهد بود. ۱۰۰درصد وجوه دریافتی از محل مذکور در ردیف معین در بودجه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور جهت آبرسانی شرب شهرهای دارای تنش آبی، روستایی و عشایری و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر و اصلاح شبکه آن و تکمیل فاضلاب روستایی اختصاص مییابد. به نحوی که ۳۰ درصد منابع مذکور برای آبرسانی عشایری و باقی مانده برای آبرسانی شهری و روستایی براساس بحران و کمبود آب سالم بین استانها در مقاطع سه ماهه توزیع شود. مبادله موافقتنامه بین شرکتهای آب و فاضلاب و سازمان امور عشایر و سازمان برنامهریزی استان الزامی است.
تخصیص ۱۰ هزار میلیارد ریال به آبهای ژرف
براساس بند «ط» تبصره یک لایحه بودجه کل کشور وزارت نفت مکلف شد به میزان ۱۰ هزار میلیارد ریال از منابع داخلی خود و شرکتهای تابعه را با هدایت و نظارت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری وزارت نیرو در فرآیند قابلیتسازی و توسعه فناوری و عملیات حفاری و بهرهبرداری از آبهای ژرف و سایر فناوریهای آب اختصاص دهد.
افزایش ۴۰ درصدی نرخ خوراک پتروشیمیها
براساس بند «الف» تبصره ۱۴ هدفمندی، تمامی دریافتیها (منابع) قانون هدفمندی یارانهها به استثنای عوارض شهرداریها و دهیاریها، حق بیمه مشترکین گاز طبیعی و عوارض گازرسانی (به ترتیب موضوع مواد (١٢) و (٦٥) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (٢) و حق بیمه منازل مسکونی در اجرای مواد (٢) و (٤) قانون تأسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی، به میزان شش میلیون و پانصد و نود و هشت هزار و چهارصدوبیست میلیارد (۶٫۵۹۸٫۴۲۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال توسط شرکتهای تابعه وزارت نفت بابت دریافتی حاصل از فروش داخلی فرآوردههای نفتی، دریافتی حاصل از فروش صادراتی فرآوردههای نفتی، دریافتی حاصل از فروش داخلی گاز طبیعی با احتساب عوارض و مالیات ارزش افزوده و دریافتی حاصل از اصلاح نرخ خوراک پتروشیمیها (در سقف هفتاد هزار ریال به ازای هر مترمکعب) و اضافه شدن ۱۰ واحد درصد بر نسبت نرخ سوخت صنایع به خوراک پتروشیمیها، به حساب سازمان هدفمندسازی یارانهها نزد خزانهداری کل کشور واریز میشود.
اختصاص ۳۰۰۰ میلیارد تومان برای گازرسانی به روستاها
براساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذیربط مکلف است از محل سهم ۱۴.۵ درصدی شرکت مذکور تا میزان ۳۰ هزار میلیارد ریال نسبت به گازرسانی به روستاها و اتمام طرحهای نیمه تمام گازرسانی به روستاها، تداوم گازرسانی با اولویت گازرسانی به شهرها و روستاهای استان سیستانوبلوچستان، جنوب کرمان و شرق هرمزگان اقدامات لازم را به عمل آورد. براساس بند «د» تبصره یک لایحه بودجه ۱۴۰۲ وزارت نفت مکلف است گزارش عملکرد گازرسانی را هر سه ماه یکبار به کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه کشور ارایه دهد. همچنین گازرسانی تا درب مدارس و مساجد روستایی مورد تأکید است. همچنین براساس بند «هـ» این تبصره به شرکت دولتی ذیربط وزارت نفت اجازه داده میشود فرآورده نفتی حاصل از افزایش ظرفیت پالایشگاه آبادان نسبت به برنامه مصوب را تا سقف ۲۳۰ میلیون یورو به فروش رسانده و پس از واریز به حساب شرکت نزد خزانهداری کل کشور، وجوه حاصل را صرف بازپرداخت تعهدات، طرح توسعه و تثبیت این پالایشگاه کند و یا معادل آن نفتخام و میعانات گازی تحویل دهد.
دیدگاه بسته شده است.