الجزایر به‌ جمع رقبای گاز ایران در اروپا پیوست

الجزایر به‌ جمع رقبای گاز ایران در اروپا پیوست حجم صادرات گاز الجزایر به عنوان یکی از رقبای ایران درحالی به جنوب اروپا افزایش یافته است که بازار گاز پس از هفته‌ها کاهش قیمت بالاخره رنگ گرانی را به خود دید. به گزارش مهر، با وجود تثبیت قیمت نفت خام اما بهای گاز طبیعی در […]

الجزایر به‌ جمع رقبای گاز ایران در اروپا پیوست

حجم صادرات گاز الجزایر به عنوان یکی از رقبای ایران درحالی به جنوب اروپا افزایش یافته است که بازار گاز پس از هفته‌ها کاهش قیمت بالاخره رنگ گرانی را به خود دید.

به گزارش مهر، با وجود تثبیت قیمت نفت خام اما بهای گاز طبیعی در بازارهای منطقه‌ای جهان به ویژه انگلیس و آمریکا با افزایش چندین سنتی همراه شد که دست‌کم در طول چند هفته گذشته کم سابقه بوده است.

بر این اساس، در معاملات منتهی به پنجم سپتامبر بازار شمال شرق آسیا قیمت تک محموله گاز طبیعی بدون تغییر نسبت به هفته گذشته در محدوده ۵ دلار و ۵۰ سنت به ازای هر میلیون بی‌تی یو معامله شده است.

در بازار جنوب‌غربی اروپا هم قیمت هر میلیون بی‌تی یو تک محموله گاز طبیعی بدون تغییر نسبت به هفته گذشته در حدود ۴ دلار و ۴۰ سنت داد و ستد شده است.

این در حالی است که در مدت زمان مشابه سال گذشته، قیمت هر میلیون بی‌تی یو گاز در بازار شمال شرق آسیا ۷ دلار و ۴۰ سنت و در بازار جنوب‌غربی اروپا ۶ دلار و ۳۰ سنت داد و ستد شده است.

با وجود تثبیت قیمت گاز در دو بازار آسیا و اروپا اما بهای این حامل انرژی پاک در بازار NBP انگلیس در معاملات منتهی به پنجم سپتامبر با ۱۹ سنت افزایش به ازای هر میلیون بی‌تی یو در محدوده ۳ دلار و ۷۰ سنت داد و ستد شده است.

از سوی دیگر هر چند قیمت گاز در بازار انگلیس گران شده اما در شرایط فعلی بهای گاز در دو هاب NBP انگلیس و TTF هلند به کم‌ترین میزان از سال ۲۰۰۹ میلادی تاکنون رسیده است.

همچنین در بازار هنری هاب آمریکا قیمت هر میلیون بی‌تی‌یو گاز طبیعی با افزایش غیرمنتظره نزدیک به یک دلاری همراه شد به‌طوری‌که بهای این حامل انرژی پاک به یک باره از دو دلار و ۹۶ سنت به ۳ دلار و ۸۵ سنت افزایش یافته است.

در معاملات منتهی به پنجم سپتامبر بهای هر میلیون بی‌تی‌یو گاز طبیعی با ۸۹ سنت افزایش به ۳ دلار و ۸۵ سنت رسیده که این افزایش قیمت حتی در مقایسه با بهای گاز در مدت مشابه سال گذشته بیش از یک دلار بالاتر است.

در شرایط فعلی پیشی گرفتن عرضه از تقاضا مهم‌ترین عامل پایین ماندن قیمت گاز در بازار بوده ضمن آن‌که کشورهای مختلف سرمایه‌گذاری‌های جدیدی را برای افزایش ظرفیت تولید گاز آغاز کرده‌اند.

از این رو همزمان با افزایش ظرفیت تولید جمع‌آوری گازهای همراه نفت در عراق، مصر هم سرمایه‌گذاری ۳۳ میلیارد دلاری برای اجرای ۱۱ پروژه گاز و متوقف ساختن روند کاهش تولید در میادین موجود این کشور را کلید زده است.

در این بین درحالی ایران برای آغاز صادرات گاز طبیعی از دو مسیر خط لوله و LNG برنامه‌ریزی کرده است که پس از قطر و روسیه، الجزایر هم به جمع رقبای ایران در تجارت و بازار گاز اروپا تبدیل شده است.

 

آمار مؤسسات معتبر بین‌المللی نشان می‌دهد که از ابتدای سال ۲۰۱۶ میلادی تاکنون حجم صادرات گاز الجزایر به ایتالیا و اسپانیا با افزایش روبه‌رو شده و در مجموع از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۱۶٫۲ میلیارد متر مکعب توسط این کشور آفریقایی گاز به جنوب اروپا صادر شده است.