بدنسازان استروییدی در معرض دیابت قرار دارند

بدنسازان استروییدی در معرض دیابت قرار دارند سوء‌مصرف استروییدهای آنابولیک در بدنسازان– داروی مصنوعی که هورمون جنسی مردانه را نظیر تستوسترون تقلید می‌کند- ممکن است منجر به مقاومت به انسولین شود. به گزارش ایسنا و به نقل از پایگاه خبری مؤسسه سلامت ملی آمریکا، محققان بیمارستان دانشگاهی هرلو دانمارک در این پژوهش تأثیرات استروییدهای آنابولیک […]

بدنسازان استروییدی در معرض دیابت قرار دارند

سوء‌مصرف استروییدهای آنابولیک در بدنسازان– داروی مصنوعی که هورمون جنسی مردانه را نظیر تستوسترون تقلید می‌کند- ممکن است منجر به مقاومت به انسولین شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از پایگاه خبری مؤسسه سلامت ملی آمریکا، محققان بیمارستان دانشگاهی هرلو دانمارک در این پژوهش تأثیرات استروییدهای آنابولیک را بر چربی شکمی و حساسیت به انسولین در ۱۰۰ مرد جوان‌تر و پیرتر از ۵۰ سال که همگی بدنسازی قدرتی کار می‌کردند، مورد بررسی قراردادند.

این مردان به ۳ دسته تقسیم شدند: مصرف‌کنندگان کنونی، مصرف‌کنندگان پیشین و هرگز مصرف نکرده‌ها.

تمامی افراد این پژوهش تحت تست تحمل گلوکز قرار گرفتند. تست تحمل گلوکز پاسخ بدن شما نسبت به قند(گلوکز) را می‌سنجد. این تست برای غربالگری دیابت نوع دو استفاده می‌شود. قند خون و سطوح انسولین افراد هر ۳۰ دقیقه و به مدت دو ساعت این آزمایش اندازه‌گیری شد.

چربی شکمی افراد نیز با استفاده از تکنولوژی تصویربرداری موسوم به «DEXA» اندازه گرفته شد.

هرچند این رابطه نمی‌تواند مؤید وجود علت و معلول باشد اما محققان دریافتند افرادی که قبلاً و اکنون از مصرف‌کنندگان استرویید بودند، حساسیت کم‌تری به انسولین در مقایسه با افرادی که هرگز این مواد را استفاده نکرده بودند، از خود نشان دادند.

علاوه بر این، ورزشکارانی که به‌طور مرتب استرویید مصرف می‌کردند میزان پایین‌تری از درصد کلی چربی بدنی از خود نشان دادند، اما این مردان میزان چربی احشایی بالایی از خود نشان دادند؛ چربی احشایی یا چربی «عمقی» اطراف اندام‌های درونی شکم را می‌پوشاند.

پژوهشگران چنین نتیجه گرفتند که پیشینه سوء‌مصرف استرویید آنابولیک خطر کاهش حساسیت به انسولین را افزایش می‌دهد.

 

نتایج این پژوهش در مجله “General Dentistry” منتشر شده است.