علی غلامفراهانی- ایجاد شغل یکی از مهمترین دغدغههای هر رئیسجمهوری است و داشتن شغل مناسب آرزوی هر فردی در جامعه است. در کشور ما میلیونها بیکارِ تحصیلکرده وجود دارند که دربهدر به دنبال شغل مناسب برای خود میگردند. دوران انتخابات ریاست جمهوری اما جایی است که نامزدهای انتخابات یکی از اصلیترین وعدههای خود را به […]
علی غلامفراهانی- ایجاد شغل یکی از مهمترین دغدغههای هر رئیسجمهوری است و داشتن شغل مناسب آرزوی هر فردی در جامعه است. در کشور ما میلیونها بیکارِ تحصیلکرده وجود دارند که دربهدر به دنبال شغل مناسب برای خود میگردند. دوران انتخابات ریاست جمهوری اما جایی است که نامزدهای انتخابات یکی از اصلیترین وعدههای خود را به مسأله ایجاد شغل مناسب اختصاص میدهند؛ یکی از مهمترین وعدههای ابراهیم رئیسی در زمان انتخابات ریاست جمهوری نیز، ایجاد سالیانه یک میلیون شغل بود. وعدهای که پیش از او یک رئیسجمهور دیگر هم وعده انجام آن را داده بود اما به نتیجه نرسیده بود! رئیسی؛ نخستینبار این وعده را اردیبهشت ۱۳۹۶ یعنی همان انتخاباتی که هم او و هم محمدباقر قالیباف کاندیدا بودند اما در نهایت حسن روحانی برای دومینبار رئیسجمهور شد، همراه با قالیباف مطرح کرده بود. رئیسی؛ چهار سال بعد در زمان انتخابات بعدی هم، این وعده را چندین بار تکرار کرد. بهعنوان نمونه، روز هفتم خرداد سال ۱۳۹۹ گفت: «نزدیک به ۷۰ درصد از ظرفیتهایی که امروز در کشور وجود دارد، اگر فعال بشود بهخوبی میتوانیم شاهد رشد اقتصادی و اشتغال سالانه یک میلیون نفری در کشور باشیم.» اکنون هم رئیسی بر مسند ریاست جمهوری تکیه زده و هم قالیباف سمت ریاست مجلس را در دست دارد. حالا سؤالی که مطرح است آنکه آیا دولت بعد از گذشت یکسال توانسته به وعده خود عمل کند؟
یک میلیون شغل ایجاد شد
رئیسی که روز یکشنبه هفته جاری در مجلس حاضر شد تا از لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ دولتش دفاع کند، رشد صنعت و رشد تولید در سال ۱۴۰۱ را بیسابقه توصیف کرد و در مورد وعده خود درباره ایجاد یک میلیون شغل در سال نیز مدعی شد که این وعده محقق شده است. او در این باره گفته است: «مستندات ما از جمله کد بیمه، کدملی و محل اشتغال نشان میدهد که وعده ایجاد قریب به یک میلیون شغل، محقق شده است.» جالب اینجاست که خبرگزاری مهر، در گزارشی در اواخر تیرماه که منبع آماری آن، گزارش وزارت تعاون از «سامانه ملی رصد اشتغال» ذکر شده، مدعی شده دولت ۵۲۰ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کرده است؛ اما در کمتر از یکماهونیم، ناگهان هم رئیسجمهور و هم معاون وزارت کار، مدعی میشوند، نزدیک به دو برابر این میزان شغل ایجاد شده است! این درحالیست که نه در سایت وزارت تعاون، کار و رفاهاجتماعی و نه در منابع دیگر گزارشی از وزارت تعاون، کار و رفاهاجتماعی که حاکی از آمار ایجاد این تعداد شغل باشد وجود ندارد و شاید این آمار صرفاً به رئیسجمهور ارایه شده است! اما نکته مهم این است که تنها مرجع رسمی اعلام آمار در کشور، مرکز آمار است. آخرین آماری که مرکز آمار ایران از وضعیت بازار کار ایران منتشر کرده مربوط به بهار ۱۴۰۱ است و با توجه به اینکه دولت رئیسی از مردادماه سال ۱۴۰۰ بهطور رسمی کار خود را آغاز کرده تغییرات شاخصهای بازار کار در فصلهای پاییز و زمستان سال ۱۴۰۰ و همچنین بهار امسال را میتوان نتیجه عملکرد این دولت به حساب آورد.
دیدگاه بسته شده است.