رامین شاهی – کافیست به بازار رفته و شاهد انواع کالاهایی بود که علیرغم قاچاق بودن از کف تا سقف مغازههای مختلف صف کشیدهاند. درواقع مهندسی شکست خورده ما در واردات، نمایش ضعفهای ساختاری گمرکات کشور است. در این میان مطرح شدن تغییر مسیر قاچاق به سمت مسیرهای ریلی و مواردی از این دست، […]
رامین شاهی – کافیست به بازار رفته و شاهد انواع کالاهایی بود که علیرغم قاچاق بودن از کف تا سقف مغازههای مختلف صف کشیدهاند. درواقع مهندسی شکست خورده ما در واردات، نمایش ضعفهای ساختاری گمرکات کشور است. در این میان مطرح شدن تغییر مسیر قاچاق به سمت مسیرهای ریلی و مواردی از این دست، بیانگر از ادامه بیکاری تولیدکنندگان داخلی است.
باید گفت قاچاق کالا تیری رها شده به سمت سلامت اقتصاد کشور و تولید داخلی بوده که استقلال اقتصادی را تضعیف و شکاف طبقاتی را تشدید میکند. برخوردهای سازمان یافته با کالای قاچاق و همچنین مقابله جدی با ورود آنها به بازار میتواند اقدامی در راستای حمایت از تولید ملی باشد.
کالای قاچاق که با دور زدن قانون بازارهای داخلی را اشباع کرده است هر روز اقتصاد ما را به بنبستی جدید میکشاند، با وجود اظهارنظرهای مسؤولان در خصوص قاطعیت در برخورد با کالای قاچاق اما شاهد هستیم که فرمایشات رهبرمعظمانقلاب در خصوص مقابله جدی با کالای قاچاق هنوز ممکن نشده که تبعات آن نابودی تولید ملی است.
در سالهای اخیر با اوجگیری تحریمها، حجم ورود کالای قاچاق به کشور بیشتر شده و تمامی محصولات و کالاها را نیز در بر گرفته به گونهای که هر روز جیب قاچاقچیان پرپولتر شده و تولید داخلی در نتیجه کاهش اقبال عمومی به انزوا کشیده شده است.
به عقیده بسیاری از کارشناسان برای برخورد قاطع با کالای قاچاق و ساماندهی وضعیت تولید ملی باید اتفاق نظری در خصوص نحوه برخورد با آن صورت بگیرد تا تمامی اقدامات حول این محور هدایت شوند.
وجود قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز شاید در برخی موارد به کاهش قاچاق منجر شده اما با توجه به حجم فعلی کالای قاچاق در بازار معلوم است که بازدارندگی لازم را برای برخورد با قاچاقچیان ندارد و برای مبارزه با این پدیده باید ساختارها در جامعه اصلاح شود.
می توان گفت مجلس سایه قاچاق را با تیر میزند و بهدنبال مبارزه با آن است؛ اما در این راه لازم است همه قوا علیرغم دلسوزی و میل باطنی برای مبارزه هماهنگتر باشند و مانند پیکرهای واحد با هم در تعامل باشند.
شناسهدار کردن کالاها اقدامی برای مقابله با کالای قاچاق
عزتا…یوسفیانملا با تأکید بر اینکه رشد حجم کالای قاچاق تبدیل به فساد در اقتصاد ما شده است، گفت: ورود کالا اگر با پرداخت گمرک از مبادی رسمی نیز صورت بگیرد فرصتهای اشتغال و همچنین گردش اقتصادی و مالی را از بین میبرد.
نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه ورود کالای قاچاق، کشور را از عواید واردات مانند حقوق گمرکی بیبهره میکند، افزود: برای جلوگیری از بروز فاجعه در زمینه کالای قاچاق و برای ممانعت از بروز تبعات آن باید به هر شکل ممکن اقتصاد کشور را از چنگال قاچاق برهانیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با تأکید بر اینکه واردات نیز باید با حساب و کتاب دقیق انجام شود، تصریح کرد: حتی واردات قانونی فراتر از نیاز نیز صدمات بسیاری به اقتصاد ما وارد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه باید ابتدا در مبادی ورودی جلوی قاچاق کالا را بگیریم، گفت: در حال حاضر قانون خرید و فروش کالای مسروقه حجم این نوع تخلف را کاهش داده این قانون باید در خصوص کالای قاچاق نیز اعمال شود تا خرید و فروش آن کم شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به اظهارات اخیر مسؤولان در خصوص شناسهدار کردن کالاها تا ماههای آینده، افزود: شناسهدار کردن کالاها یکی از اقداماتی است که میتواند ازحجم کالای قاچاق درکشور بکاهد که این اقدام باید خیلی زودتر اجرایی میشد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، با تأکید بر اینکه کالای قاچاق باید قبل از رسیدن به دست مصرفکننده مورد برخورد واقع شود، گفت: ما نیاز به اقدامات کارآمدی برای مقابله با کالای قاچاق هستیم.
هر کالای قاچاق یک تولید کننده را از دور خارج میکند
سرپرست اتاق اصناف استان اصفهان گفت: هر کالایی که به صورت قاچاق وارد کشور میشود، عملاً یک تولید کننده را از دور خارج میکند.
رسول جهانگیری اظهار کرد: واحدهای صنفی آخرین حلقه در بحث کالای قاچاق هستند که آن هم به صورت انگشت شمار در واحدهای صنفی توزیع میشود.
وی افزود: استانداری، فرمانداری و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان کارگروههای مختلفی را در بحث مبارزه با کالای قاچاق تشکیل داده است.
جهانگیری ادامه داد: هر کالایی که به صورت قاچاق وارد کشور میشود، عملاً یک تولیدکننده را از دور خارج میکند.
وی خاطرنشان کرد: باید ورودیهای اصلی شامل گمرک و بنادر کشور بیشتر کنترل شود و این موضوع میتواند بیشترین تأثیر را در بحث جلوگیری از قاچاق داشته باشد اما باعث نمیشود که اصناف به دلیل قرار گرفتن در حلقه آخر، کالای قاچاق را به فروش برسانند.
سرپرست اتاق اصناف استان اصفهان گفت: در حال حاضر پیرامون بحث مبارزه با قاچاق فعالیتهایی در استان انجام شده است؛ به عنوان نمونه واحد بازرسی اصناف به صورت سرزده در واحدهای صنفی حضور پیدا میکند و کنترل و نظارت برای مبارزه با قاچاق را انجام میدهد.
ضرورت برخورد جدی با قاچاقچیان بزرگ
سیدحسنحسینی شاهرودی با تأکید بر لزوم مبارزه همه جانبه باکالای قاچاق، گفت: جمعآوری کالای قاچاق درمغازهها و خرده فروشیها اقدام مناسبی در راستای مبارزه با قاچاق است، البته همراه با این کار باید کارهای اساسی دیگری صورت گیرد.
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی، افزود: برخورد انتظامی با قاچاق کالا بخشی از مبارزه با قاچاق است و نباید فراموش کرد پیش از برخورد با کالای قاچاق باید علت وجود کالای قاچاق در بازار مشخص شود.
حسینیشاهرودی ضمن تأکید بر مقابله با قاچاقچیان بزرگ و سازمان یافته ادامه داد: درحالی برای مبارزه با قاچاق با فروشندهها و مغازهداران خرد برخورد جدی میشود که قاچاقچیان بزرگ حجم قابل توجهی کالای قاچاق با کانتینر و کشتی وارد کشور میکنند، بنابراین باید با قاچاقچیان بزرگ مبارزه جدی شود و اگر اقداماتی در این رابطه صورت گرفته، باید اطلاعرسانی شود.
حسینیشاهرودی با بیان اینکه گلوگاههای قاچاق باید شناسایی و با آنها برخورد جدی صورت گیرد، یادآور شد: برخورد با عوامل دسته چندم در توزیع قاچاق تأثیر کمی در مبارزه و جلوگیری از قاچاق دارد و در این زمینه باید کار اساسی صورت گیرد.
در کنار مبارزه با قاچاق کالا، باید کیفیت و قیمت کالاهای تولید داخل مناسب باشد
وی با بیان اینکه برای استفاده از کالاهای داخلی باید فرهنگسازی صورت گیرد، افزود: در کنار مبارزه با قاچاق کالا باید کیفیت و قیمت کالاهای تولید داخل مناسب باشد و نباید فراموش کرد بخش قابلتوجهی از کالاهای تولید داخل در مقایسه با قیمت کالاهای قاچاق از قیمت بالایی برخوردار هستند؛ بنابراین برای ریشهکن شدن پدیده قاچاق باید محصولات تولید داخل از لحاظ کیفی ارتقا یابند و قیمتهای کالای تولید داخل نیز کاهش یابد.
عضو هیأت رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به عزم راسخ مجلس در مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تصریح کرد: برخورد بخشی در مبارزه با موضوع قاچاق کالا اثر قابل توجهی در مبارزه با قاچاق ندارد، بنابراین باید همه جانبه با این مشکل مبارزه کرد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی سیستانوبلوچستان گفت: طرح ملی مقابله با کالای قاچاق از ابتدای مهرماه در سیستان و بلوچستان آغاز میشود.
سیدمرتضیمدنیفدکی در شورای مبارزه با قاچاق کالای استان اظهار داشت: هدف از اجرای طرح نا امن نمودن تمام استان برای قاچاقچیان خصوصاً دانهدرشتها میباشد و باید به سمت حمایت از تولید داخلی برویم و کارخانجات تولیدی در استان احیا شوند.
وی بیان کرد: نهادهای تبلیغی نقش مهمی در به تحقق نشاندن فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص پدیده شوم قاچاق دارند، زیرا برخورد و مقابله همیشه جوابگو نبوده و نخواهد بود و هزینه زیادی را نیز در بر دارد اما با فرهنگسازی و اقدامات پیشگیرانه میتوان به نتایج بهتری دست یافت.
جمعآوری کالاهای قاچاق از بازار راهی برای تقویت تولید ملی
حبیبا…دهمرده با بیان اینکه برخورد با کالای قاچاق باید تا ریشه کن شدن آن ادامه داشته باشد، گفت: بسیاری از کالاهای داخلی در سایه رشد کالای قاچاق از چرخه مصرف خارج شدهاند.
نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی، با تأکید براینکه متأسفانه درحال حاضر از جزییترین وسایل و کالاها تا کلیترین آن قاچاق میشود، تصریح کرد: ادامه روند فعلی وابستگی صرف به کالاهای وارداتی و نابودی تولید ملی را منجر خواهد شد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به فرمایشات مقاممعظمرهبری در خصوص ضرورت تحقق اقتصاد مقاومتی، افزود: با توجه به اینکه بازار مصرفی در کشور ما مناسب است؛ نباید مزایای این بازار را به جیب کشورهای بیگانه واریز کنیم.
وی با بیان اینکه امحای کالای قاچاق از ورود آن به عرصه مصرف جلوگیری خواهد کرد، گفت: جدیت در برخورد با کالای قاچاق بهطور اقدامی بازدارنده برای روی آوردن افراد به این اقدام است.
وظیفه ذاتی دستگاههای نظارتی مقابله با کالای قاچاق برای رشد تولیدات ملی است
دهمرده با تأکید بر اینکه وظیفه ذاتی دستگاههای نظارتی مقابله با کالای قاچاق برای رشد تولیدات ملی است، افزود: جمعآوری کالاهای قاچاق از بازار راهکاری برای تقویت تولید ملی است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه مدیریت تولید در داخل میتواند اقتصادی ملی را تقویت کند، تصریح کرد: جمعآوری کالای قاچاق از بازار اقدامی پسندیده برای تقویت تولید ملی است.
وی با تأکید بر اینکه با اعمال نظارتهای دقیق حجم ورود کالای قاچاق به کشور کاهش چشمگیری خواهد داشت، افزود: ما باید با مقابله با کالای قاچاق سعی در ارتقای کیفیت تولیدات داخلی جهت کسب بازارهای بینالمللی داشته باشیم تا بتوانیم از مزایای بیشمار کشورمان در مسیر رشد اقتصادی بهره بگیریم.
عضوکمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: باید تحقق اقتصاد مقاومتی سرلوحه کار همه مسؤولان باشد تا به این ترتیب بهبود وضعیت زندگی مردم رخ دهد.
ضرورت برخورد با قاچاق سازماندهی شده
سیدکاظمدلخوش با تأکید بر ضرورت برخورد قاطعانه با قاچاق کالا، گفت: مجلس هشتم در خصوص مقابله با قاچاق مصوبات خوبی داشته، اجرای صحیح این قوانین میتواند تولید ملی را در سایه برخورد با قاچاق حمایت کند.
وجود کالای قاچاق در بازار ذائقه مردم برای استفاده از کالای ایرانی را تغییر میدهد
نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه پیشگیری از ورود کالای قاچاق به کشور بهترین راهکار برای جلوگیری از هدر رفت منابع است، افزود: درحال حاضر بسیاری از کالاهای قاچاق در نتیجه اهمال نظارت دستگاههای نظارتی از مبادی رسمی وارد کشور میشود.
وی با بیان اینکه پیشگیری نکردن در امر قاچاق هزینههای کشور را دو چندان خواهد کرد، تصریح کرد: قاچاق کالا و ضعف نظارتها در این امر تحقق اقتصاد مقاومتی را به تأخیر میاندازد.
دلخوش با تأکید بر اینکه وجود کالای قاچاق در بازار ذائقه مردم برای استفاده از کالای ایرانی را تغییر خواهد داد، گفت: باید با اتخاذ تدابیری ویژه جلوی واردات کالای قاچاق به بازار را بگیریم تا کالای داخلی به فروش رسیده و در نهایت کیفیت عرضه به بازارهای بینالمللی را پیدا کند.
دلخوش، پیشنهاد داد: دولت میتواند با مدیریت و برنامه صحیح کالاهای قاچاق را در اختیار دستگاههای حمایتی و امدادی از جمله کمیته امداد و بهزیستی و اقشار بیبضاعت قرار دهد.
وی ادامه داد: صدا و سیما و مطبوعات باید در راستای رشد تولیدات ملی فعالیت کرده و با تبلیغ محصولات ایرانی جلوی تغییر ذائقه مردم را بگیرند.
دلخوش با بیان اینکه برخورد با عاملان اصلی قاچاق راهکار هدفمندی برای اقتصاد پایدار است، تصریح کرد: نباید مقابله با قاچاق به جنبه خرد آن محدود شود.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: تحقق اقتصاد مقاومتی برای داشتن اقتصادی پویا و زنده لازمه کشور ما است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.