فاینانس ۶میلیارد یورویی در اختیار ۱۱ پروژه پتروشیمی قرار گرفت

مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج‌فارس فاینانس ۶میلیارد یورویی در اختیار ۱۱ پروژه پتروشیمی قرار گرفت وابستگی ۲۰ درصدی تجهیزات پتروشیمی به بازار خارجی مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج‌فارس گفت: ١١ طرح پتروشیمی با اعتباری بیش از ٦ میلیارد یورو تسهیلات ارزی از سوی این شرکت در کشور در حال ساخت است. به گزارش ایلنا، عادل‌نژاد‌سلیم گفت: تاکنون […]

مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج‌فارس

فاینانس ۶میلیارد یورویی در اختیار ۱۱ پروژه پتروشیمی قرار گرفت

وابستگی ۲۰ درصدی تجهیزات پتروشیمی به بازار خارجی

مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج‌فارس گفت: ١١ طرح پتروشیمی با اعتباری بیش از ٦ میلیارد یورو تسهیلات ارزی از سوی این شرکت در کشور در حال ساخت است.

به گزارش ایلنا، عادل‌نژاد‌سلیم گفت: تاکنون اعتبار ۱۱ پتروشیمی از طریق فاینانس چین انجام شده است.

وی میانگین پیشرفت فیزیکی این طرح‌ها را ٤٠ درصد یاد کرد و گفت: بهره‌برداری از این طرح‌ها در ایجاد اشتغال و چرخه اقتصاد کشور نقش مهمی دارد.

نژادسلیم با اشاره به این که شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس به عنوان بزرگ‌ترین شرکت در بازار سرمایه ایران، فعالیت‌ها و عملکرد شرکت‌های تابعه خود را با نظارت پیگیری می‌کند، افزود: هلدینگ خلیج‌فارس به دنبال افزایش و تنوع تولید است.

وی گفت: ایران دارای مزیت رقابتی در صنعت پتروشیمی است که باید از آن به خوبی استفاده کرد.

مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج‌فارس افزود: بیش از ٨٠ درصد تجهیزات صنعت پتروشیمی، در داخل کشور ساخته می‌شود.

همسو با اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، پس از اجرای نخستین مرحله خصوصی‌سازی و بر اساس مطالعات و تجارب به دست آمده، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس با هدف حفظ تشکل و توازن شرکت ملی صنایع پتروشیمی و با انتقال سهام آن شرکت در ١٥ شرکت زیر مجموعه به عنوان نخستین هلدینگ صنعت پتروشیمی ایران ایجاد شد.

گفتنی است مجتمع‌های پتروشیمی بندر امام، پتروشیمی اروند، شهیدتندگویان، بوعلی‌سینا، پتروشیمی‌فجر، پتروشیمی خوزستان، شرکت عملیات غیرصنعتی پتروشیمی، شرکت ره‌آوران فنون جنوب، شرکت پتروشیمی نوری، پتروشیمی پارس، پتروشیمی مبین، شرکت عملیات غیرصنعتی پازارگاد، شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی، شرکت بازرگانی پتروشیمی و شرکت پتروشیمی بین‌الملل از جمله این شرکت‌ها هستند.

همچنین مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس گفت: پتروشیمی گچساران از تنگناهای خود عبور کرده است و با تجهیزات خریداری شده پتروشیمی گچساران تا سال ۹۷ به بهره‌برداری می‌رسد.

عادل‌نژادسلیم در جلسه بررسی وضع مجتمع پتروشیمی گچساران با بیان این که توسعه صنعت پتروشیمی در کشور، اولویت مهم هلدینگ خلیج‌فارس است، افزود: برنامه پیشبرد روند توسعه صنعت پتروشیمی ایران است.

وی بر راه‌اندازی صنایع پایین‌دستی پتروشیمی گچساران تأکید کرد و گفت: تعهد می‌دهیم در این مسیر کوتاهی نکنیم.

مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس با اشاره به تأمین فاینانس پتروشیمی گچساران گفت: پس از این طرح هدف بعدی ما اجرای پتروشیمی دهدشت است که باید آن را به مناقصه بگذاریم.

نژادسلیم هدف هلدینگ خلیج‌فارس را توسعه پتروشیمی با استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی دانست و افزود: ٧٠ درصد از راهبرد هلدینگ خلیج‌فارس توسعه است.

وی گفت: در ۳ سال اخیر ۶ هزار میلیارد تومان برای توسعه پتروشیمی‌‌ها در کشور هزینه شده است.

مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس با اشاره به برنامه‌ریزی برای اجرای ۳۲ ماهه پالایشگاه بیدبلند۲ گفت: پالایشگاه بیدبلند۲ که خوراک پتروشیمی‌های شهرستان گچساران و دهدشت را تأمین می‌کند، باید وارد مدار شود تا خوراک این دو پتروشیمی مرتفع شود.

نژادسلیم افزود: به همین منظور نگاه ویژه‌ای به راه‌اندازی پالایشگاه بیدبلند۲ داریم تا بتوانیم خوراک پتروشیمی‌های گچساران و دهدشت را تأمین کنیم.

وی افزود: تکمیل صنایع پایین دستی و پالایشگاه بیدبلند۲ برای ١٤ سال متوقف است و دست به دست می‌چرخد برای بازگرداندن پالایشگاه بیدبلند۲ به چرخه تولید نیازمند صرف زمان و انرژی زیادی هستیم.

به گزارش هلدینگ خلیج‌فارس، نژادسلیم گفت: مبلغ ۵۰۰ میلیون یورو برای اولین بار از محل فاینانس برای توسعه پتروشیمی‌‌ها اختصاص داده شده که از این مبلغ ۳۲۰ میلیون یورو به پتروشیمی شهرستان‌های گچساران و دهدشت اختصاص دارد.

وی افزود: عملیات پتروشیمی گچساران با اعتبار ۲۲۰ میلیون یورو در حال انجام است و اکنون ۴۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

 

نژادسلیم گفت: اکنون پتروشیمی گچساران از تنگناهای خود عبور کرده است و با تجهیزات خریداری شده پتروشیمی گچساران تا سال ۹۷ به بهره‌برداری خواهد رسید.