احتمال توافق ایران-عربستان بر سر «فریز نفتی» قوت گرفت

قول رییس‌جمهور ایران به دبیرکل اوپک احتمال توافق ایران-عربستان بر سر «فریز نفتی» قوت گرفت همزمان با اظهارات دبیرکل اوپک مبنی بر اطمینان رییس‌جمهور ایران برای همکاری در دستیابی به اجماع نفتی و تثبیت وضعیت بازار نفت، احتمال توافق ایران و عربستان بر سر اجرای فریز نفتی قوت گرفت. به گزارش مهر، به فاصله یک […]

قول رییس‌جمهور ایران به دبیرکل اوپک

احتمال توافق ایران-عربستان بر سر «فریز نفتی» قوت گرفت

همزمان با اظهارات دبیرکل اوپک مبنی بر اطمینان رییس‌جمهور ایران برای همکاری در دستیابی به اجماع نفتی و تثبیت وضعیت بازار نفت، احتمال توافق ایران و عربستان بر سر اجرای فریز نفتی قوت گرفت.

به گزارش مهر، به فاصله یک هفته تا آغاز نشست غیررسمی اوپک به میزبانی «الجزیره»، از راهروهای دبیرخانه اوپک در وین اخباری مبنی بر توافق ایران و عربستان سعودی بر سر اجرای فریز نفتی به گوش می‌رسد.

بر این اساس، با قطعی شدن حضور وزرای نفت و انرژی ایران و عربستان در نشست نفتی «الجزیره»، دبیرکل اوپک به نقل از وزیر نفت و رییس‌جمهوری ایران از آمادگی و اطمینان تهران به منظور تلاش برای دستیابی به اجماع تولیدکنندگان نفت خبر داده است.

محمد بارکیندو، دبیرکل نیجریهای اوپک که دو هفته قبل با سفر به تهران با رییس‌جمهور و وزیر نفت ایران بر سر تثبیت قیمت‌ها و اجرای طرح فریز نفتی دیدار و گفت‌و‌گو کرده بود، روز گذشته در گفت‌و‌گو با بلومبرگ با بیان این‌که ایران به همکاری برای کمک به دستیابی به اجماع تولیدکنندگان نفت عضو و غیرعضو اوپک برای تثبیت بازار، پایبند است، گفت: وزیر نفت و رییس‌جمهور ایران به من اطمینان دادند ایران برای توافق میان اعضای اوپک و همچنین تولیدکنندگان نفت خارج از این سازمان، از هیچ اقدامی دریغ نمی‌کند.

این مقام ارشد اوپک با اظهار رضایت از همکاری ایران برای همرایی با سایر کشورهای عضو اوپک به منظور تثبیت وضعیت قیمت‌ها در بازار نفت، اظهار داشت: نشست هفته آینده الجزیره صرفاً جنبه مشورتی دارد و قرار نیست در آن‌جا تصمیمی گرفته شود.

با وجود اظهارنظر دبیرکل اوپک در خصوص همراهی ایران و احتمالاً عربستان‌سعودی بر سر اجرای طرح فریز نفتی اما این روز‌ها بیژن‌زنگنه، وزیر نفت در سکوتی خبری هیچ‌گونه واکنشی به اظهارات مقامات و وزرای نفت و انرژی عضو اوپک نمی‌دهد.

بیژن‌زنگنه، وزیر نفت دو هفته قبل در حاشیه دیدار با دبیرکل اوپک در جمع خبرنگاران درباره وضعیت اجرای فریز نفتی تنها به این جمله بسنده کرد که ایران از هر تصمیمی که از سوی تولیدکنندگان برای بازگرداندن ثبات به بازار نفت گرفته شود، حمایت می‌کند.

از سوی دیگر درحالی احتمال پیوستن ایران به طرح فریز نفتی قوت گرفته است که علی‌کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان این‌که از نظر فنی و عملیاتی محدودیتی برای توقف افزایش تولید نفت در کشور وجود ندارد، تأکید کرده است: وزیر نفت تصمیم نهایی برای پیوستن ایران به طرح «فریز» نفتی را می‌گیرد.

در همین حال سیدمحسن‌قمصری، مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت نیز شرط پیوستن ایران به طرح فریز نفتی را افزایش تولید روزانه نفت ایران به ۴ میلیون بشکه در روز اعلام کرده است.

 

سیدمحمدعلی‌خطیبی، نماینده سابق ایران در اوپک با بیان این‌که کشورمان هم‌اکنون نصف دوران تحریم درآمد نفتی دارد، به مهر گفته است: عربستان آماده پذیرش فریز نفتی است.