مدرسههای باز شده و یک دنیا آلودگی هوا ! نوشدارو قبل از مرگ تهران مسعود طاهری آغاز فصل مدارس و افزایش ۳۰درصدی ترافیک پایتخت را که کنار هم بگذاری، میبینی که تهران هر روز جای کمتری برای ورود هوا پیدا خواهد کرد! بنابر گفتههای مسؤولان ارشد آموزش و پرورش بیش از ۱۳میلیون دانشآموز سر کلاسهای […]
مدرسههای باز شده و یک دنیا آلودگی هوا !
نوشدارو قبل از مرگ تهران
مسعود طاهری
آغاز فصل مدارس و افزایش ۳۰درصدی ترافیک پایتخت را که کنار هم بگذاری، میبینی که تهران هر روز جای کمتری برای ورود هوا پیدا خواهد کرد!
بنابر گفتههای مسؤولان ارشد آموزش و پرورش بیش از ۱۳میلیون دانشآموز سر کلاسهای درس رفتهاند و ایاب و ذهاب این تعداد دانشآموز در کشوری که آنچنان که باید توسعهنیافته نوعی شکستن شاخ غول است.
در پایتخت اما اوضاع کمی وخیمتر است. بنابر گزارشهای منتشره تنها یک میلیون و ۸۰۰هزار نوآموز یا کلاس اولی دیروز به مدرسه رفتند. رفتوآمد این تعداد نوآموز که به اجبار باید پدر یا مادرشان را نیز همراه خود داشته باشند، ترافیک را افزایش میدهد. در کنار این آمار، حضور ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار دانشآموز مقطع ابتدایی بر سر کلاسهای درس، خود نشان از بزرگی و وخیم بودن اوضاع محیطزیستی میدهد.
پرجمعیتترین شهر کشور با شروع فصل مدارس وضعیتی کاملاً متفاوت را تجربه میکند. با اینکه دهها ایستگاه مترو، خطوط BRT، تاکسی، اتوبوس و خودروهای شخصی وظیفه حملونقل میلیونها نفر را برعهده دارند اما همچنان تنها چیزی که عاید این شهر میشود، آلودگی بیشتر هوا است.
اینها در شرایطی است که یکی، دو سالی است که تهران به لطف بهسازی بنزینها، آمار روزهای پاکش را افزایش داده اما آغاز فصل مدارس، افزایش ۳۰درصدی ترافیک و از همه مهمتر نزدیک شدن به فصل سرما و وارونگی هوا مسألهای است که همه ساله از جمله اصلیترین دغدغه مسؤولان محیطزیست، آموزش و پرورش و شهرداری است.
پلیس تهران از مدتها قبل کارش را با هشدارهایی مثل عدم مجوز گودبرداری از نیمه شهریور، آغاز کرد. شهرداری تهران نیز با کندن زیر زمین تهران هر ساله تردد زیرزمینی شهروندان را بهبود میدهد و حتی روز شنبه هفته آینده را نیز روزی اعلام کرده که محصلان تهرانی میتوانند رایگان از مترو استفاده کنند.
سازمان محیطزیست نیز اما امسال نگرانتر از سال قبل است چراکه بنابر آمار بیشترین تعداد خودروهایی که پلاکگذاری میشوند، مربوط به تهران هستند و این یعنی ترافیک بیشتر و آلودگی بیشتر.
معصومهابتکار، معاون رییسجمهور و رییس سازمان محیطزیست کشور چند روز قبل از رایزنی با مسؤولان آموزش و پرورش کشور خبر داد و گفت که امیدواریم با توجه به همکاریهای خوبی که با آموزش و پرورش در بخشهای مختلف داریم بتوانیم در این زمینه نیز برای کلانشهرها تدبیر کنیم تا فرزندانمان در زمان وارونگی در هوای سالمتری تنفس کنند.
اما مهمترین بخش صحبتهای رییس سازمان محیطزیست مربوط به طرحش برای تعطیلی دو هفتهای مدارس در زمان وارونگی هوا بود. طرحی که ابتکار امیدوار است باعث فرار دانشآموزان از هسته آلودگیها شود. ابتکار گفته که این طرح یکسالی از عمرش میگذرد و طی این مدت با دستگاههای مختلف رایزنی انجام شده و حتی کارگروهی در دولت به ریاست شریعتمداری معاون اجرایی رییسجمهور بر اجرای آن همت گمارده است.
از سوی دیگر نیز فانی، وزیر آموزش و پرورش نیز از بررسی این طرح خبر داد و گفت که از آن استقبال میکند. فانی معضل اصلی این طرح را هم، مشخص نبودن زمان وارونگی هوا و دو شیفته بودن برخی مدارس اعلام کرده است. وی در نشستی خبری گفته: «اینکه در چه تاریخهایی وارونگی هوا رخ میدهد از ابهامات است اما ما استقبال میکنیم و در کمیته مشترکی با محیطزیست موضوع را بررسی میکنیم؛ زیرا سلامت دانشآموزان برای ما مهم است، از سوی دیگر ۱۰ درصد مدارس ما در کل کشور دو شیفته هستند و اگر بخواهیم ساعات مدارس را تغییر دهیم به دانشآموزان لطمه وارد میشود. کار ابعاد مختلفی دارد و خیلی ساده نیست.»
اما شاید طرح کاهش شهرداری تهران یا همان LEZ بتواند حرکتی مهم برای کاهش آلودگی هوا باشد. براساس این طرح از اول مهرماه ۳۰۰دوربین در محدوده زوج و فرد معاینه فنی خودروها را چک میکنند. از اول آبان نیز طرح کاهش بهطور سراسری در تمام شهر تهران اجرایی میشود و هزار دوربین اعم از دوربینهای چراغ قرمز، سنجش سرعت، محدوده طرح ترافیک و… مجهز به چک معاینه فنی میشوند. هر خودرویی که از مقابل دوربینهای نظارتی تهران عبور کند، در صورت نداشتن معاینه فنی جریمه میشود.
حال باید منتظر ماند و دید که آیا این طرحها میتوانند نوشدارویی قبل از مرگ سهراب شوند یا همچنان سوزش چشم و تنگی نفس ارمغان تهران از آلودگیها است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.