دعوت ایران از شرکت‌های E&P و IOC برای حضور در مناقصات نفتی

زنگ برگزاری مناقصات IPC به صدا درآمد دعوت ایران از شرکت‌های E&P و IOC برای حضور در مناقصات نفتی گروه انرژی- میدان‌های نفتی کشور براساس ظرفیت‌ها، قابلیت‌ها، پیشنهادهای فنی و آمادگی شرکت‌ها برای آغاز کار، درحالی آماده واگذاری می‌شوند که قرار است با کلید خوردن نخستین مناقصه قراردادهای جدید نفتی در مهرماه دعوت‌نامه‌های حضور در […]

زنگ برگزاری مناقصات IPC به صدا درآمد

دعوت ایران از شرکت‌های E&P و IOC برای حضور در مناقصات نفتی

گروه انرژی- میدان‌های نفتی کشور براساس ظرفیت‌ها، قابلیت‌ها، پیشنهادهای فنی و آمادگی شرکت‌ها برای آغاز کار، درحالی آماده واگذاری می‌شوند که قرار است با کلید خوردن نخستین مناقصه قراردادهای جدید نفتی در مهرماه دعوت‌نامه‌های حضور در مناقصات توسط شرکت نفت به شرکت‌های صاحب صلاحیت ارسال شود.

علی‌کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به ابلاغ الگوی قراردادهای جدید نفتی به دولت، بیان کرد: طبق روال قانونی، درخواست ارایه مدارک و اطلاعات فنی، مالی و… از سوی شرکت ملی نفت ایران به شرکت‌های بین‌المللی اکتشاف و تولید (E&P) و شرکت‌های نفتی بین‌المللی (IOC) ارسال می‌شود.

وی دراین خصوص به شانا گفت: پس از ارایه مدارک و اطلاعات از سوی شرکت‌ها، شرکت ملی نفت ایران نسبت به ارزیابی متقاضیان اقدام و فهرست شرکت‌های مورد تأیید خود را اعلام می‌کند.

به گفته کاردر، شرکت‌های تأیید شده از سوی شرکت ملی نفت ایران می‌توانند در مناقصه شرکت کنند.

براساس این گزارش، کاردر پیش از این با پیش‌بینی این که نخستین مناقصه قراردادهای جدید نفتی مهرماه برگزار می‌شود، اعلام کرده بود: احتمال می‌رود از میان میدان‌های بزرگ نفتی، آزادگان جنوبی نخستین میدانی باشد که مناقصه آن در قالب قراردادهای جدید نفتی برگزار می‌شود.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، این شرکت سبدی از مدل‌های قراردادی را مشتمل بر مدل جدید قراردادهای نفتی، بیع متقابل و EPCF مورد استفاده قرار می‌دهد و در برخی طرح‌ها از منابع داخلی بهره می‌گیرد.

بر این اساس، شرکت‌های داخلی می‌توانند راهبری میدان‌های متوسط و کوچک را بر عهده گیرند و با همکاری شرکت‌های خارجی و یا به صورت مستقل، فعالیت‌های موضوع قرارداد را دنبال کنند؛ میدان‌های بزرگ نیز در قالب قراردادهای جدید نفتی به شرکت‌های خارجی واگذار می‌شوند و این شرکت‌ها با همکاری شرکت ایرانی صاحب صلاحیت در میدان مدنظر فعالیت می‌کنند.

وی پیشتر از تهیه فهرست میدان‌های کوچک و متوسط اولویت دار برای برگزاری مناقصه میان شرکت‌های داخلی خبر داده و گفته بود: احتمال می‌رود مناقصه میدان‌های کوچک و متوسط برای حدود ۳ میدان واقع در غرب کشور، پیش از مناقصه قراردادهای جدید نفتی برگزار خواهد شد.

وی یادآور شده بود: میدان‌های متوسط و کوچکی که بحث ازدیاد برداشت از آن‌‌ها مطرح است، بدون شک در قالب بیع‌متقابل واگذار نمی‌شوند، زیرا این مدل قراردادی، نمی‌تواند در این زمینه پاسخگو باشد.

معاون وزیر نفت با بیان این که کمیته‌های کمیسیون مناقصات و فنی و بازرگانی برای عملیاتی کردن قراردادهای جدید تعیین و نخستین جلسه هماهنگی آن نیز برگزار شده است، تصریح کرد: پیش‌بینی می‌کنیم ۳ قرارداد در قالب قراردادهای جدید تا پایان سال امضا و از محل این قرارداد‌‌ها حدود ١٠ میلیارد دلار سرمایه به کشور جذب شود.

واگذای میادین نفتی به شرکت‌های توانمند

براین اساس قرار شده میدان‌های نفتی کشور براساس ظرفیت‌ها، قابلیت‌ها، پیشنهادهای فنی و آمادگی شرکت‌ها برای آغاز کار، واگذار شوند، از جمله این شرکت‌های بین‌المللی صاحب صلاحیت شرکت لوک‌اویل می‌باشد. هفته گذشته پس از دیدار بیژن زنگنه، با واگیت‌آل‌الکپروف، مدیرعامل لوک‌اویل تکلیف دو میدان‌ نفتی آب تیمور و منصوری مشخص شد.

غلامرضامنوچهری با اشاره به این که شرکت لوک‌اویل هم اکنون برای دو میدان قدیمی ایران یعنی آب تیمور و منصوری قرارداد محرمانگی امضا کرده است، افزود: این شرکت هم اکنون اطلاعات این میدان را بررسی می‌کند و ما پس از دریافت پیشنهاد آن‌‌ها جذابیت را بررسی می‌کنیم.

منوچهری تأکید کرد: حداقل سرمایه‌گذاری با حداکثر تولید در بلندمدت از اولویت‌های ما به شمار می‌آید.

معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با بیان این که هم اکنون میان شرکت‌های مختلف برای حضور در پروژه‌های نفتی ایران رقابت وجود دارد، گفت: ایران با بررسی پیشنهادها، بهترین گزینه را برای همکاری انتخاب می‌کند.

منوچهری درباره این که برآورد ایران برای برداشت حداکثری از میدان‌های نفتی آب تیمور و منصوری چه رقمی است، اظهار کرد: این رقم پس از دریافت پیشنهاد‌‌ها و بررسی کارشناسان شرکت ملی نفت ایران و با توجه به دوره اجرایی قرارداد، استخراج می‌شود.

مدیرعامل شرکت لوک‌اویل افزون بر دیدار با وزیر نفت با علی‌کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت دیدار و گفت‌و‌گو کرد و به خبرنگاران گفت: برنامه ما این است نتایج مطالعات اولیه میدان‌های نفتی آب تیمور و منصوری را در آینده نزدیک به شرکت ملی نفت ایران تحویل دهیم.

لوک‌اویل، دومین شرکت بزرگ نفتی، در کشور روسیه است؛ ظرفیت تولید نفت خام این شرکت در سال ۲۰۱۲ به‌طور میانگین یکی میلیون و ٩٠٠ هزار بشکه در روز، اعلام شد.

بر اساس اعلام انجمن مهندسی نفت، مجموع ذخایر نفت درجای لوک‌اویل ۱۹ میلیارد بشکه برآورد شده است، که از نظر مالکیت ذخایر اثبات شده نفت و گاز در میان شرکت‌های غیردولتی، پس از اکسون‌موبیل، دومین شرکت بزرگ نفتی جهان، به شمار می‌رود.

دفتر مرکزی لوک‌اویل در مسکو واقع شده است و لوک‌اویل فعالیت‌های نفت و گاز گسترده‌ای، در بیش از ۴۰ کشور جهان دارد.

تخصیص بهینه اعتبار با اولویت‌بندی پروژه‌ها در شرکت ملی نفت

این درحالی است که هفته گذشته پروژه‌های شرکت نفت به عنوان کارفرمای اصلی قراردادهای IPC از نظر مالی اعتبار بندی شد. معاونت بررسی و امکان‌سنجی اقتصادی و مالی طرح‌های شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد: در تخصیص اعتبار، طرح‌های اولویت دار و تعهدهای تولیدی شرکت‌ها مدنظر قرار دارد.

به منظور پیگیری سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و پیرو رهنمود علی‌کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره بودجه‌ریزی عملیاتی و تخصیص بودجه به طرح‌های میدان محور و طرح‌ها و پروژه‌های اولویت دار، طی جلسه‌های متعدد کارشناسی چارچوب اجرایی شدن این سیاست‌ها بررسی شده است.

معاونت بررسی و امکان‌سنجی اقتصادی و مالی طرح‌های مدیریت برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران در ادامه اعلام کرده است: اعتبارات مصوب طرح‌ها براساس دسته‌بندی فعالیت‌های نگهداشت توان تولید شرکت‌های تولیدی در چارچوب بسته‌های کاری میدان محور و براساس رتبه‌بندی میدان‌های نفتی مطابق میزان هزینه سرمایه‌گذاری به ازای هر بشکه افزایش تولید، در یک برنامه ۵ساله و در قبال تعهد شرکت‌های تولیدی به حفظ سطوح تولیدی مصوب تخصیص می‌یابد.

 

بر این اساس، اولویت بندی طرح‌ها و پروژه‌ها براساس شاخص‌های اقتصادی خالص ارزش حال، نرخ بازگشت سرمایه، قیمت تمام شده نفت خام و گاز، شاخص سودآوری سرمایه‌گذاری بر طرح‌های توسعه و نگهداشت و پشتیبانی تولید در افق ١٠ ساله و با همکاری شرکت‌های توسعه‌ای و تولیدی تهیه و ارایه می‌شود.