رامین شاهی – فردا قطار بهارستان برای رسیدن به ایستگاه دهم با رأی ملت ریلگذاری میشود. قرار است برای ۴ سال آینده این قطار پی گیر مطالبات قانونی و نظارتی کشور باشد. در این میان ویژگیهای مجلس دهم باید چگونه باشد و چه مطالباتی را مد نظر قرار دهد و از سویی دیگر ملت […]
رامین شاهی – فردا قطار بهارستان برای رسیدن به ایستگاه دهم با رأی ملت ریلگذاری میشود. قرار است برای ۴ سال آینده این قطار پی گیر مطالبات قانونی و نظارتی کشور باشد. در این میان ویژگیهای مجلس دهم باید چگونه باشد و چه مطالباتی را مد نظر قرار دهد و از سویی دیگر ملت ایران برای انتخاب بهترین نمایندهها چه خصوصیاتی را باید در نظر داشته باشند تا بتوانند با نگاهی ملی به حل مشکلات گلان کشور بپردازند. آیا توجه به ظرفیتهای پسابرجام و رفع تحریمها در کنار کار قوی کارشناسی با نگاهی ملی؛ برای حل جدی مشکلات اقتصادی، احساس نمیشود؟
لزوم قانونگذاری پیرامون تخلفات انتخاباتی در فضای مجازی در مجلس دهم
نماینده مجلس نهم تصریحکرد: باید احتیاطهای لازم در زمینه برخورد با تخلفات انتخاباتی در فضای مجازی صورت گیرد و قانونگذار فرصت لازم برای قانونگذاری در این جهت را داشته باشد.
عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی گفت: پس از انتخابات مجلس مقدماتی برای پیگیری قانونگذاری در مورد برخورد با این نوع تخلفات فراهم خواهد شد و در آغاز مجلس دهم فرصتی به وجود میآید تا پیرامون مباحثی از این دست قانونگذاری کنیم.
جواد هروی در خصوص تخلفات انتخاباتی در فضای مجازی گفت: جامعه ما اخلاقی و متدین است و مردمسالاری دینی حاکم است بنابراین انتظار میرود در مقاطع مختلف به خصوص زمانهای حساسی مانند انتخابات در جامعه آرامشی حاکم باشد.
نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در عرصههای مجازی با توجه به نو بودن امکانات و تجهیزات جدید در عرصه فنآوری و شبکههای اجتماعی طبیعی است قانونگذار فرصت اینکه در این زمینه ابتکار عمل به دست گرفته و ضوابط لازم در حد پیشگیری از جرم و برخورد با تخلفات در این زمینه را نداشته است.
وی با اشاره به اینکه جامعهای که با اخلاق اداره شده و طینت مذهبی دارد نباید خیلی نگران تشنجآفرینی در عرصه شبکههای اجتماعی باشیم تصریحکرد: در چنین فضایی آرامش منطبق بر بارقههای دینی در جو عمومی حاکم خواهد شد و مردم ما بر این باورند که در زمانهای حساس مانند انتخابات آرامش را حفظ کنند.
باید مبنای کار علمی و کارشناسی را در مجلس اشاعه دهیم
مسعود پزشکیان گفت: جامعه باید پذیرای افرادی باشد که ریسک میکنند و حرف برای گفتن داشته و برای حل مشکلات ایده دارند.
وی ادامه داد: باید مبنای کار علمی و کارشناسی را در جامعه و از جمله مجلس اشاعه دهیم نه اینکه هر کسی اشتباه کرد را حذف کنیم.
این نماینده مجلس نهم تصریحکرد: من با ورود افراد ناشناخته و امتحان پس نداده به مناصب اجرایی و حاکمیتی مخالف هستم چون معتقدم که حضور آنها در این مسؤولیتها برای کشور هزینه دارد.
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که ارزیابی شما از عملکرد مجلس نهم چیست و به آن چه نمرهای میدهید؟ تصریحکرد: بهطور کلی من معتقدم که مشکلات کشور ما از مجلسهاست و در این میان مجالس نهم، هشتم، هفتم، ششم، پنجم و … فرقی با یکدیگر نمیکنند چرا که ما نمیتوانیم و نتوانستهایم مشکلات اقتصاد، صنعت، فرهنگ، کشاورزی، روابط خارجی را حل کنیم و هنوز در جامعه مشکل وجود دارد.
پزشکیان یادآور شد: افرادی که نشستهاند سیاستگذاری میکنند، قانون مینویسند و نظارت میکنند، قادر نیستند راهحلهایی ارایهدهند که گرههای کشور را باز کند و از این رو لازم نیست در جای دیگری به دنبال مقصر بگردیم.
وی در خصوص راهکاری که بتوان این مشکل را حل کرد، گفت: ساختار جامعه باید شکل بگیرد. مردم با نگاه باز به توانمندی افراد توجه کنند و با تشکلهای مشخصی افراد توانمندی را انتخاب کنند. نه اینکه فردی بخواهد با هزینه کردن و این و آن را دیدن و این طرف و آن طرف دویدن وارد مجلس شود.
این نماینده مجلس ادامه داد: نفراتی که به مجلس میآیند دنبال وعدههایی هستند که به مردم حوزه انتخابیه خود دادهاند نه دنبال اهدافی که به نفع کشور و جامعه است. بنابراین، این روند هر قدر که ادامه پیدا کند، مشکلات کشور نیز حل نشده باقی میماند.
وی تأکید کرد: این لایحه واقعاً نیاز به بررسیهای بیشتری داشت اما مشکل این است که ما توان اینکه بتوانیم از مجلس ایدههای خوب، محکم و پایداری را بیرون بدهیم، نداریم چون کسانی که در این مجموعه در کنار یکدیگر قرار میگیرند، همزبانی، همفکری و ادبیاتی را که باید به این نتیجه رسید را ندارند.
حضور پرشمار در انتخابات، یعنی ورود نمایندگان نخبهتر به مجلس
یک نماینده تهران در مجلس نهم گفت: یقیناً با حضور پرشمار مردم در انتخابات هفتم اسفند میتوان معطوف به خرد جمعی، نمایندگان نخبهتری را راهی مجلس کرد و این نمایندگان قرابت بیشتری با جمله معروف امام که فرمود «مجلس عصاره ملت است» خواهند داشت.
سیدمهدی هاشمی گفت: دشمنان جهانی و رقبای منطقهای جمهوری اسلامی هر قدر درصد مشارکت مردم در انتخابات اسفندماه را بالاتر ببینند، در تنظیم روابط سیاسی خود با ایران دقت بیشتری کرده و سطح روابط سیاسی و غیرسیاسیشان را بر همین اساس تنظیم خواهند کرد.
این کاندیدای مستقل اصولگرای مجلس دهم تأکید کرد: حضور مؤثر مردم پای صندوقهای رأی چه در تعاملات بینالمللی و چه در مناسبات داخلی، موجب ارتقای جایگاه و قدرت نمایندگان برای پیگیری بهتر مطالبات عمومی، تصویب قوانین مؤثر و نظارت قویتر بر دستگاههای اجرایی میشود.
رفع چالشها در گرو تشکیل مجلسی عقلگرا است
یک عضو کمیسیون عمران مجلس خواستار حضور مؤثر مردم در انتخابات افزود: اگر مجلس دهم مجلس عقلا نباشد این مجلس گرفتار حاشیههای سیاسی میشود.
نبیا… احمدی گفت: مشارکت حداکثری مردم در انتخابات فردا موجب تقویت جایگاه نظام جمهوری اسلامی در جهان میشود.
وی حضور مؤثر مردم در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان را موجب تقویت جایگاه داخلی و بینالمللی نظام جمهوری اسلامی ایران دانست.
نماینده داراب اظهارکرد: اثر اولیه کیفیت حضور مردم پای صندوقهای رأی در اسفندماه این است که حکومتها و دولتها با نگاه به این انتخابات، مناسبات سیاسی و غیرسیاسی خود با جمهوری اسلامی را براساس جایگاه سیاسی – اجتماعی نظام بین آحاد ملت خواهند چید. وقتی مشارکت مردم در انتخابات حداکثری باشد احتمال انتخاب و راهیابی انسانهای شایسته به خانه ملت نیز افزایش مییابد.
به گفته این عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: مجلس دهمی که منطبق بر منطق و متشکل از نیروهای عقلگرا شکل بگیرد، تصمیمات و مصوباتش نیز علمی، کارشناسی، مبتنی بر واقعیات و پخته خواهد بود که موجب رفع کاستیها و مهار چالشها میشود.
این نماینده اصولگرای مجلس نهم هشدار داد: اگر مجلس دهم مجلس عقلا نباشد، کیفیت قوانین فدای کمیتها شده و گرفتار حاشیههای سیاسی میشود و متضرر اصلی این اتفاق مردم خواهند بود.
وظیفه مجلس دهم استفاده از ظرفیتهای پسابرجام است
فرهاد بشیری، نماینده مردم پاکدشت و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معضل رکود و بحث بیکاری برای مردم و جامعه به عنوان یک دغدغه بوده و مورد توجه آنها است، اظهارداشت: ضرورت دارد دولت و مجلس در دوران پساتحریم با جدیت این موضوع را پیگیری کنند.
وی افزود: انتظار میرود دولت در راستای پسابرجام با جدیت در رفع موانع و مشکلات معیشتی مردم اقدام کند و هر موردی هم که ضرورت دارد در ارتباط با تهیه قانون به مجلس ارسال کند.
بشیری ادامه داد: مجلس دهم با توجه به اینکه در شرایط پساتحریم قرار گرفته و در نوع تعامل تفاوتهایی پیدا کرده است ضرورت دارد با هماهنگی دولت و مجلس از همه ظرفیتهای کشور برای توسعه و ارتقای اقتصادی استفاده کند چرا که این مسأله میتواند اقتصاد مقاومتی را که رهبر معظم انقلاب بارها به آن تأکید کردند محقق کند.
وی همچنین یادآور شد: حل معضل اشتغال و رفع رکود فعلی جامعه انتظار کنونی مردم است که باید بیش از پیش به آن توجه شود امیدواریم مجلس آینده پرتلاش و پرفعالیت به این مسأله توجه کند و مجلسی باشد که بتواند از حداکثر ظرفیتها برای رفع مشکلات معیشتی مردم جهت امنیت اقتصادی جامعه و پیشرفت و توسعه همه جانبه کشور استفاده کند.
پسابرجام نیازمند مجلس قوی از نظر اقتصادی است
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: در دوران پسابرجام یک مجلس قوی از نظر اقتصادی میتواند در هدایت اقتصاد به دولت کمک کند.
غلامعلی حدادعادل، سخنگوی ائتلاف اصولگرایان گفت: اصولگرایی از نظر ما وفادار ماندن به مبانی امام، پیمودن ادامه راه امام توسط رهبری و حفظ ارزشهایی است که ما را در انقلاب اسلامی به پیروزی رساند.
وی با بیان اینکه در ۳۷ سال گذشته دیدهایم عدهای اصولشان را مطابق با اقتضای روز تنظیم میکنند، تأکیدکرد: یک روز متناسب با فضای کشور، سوسیالیست دوآتشه در اقتصاد شده و از اقتصاد دولتی برای رأی آوردن حمایت میکنند و یک روز دیگر همه حرفهای گذشته را کنار گذاشته، تمایلات غربگرایانه پیدا میکنند تا رأی بیاورند در حالی که اصولگرایی مقابل چنین رفتاری در عالم سیاست قرار دارد
حدادعادل خاطرنشانکرد: در دوران پسابرجام یک مجلس قوی از نظر اقتصادی میتواند در هدایت اقتصاد به دولت کمک کند.
وی با تأکید بر اینکه مجلس هفتم از نظر اقتصادی برنامههای متعددی داشت، گفت: به عنوان مثال طرح تثبیت قیمتها، یکی از برنامههای اقتصادی مجلس هفتم بود، اما گاهی در مورد این طرح آنچنان عنوان میشود که گویی این طرح صدمهای به اقتصاد بوده است، ولی حقیقت این است که هر سال دولتها به عنوان مبارزه با آلودگی هوا، قیمت سوخت خودرو را افزایش میدادند و بلافاصله با اعلام افزایش قیمت بنزین، همه قیمتها به صورت مهارنشدنی بالا میرفت و مسؤولین به جز خط و نشان کشیدنهای لفظی و اظهار تأسف، هیچ کاری نمیکردند.
سخنگوی ائتلاف اصولگرایان تأکیدکرد: در نتیجه این اقدامات یک تورم بیجایی به علت افزایش قیمت بنزین در همه قیمتها ایجاد میشد؛ یعنی دولت از افزایش قیمت سوخت بهرهای هم نمیبرد. با اینکه درآمدی از افزایش قیمت بنزین کسب میکرد، اما به دلیل تورم ناشی از آن افزایش، هزینههایش بالا میرفت.
وی در ادامه سخنانش گفت: ما معتقدیم در دوران پسابرجام باید هدایت اقتصاد کشور در مسیر اقتصاد مقاومتی باشد و باید قویاً از سوی مجلس نظارت صورت بگیرد. نگرانی ما این است که در دوران پسابرجام با هجوم شرکتهای اقتصادی غربی، اقتصاد ما از این چیزی که است، وابستهتر شود.
وی همچنین درباره عملکرد مجالس گذشته در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: فساد اقتصادی یک امر فراجناحی است و میبینیم که در تبلیغات انتخاباتی به عنوان یک ابزار برای تسویه حساب جناحی مورد استفاده قرار میگیرد.
سخنگوی ائتلاف اصولگرایان با بیان اینکه همه باید برای ریشهکنی فساد اقتصادی دست به دست هم دهیم، گفت: برخورد با فساد هم قانون میخواهد که در این زمینه قوانینی را در مجلس گذراندهایم و هم اراده قوه قضاییه را میخواهد که البته در چند سال اخیر قوه قضاییه با ۳ پرونده بزرگ شهرام جزایری، مهآفرید امیرخسروی و «ب. ز» دست و پنجه نرم کرده است.
لزوم توجه مجلس دهم به مشکلات معیشتی
نماینده اصلاحطلب مجلس گفت: دولت باید برای حل معضل بیکاری جذب سرمایه خارجی را در دستور کار خود قرار دهد.
به گزارش خانه ملت؛ رمضانعلی سبحانیفر، نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات معیشتی مردم گفت: قطعاً جذب سرمایهگذاری خارجی در راستای اقتصاد مقاومتی میتواند به رفع مشکل بیکاری کمک کند و حل معضل بیکاری باید در اولویت کاری دولت باشد.
وی افزود: معضل بیکاری باید با جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی و مشارکت بخش خصوصی مرتفع شده و اشتغال در کشور افزایش پیدا کند.
نماینده اصلاحطلب مجلس اظهارداشت: اولویت کاری مجلس دهم نیز باید بحث معیشت و اشتغال مردم باشد و نمایندگان باید تمام تلاش خود را برای حل این مشکل بهکار گیرند.
سبحانیفر در پایان گفت: درخواست ما از مردم این است که حضور گستردهای پای صندوقهای رأی در روز انتخابات داشته باشند و با این حضور پرشور پیام وحدت خود را به جهانیان ابلاغ کنند.
تشکیل مجلسی برای حل مشکلات مردم منوط به ورود افراد معتدل است
یک نماینده اصلاحطلب مجلس داشتن مشی اعتدالی را به عنوان یکی از مؤلفههای مهم در انتخاب کاندیدای مجلس دانست و گفت: مردم افرادی را راهی مجلس کنند که ضمن داشتن دغدغه رفع مشکلات مردم، سیاست زده نباشند و همه مسایل را با چشم سیاسی نگاه نکنند.
عابد فتاحی اظهارکرد: انتظار میرود مردم کاندیداهای معتدل و با مشی اعتدالی را انتخاب کنند که سیاست زده نباشند، این نامزدها به دلیل منتسب نبودن به جناح تندور مورد اقبال مردم هستند.
وی با تأکید بر اینکه مردم مجلس دهم را از انسانهایی معتدل تشکیل میدهند، گفت: معتقدم در انتخابات کاندیداهای با مشی اعتدالی از جریانهای مختلف پیروز میشوند و افراد مستقل اعتدالگرا خیلی تأثیرگذارند.
این کاندیدای انتخابات مجلس با بیان اینکه کشور در برهه کنونی دیگر زمانی برای پرداختن به دعواهای سیاسی ندارد، افزود: ما دیگر وقتی برای تلف کردن و پرداختن به جنگ و جدالهای مجلس نداریم؛ باید مجلسی داشته باشیم که با پرهیز از جدالها، جنگ و جدال را برای حل مشکلات مردم بهکار گیرد چرا که درد و غم و رنج مردم در هیاهوی سیاسی بهارستان به هیچ دردی نمیخورد و برای کل نظام زیانآور است.
فتاحی ادامه داد: تشکیل چنین مجلس زمانی میسر میشود که مردم کاندیداهای معتدل و به دور از هیاهوهای سیاسی انتخاب کنند، کاندیداهایی که فقط بخواهند درد و رنجهای کشور را معالجه کنند نه اینکه با هم بجنگند و همدیگر را زخمی کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.