جلوگیری از انحصار با عرضه محصولات در بورس کالا

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور جلوگیری از انحصار با عرضه محصولات در بورس کالا دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: با عرضه محصولاتی نظیر وکیوم باتوم (ماده پایه تولید قیر) در بورس کالای ایران، انحصار از بین می‌رود و براساس شرایط برابر، رقابت انجام می‌شود. به گزارش […]

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور

جلوگیری از انحصار با عرضه محصولات در بورس کالا

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: با عرضه محصولاتی نظیر وکیوم باتوم (ماده پایه تولید قیر) در بورس کالای ایران، انحصار از بین می‌رود و براساس شرایط برابر، رقابت انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، اکبر ترکان درباره تخلف برخی از پالایشگاه‌ها در تحویل وکیوم باتوم (ماده پایه تولید قیر) به‌کارخانه‌های قیرسازی و تضمین تحویل خوراک به طرح‌های پالایشی جدید که قرار است در مناطق آزاد کشور ساخته شود، افزود: فروشندگان باید محصول خود را در بورس عرضه کرده و خریداران نیز از بورس نیاز خود را تأمین کنند.

وی اضافه کرد: از طریق عرضه محصولات در بورس، فروشندگان و تولیدکنندگان نمی‌توانند محصولات خود را به صورت انحصاری به یک خریدار خاص عرضه کرده و از فروش به سایر خریداران خودداری کنند.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور یادآورشد: بدین‌ترتیب با عرضه محصولات در بورس کالا، فضایی رقابتی برای عرضه محصولات شکل می‌گیرد.

ترکان درباره اجرای طرح‌های نفتی و پالایشی در مناطق آزاد کشور، گفت: قرار است در مناطق آزاد مختلف، واحدهای تولیدی و پالایشی کوچک نفتی ساخته شوند که شماری از آن‌ها به تولید قیر و بقیه به تولید حلال‌ها و سایر محصولات اختصاص دارند. از جمله آن‌ها می‌توان به راه‌اندازی ۱۴ واحدی پالایشی کوچک در منطقه آزاد ارس اشاره کرد.

وی با بیان این‌که در منطقه آزاد قشم نیز ۵ واحد ساخته خواهد شد، گفت: در منطقه آزاد اروند نیز قرار است ۸ واحد ساخته شود که ۴ واحد تاکنون به بهره‌برداری رسیده است.

در سال‌های اخیر، برخی از پالایشگاه‌ها که باید وکیوم باتوم واحدهای قیرسازی را تأمین کنند از عرضه این مواد پایه خودداری کرده‌اند.

 

در حالی که در زمان واگذاری واحدهای قیرسازی، عرضه وکیوم باتوم از تعهدات پالایشگاه‌ها اعلام شده بود، این پالایشگاه‌ها برای سودآوری بیش‌تر، اقدام به برنامه‌ریزی برای ساخت واحدهای جدید قیرسازی در زیرمجموعه خود کرده‌اند که می‌تواند تأمین خوراک واحدهای قیرسازی موجود را دچار چالش کند.