آب کشور سنددار میشود با دستور وزیر نیرو، سند ملی آب کشور در حال تهیه است و مقرر شده بعد از تهیه این سند، آنرا در شورای عالی آب کشور به بحث بگذاریم و نتیجه را در صورت نیاز به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارایه دهیم و سند کلی به تأیید مقام معظم رهبری برسد. […]
آب کشور سنددار میشود
با دستور وزیر نیرو، سند ملی آب کشور در حال تهیه است و مقرر شده بعد از تهیه این سند، آنرا در شورای عالی آب کشور به بحث بگذاریم و نتیجه را در صورت نیاز به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارایه دهیم و سند کلی به تأیید مقام معظم رهبری برسد.
به گزارش تسنیم، رحیم میدانی معاون وزیر نیرو گفت: سال آبی ۹۴ – ۹۵ را در حالی پشت سر گذاشتهایم که این سال با متوسط بارشهای ۲۴۱ میلیمتر جزو سالهای خوب بارشی کشور بود.
وی افزود: میزان بارشهای سال آبی ۹۴ – ۹۵ نسبت به سال آبی قبل از آن رشدی ۲۲ درصدی و نسبت به درازمدت کاهشی دو درصدی داشته است.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه «با وجود رشد بارشها نسبت به سال گذشته، تراز بارش برخی استانها منفی بوده»، گفت: میزان بارشهای ۱۲ استان نسبت به متوسط درازمدت و میزان بارشهای ۸ استان نسبت به سال گذشته منفی بوده است.
وی ادامه داد: استانهای پرآبی چون کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری به ترتیب شاهد ۲۲ درصد و ۱۷ درصد کاهش بارشها نسبت به متوسط درازمدت مواجه بودند و اصفهان با ۳۰ درصد کاهش بارش نسبت به درازمدت از استانهای کم بارش کشور است.
این مقام مسؤول تصریحکرد: در استان اصفهان به سختی توانستیم آب را مدیریت کنیم و در پایان شهریور ماه ۱۹۰ میلیون مترمکعب حفظ کردیم تا آب مورد نیاز شرب و صنایع این استان در پاییز تأمین شود اما امکان تأمین آب کشت پاییزه اصفهان را نداریم و آبی برای کشت پاییزه اصفهان تأمین نخواهد شد.
میدانی با بیان اینکه «نگرانی ما از تأثیرپذیری کشور از تغییر اقلیم منتفی نشده است»، گفت: کشور ما تاکنون ۱٫۱ درجه ناشی از تغییر اقلیم افزایش دما داشته است و تا دو درجه هم افزایش دما خواهد داشت.
وی افزود: در طول برنامه ششم توسعه باید ۱۱ میلیارد مترمکعب از مصرف آب کشور کم کنیم و در آخر برنامه به این نقطه برسیم که بگوییم نسبت به اول برنامه توانستهایم ۱۱ میلیارد مترمکعب از مصرف سالانه آب کشور کم کنیم.
معاون وزیر نیرو با انتقاد از اینکه «برخی بیدلیل اطلاعات پایه آب کشور را زیرسؤال میبرند»، گفت: اطلاعات و آمار پایه آب کشور بسیار دقیق بررسی و تهیه شده و اینکه برخی به هر دلیل این اطلاعات را زیر سؤال میبرند اصلا به نفع کشور نیست.
وی ادامه داد: برخی افراد نیز در خصوص انتقال آب بین حوزهای ایجاد شک و شبهه میکنند و بیان میکنند که نباید آب را بین حزوههای مختلف انتقال دهیم که این هم درست نیست؛ وقتی در افق ۱۴۰۴ بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته ایران ۱۰۶ میلیون نفر جمعیت خواهد داشت که ۵۰ میلیون نفر از جمعیت کشور در فلات مرکزی ساکن خواهند بود، باید پرسید جز با انتقال بین حوزهای آب، چه راهکاری برای تأمین آب ساکنان فلات مرکزی خواهیم داشت؟
میدانی با اشاره به تعیین سیاستهای ۵ گانه کلی کشور در بخش آب در سال ۷۹ گفت: با دستور وزیر نیرو، سند ملی آب کشور در حال تهیه است و مقرر شده بعد از تهیه این سند، آنرا در شورای عالی آب کشور به بحث بگذاریم و نتیجه را در صورت نیاز به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارایه دهیم و سند کلی به تأیید مقام معظم رهبری برسد.
وی افزود: سند ملی آب کشور تا پایان سال جاری تهیه میشود و مراحل نهایی تأیید و ابلاغ آن طی خواهد شد.
معاون وزیر نیرو از آغاز بهکار دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی آب کشور در روز چهارم مهرماه خبر داد و گفت: نمایشگاه امسال با حضور ۳۹۹ شرکت داخلی و خارجی برگزار میشود بهطوری که ۱۴۰ شرکت خارجی از ۲۵ کشور جهان در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.
وی افزود: نمایشگاه امسال با برگزاری نشستهای تخصصی تا هفتم مهرماه ادامه مییابد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.