مهدی یاوری- بودجه سال آینده با مشکلات متعددی مواجه است و از همینرو بسیاری از کارشناسان نسبت به نوع بودجهبندی انتقادات خود را وارد کردهاند. از موضوع افزایش میانگین ۲۰ درصدی حقوقها گرفته تا احتمال تورم ۶۰ درصدی در سال آینده و در نهایت درآمدهای مالیاتی که این آخری باعث شده تا بسیاری از حالا […]
مهدی یاوری- بودجه سال آینده با مشکلات متعددی مواجه است و از همینرو بسیاری از کارشناسان نسبت به نوع بودجهبندی انتقادات خود را وارد کردهاند. از موضوع افزایش میانگین ۲۰ درصدی حقوقها گرفته تا احتمال تورم ۶۰ درصدی در سال آینده و در نهایت درآمدهای مالیاتی که این آخری باعث شده تا بسیاری از حالا نسبت به افزایش شدید آن در بودجه سال آینده هشدار بدهند.
رشد ۵۴ درصدی درآمدهای مالیاتی در سال آینده
به همین دلیل دیروز (یکشنبه) داوود منظور؛ رئیس سازمان امور مالیاتی، در نشستی با خبرنگاران جزییات نحوه تحقق درآمدهای مالیاتی در سال آینده را تشریح کرد. وی در ادامه، در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه رشد درآمدهای مالیاتی که در لایحه بودجه سال آینده پیشبینی شده است چگونه محقق خواهد شد؟ توضیح داد: پیشبینی شده است درآمدهای مالیاتی در سال آینده با رشد ۵۴ درصدی از ۴۵۵ هزار میلیارد تومان به ۷۰۰ هزار میلیارد تومان برسد. برای این موضوع چند منبع وجود دارد. منبع اول پروندههای مالیاتی است که از قبل وجود دارد اما قطعیسازی نشده، ممکن است در هیأتهای حلاختلاف در مرحله بدوی یا تجدیدنظر باشند یا اینکه هنوز قرارهای کارشناسی آن انجام نشده باشد و بلاتکلیف مانده باشند. رقم این پروندهها که باید در هیأتها تعیینتکلیف شود ۲۱۳ هزار میلیارد تومان است. در سالجاری ۲۰۰ هزار میلیارد تومان متعلق به پروندههای سالهای گذشته قطعیسازی شده است.
رشد درآمد مالیاتی۲۴۰ هزار میلیارد تومان است
معاون وزیر اقتصاد، ادامه داد: بنابراین بخشی از وصولی در سالجاری و آینده ناشی از پروندههای بلاتکلیف هیأتهاست. برآوردها این است که رشد درآمد مالیاتی این پروندهها در سال آینده ۲۴۰ هزار میلیارد تومان است. البته به این معنی نیست که از ۲۱۳ هزار میلیارد تومان مبلغی وصول نشده است، بلکه مابهالتفاوت مالیات تشخیصی ابرازی وصول شده است. منظور؛ با بیان اینکه منبع دوم مالیات ارزشافزوده است که کاملاً از قیمت تبعیت میکند، عنوان کرد: قرار است ۴۵ درصد مالیات از این محل وصول شود که کاملاً تابع قیمت است. در واقع اگر قیمتها افزایش یابد مالیات بر ارزشافزوده هم افزایش پیدا خواهد کرد. وی ادامه داد: منبع سوم، اجرای قانون پایانههای فروشگاهی است. از اول آبان تاکنون که قانون پایانههای فروشگاهی اجراء شده است ۱۱میلیون صورتحساب به میزان ۵۰۰ هزار میلیارد تومان صادر شده است. میزان مالیات بر ارزشافزوده که در سامانه ما ثبت شده نیز ۳۳ هزار میلیارد تومان است. با این شفافیت انتظار داریم رشد قابلملاحظهای در بخش مالیات بر ارزشافزوده صورت بگیرد.
سود سپرده بانکی همچنان معاف از مالیات
معاون وزیر اقتصاد، در ادامه با تأکید بر اینکه مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر سوداگری در داراییهای ثابت مخصوصاً خودرو و ملک است، عنوان کرد: هدف این مالیات تنظیمگری است تا افراد از خرید و فروش این کالاها مکرر درآمد کسب نکنند. منظور؛ در مورد سود سپرده بانکی نیز، گفت: طبق ماده ۱۴۵ قانون مالیات مستقیم سود سپرده بانکی معاف از مالیات است. البته قانونگذار میتواند این ماده را دوباره بررسی کند، اما فعلاً چنین تصمیمی وجود ندارد. وی همچنین با طرح این سؤال که چرا نرخ مالیاتی که بر دستمزد گرفته میشود، ۲۷ درصد است؟ توضیح داد: بخشی از مالیاتی که وصول میشود مربوط به دوره قبل است چرا که شاهد فرارهای مالیاتی در حقوق و دستمزد بودیم. بهطور کلی در گذشته در محاسبه مالیات حقوق و دستمزد مقررات بهدرستی انجام نمیشد.
تشکیل اداره کل مالیات سلبریتیها
معاون وزیر اقتصاد، در مورد شناسایی مالیات سلبریتیها، عنوان کرد: سلبریتیها مانند سایر مودیان ما هستند و براساس میزان درآمدی که دارند مشمول مالیات میشوند. منظور؛ ادامه داد: اداره کلی در تهران فقط برای مالیات سلبریتیها راهاندازی شده و همه قراردادهای این افراد را بررسی و شناسایی میکنند.
دیدگاه بسته شده است.