سفره خالی تکابیها از بزرگترین معدن طلای ایران استخراج معادن طلای تکاب منافع ارزشمندی برای سرمایه داران دارد در حالی که سهم اهالی از این منابع در حد صفر و پوچ است. به گزارش ایرنا، تمامی منافع بهرهبرداری از منابع طلای تکاب در خارج این شهر هزینه میشود و اهالی این منطقه با وجود این […]
سفره خالی تکابیها از بزرگترین معدن طلای ایران
استخراج معادن طلای تکاب منافع ارزشمندی برای سرمایه داران دارد در حالی که سهم اهالی از این منابع در حد صفر و پوچ است.
به گزارش ایرنا، تمامی منافع بهرهبرداری از منابع طلای تکاب در خارج این شهر هزینه میشود و اهالی این منطقه با وجود این منابع خدادادی برای فرار از بیگاری و بیکاری، ناچارند یا به شهرهای دیگر مهاجرت کنند و یا به شغلهای کاذب رو بیاورند.
اشتغال به صورت کارگری با پذیرش شرایط سخت کاری و دریافت حداقل دستمزد تنها راهکار مردمان این منطقه برای ماندن است و تحصیلکردگان این منطقه نیز برای بهرهگیری از آموختههای خود جایی در تکاب ندارند و ناچار به ترک منطقه هستند.
این در حالی است که درآمد حاصل از معادن طلا عاید کسانی میشود که در این شهرستان نیستند و حتی از دادن سهم مالیات واحدهای تولید طلا در شهرستان نیز طفره میروند.
نماینده مردم میاندوآب، شاهیندژ و تکاب و نایبرییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نحوه استخراج طلا از معادن تکاب را بیرحمانه توصیف و میافزاید: این استخراج هیچ نفعی برای اهالی ندارد.
جهانبخشمحبینیا میافزاید: استخراجکنندگان تمام تلاش خود را بهکار بستهاند تا به هر قیمتی این منطقه را از موهبت الهی خالی کرده و سرزمینی ویران تحویل مردم منطقه دهند.
وی بیان کرد: درآمد حاصل از معادن طلای تکاب در شهرهای بزرگ وارد سیستم مبادلاتی شده و سرمایه هنگفتی نصیب دیگران میکند.
نایبرییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار کرد: مردم هر منطقهای که صاحب معادن و ذخایر غنی هستند، لازم است که با جدیت به صیانت از سرمایههای خود بپردازند و اجازه ندهند معادن و ذخایر آنها نصیب سودجویان شود.
محبینیا ادامه داد: در نشست سالهای گذشته هیأت دولت، بارها به این مسأله اشاره کردم و مصوب شد که درصد بالایی از درآمد معادن تکاب صرف آبادانی این شهرستان شود اما مسؤولان استانی اقدامی در این خصوص انجام ندادند.
نایبرییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید برای بهرهبرداری اصولی از معادن، قانون جامعی وضع شود.
وی اظهار کرد: با وجود این که صاحب ذخایر و معادن بیشتری هستیم، اما دانش فنی لازم را برای استخراج معادن نیاموختهایم.
وی گفت: متأسفانه تاکنون برای فرآوری محصولات استخراج شده در شهرهای صاحب معادن سرمایهگذاری صورت نگرفته و این امر سبب شده است که مردم این شهرها نسبت به معادن که ثروتی برای هر نقطه از جهان محسوب میشود، نگاهی منفی داشته باشند.
محبینیا اضافه کرد: متأسفانه در منطقه شاهد نوعی نگاه سیاسی هستیم که پیشرفت و توسعه استان و حتی اقدامات مثبت دولت را برنمی تابد و برای جلوگیری از توسعه استان مانع تراشی میکنند.
به گفته وی درآمد ناشی از معادن نقش مؤثری در اشتغالزایی و رشد و توسعه استان دارد اما این درآمدها هیچ گاه به دست مردم منطقه نمیرسد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی نیز در این خصوص گفت: براساس ماده ۱۴ قانون معادن ۶۵ درصد درآمد معادن باید صرف همان مناطق شود.
جعفرصادقاسکندری افزود: براساس ماده ۱۴ قانون معادن ۶۵ درصد از درآمد حاصل از معادن صرف ساخت مدارس، راهسازی، فعالیتهای فرهنگی و نیازهای دیگر مناطق صاحب معدن میشود.
وی ادامه داد: درآمد حاصل از معادن بهطور مستقیم به خزانه دولت واریز شده و از آنجا به سازمان برنامه وبودجه استان فرستاده میشود و سازمان برنامه و بودجه نیز با در نظر گرفتن شرایط شهرستانهای صاحب معدن باید این درآمد را به آن شهرستان اختصاص دهد تا براساس اولویتبندی هزینه شود.
وی در خصوص استخراج غیراصولی از معادن طلای تکاب نیز گفت: محیطزیست، بهداشت و درمان و منابع طبیعی ۳ نهادی هستند که بهطور مکرر بر نحوه عملکرد و فعالیت معدنکاران نظارت میکنند.
اسکندری افزود: فعالیت معدنکاران از نظر بهداشتی و محیطزیست مورد دقت قرار میگیرد تا آسیبی به محیطزیست نزده و مهمتر از همه سلامت اهالی را تهدید نکند.
وی در عین حال تصریح کرد: تاکنون گزارشی دال بر فعالیت غیرمجاز و وجود تخلف در کار معدنکاران به این سازمان گزارش نشده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مسأله روانه شدن درآمد حاصل از استخراج معادن به جیب سودجویان را نادرست خواند.
اسکندری بیان کرد: پیشنهاد دادیم تا ماده ۱۴ قانون معادن بیشتر از گذشته تحقق یابد و مردم شهرستان تکاب از درآمدهای معادن خود بهرهمند شوند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اظهار کرد: حتی عوارض، مالیات و ارزشافزودهای که از معدنکاران گرفته میشود باید صرف عمران و آبادانی همان منطقه شود.
نادرقاضیپور، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز گفت: ماده ۱۴ قانون معادن هنوز در شهرستان تکاب اجرا نشده است.
وی افزود: متأسفانه هنوز این قانون که براساس آن ۶۵ درصد درآمد معادن صرف عمران، آبادانی و ایجاد اشتغال برای مردم منطقه صاحب معدن میشود، در این منطقه اجرا نشده است.
وی اظهار کرد: معادن از ظرفیتها و پتانسیلهای ارزشمند کشور و استان است و نقش سازندهای در ایجاد اشتغال، توسعه و رونق اقتصادی دارد.
قاضی پور گفت: درآمد حاصل از معادن طلای تکاب کمک بزرگی به حل مشکل بیکاری در این شهرستان کرده و تحولی بزرگ در وضعیت زندگی مردم ایجاد میکند اما هنوز این مهم در این شهرستان تحقق نیافته است.
جمعی از شهروندان تکابی نیز معتقنداند که ما با داشتن این معادن همچنان با مشکل بیکاری مواجه است و هنوز فرصت شغلی مناسبی برای جوانان فراهم نشده است.
شهروندان تکابی افزودند: اگر درآمد حاصل از این معادن صرف کارهای زیربنایی و دهها نیاز این شهرستان میشد و جوانان تحصیل کرده در این معادن مشغول کار میشدند، بدون شک شاهد شهری توسعه یافته با کمترین نرخ بیکاری بودیم در حالی که وضعیت وارونه است و جوانان و بسیاری از خانوادهها به علت نبود درآمد و شغل مناسب ناچار به ترک محل زندگی خود میشوند.
شهروندان تکابی بیان کردند: اولویت این شهرستان، رفع مشکل بیکاری، مشکلات معیشتی و رفاهی و برخورداری از حداقل زندگی مناسب است که ازآن نیز محروم هستیم.
جمعی از کارگران معدن طلای آقدره تکاب نیز اعلام کردند: ما سلامتی خود را به این معادن هدیه میکنیم اما سود آن را دیگران میبرند.
این کارگران ادامه دادند: تنها سهم ما از این معدن مطالبه اندکی است که آن هم با اکراه داده میشود.
این شهروندان ادعا میکنند که هنوز آن طور که شایسته است، حقشان از سوی مسؤولان داده نشده است.
طبق آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت حدود ۱۵ معدن طلا در ایران وجود دارد که از این تعداد ۱۲ معدن فعال و ۳ معدن غیرفعال است.
در حال حاضر اکتشافات طلا در بیشتر استانهای کشور از جمله آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، کردستان، کرمان، خراسانرضوی، خراسانجنوبی، اصفهان، یزد، مرکزی، قم، همدان و سیستانوبلوچستان در دست اجراست.
استاندارد جهانی یک معدن طلا، داشتن ذخیره ۱۰۰ تن به بالاست که در کشور ما حدود ۱۰ معدن نزدیک به سطح کلاس جهانی وجود دارد که مهمترین آنها معدن طلای کردستان و زرشوران تکاب آذربایجانغربی است.
براساس این گزارش، معدن طلای زرشوران تکاب به عنوان بزرگترین معدن طلای ایران در ۳۵ کیلومتری شهرستان تکاب و ۱۵ کیلومتری مجموعه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تختسلیمان واقع شده است.
گواهی کشف معدن طلای زرشوران پس از عملیات اکتشافی گروههای داخلی و خارجی به نام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران صادر شده است.
معدن طلای آقدره تکاب به عنوان دومین معدن طلای کشور در ۳۰ کیلومتری شهرستان تکاب واقع شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.