گروه اجتماعی- اولین باری که بحث مزایده سرخابیها به انجام رسید مربوط به دولت قبل بود؛ جایی که بنا به دستور وزارت ورزش وقت، دو غول سنتی فوتبال ایران یعنی استقلال و پرسپولیس قرار شد از طریق مزایده به فروش برسند. در همین راستا سازمان خصوصیسازی مأمور انجام این مهم شد و در این راستا […]
گروه اجتماعی- اولین باری که بحث مزایده سرخابیها به انجام رسید مربوط به دولت قبل بود؛ جایی که بنا به دستور وزارت ورزش وقت، دو غول سنتی فوتبال ایران یعنی استقلال و پرسپولیس قرار شد از طریق مزایده به فروش برسند. در همین راستا سازمان خصوصیسازی مأمور انجام این مهم شد و در این راستا چهار مزایده برگزار شد که البته هیچکدام از آنها نتیجه خاصی در بر نداشت تا مجدداً سرخابیها به بدنه دولت برگردند. اما این پایان کار نبود و پس از مدتی باز هم مجوز واگذاری سرخابیها صادر و در حالی که دولت قبل آماده برگزاری پنجم بود، مجلس حکم به واگذاری سرخابیها از طریق بورس داد. این امر به دولت فعلی واگذار شد و تاکنون ۱۰ درصد از سهام سرخابیها به فروش رفت. پس از ورود سرخابیها به بورس بحثهایی پیش آمد مبنی بر اینکه واگذاری ۱۰درصد را نمیتوان خصوصیسازی نامید و بر همین اساس هم سازمان خصوصیسازی اعلام کرد که به صورت بلوکی سهام سرخابیها را واگذار میکند تا سهم دولت در این دو تیم کمتر از بخشخصوصی باشد و واگذاری واقعی صورت بگیرد و حسین قربانزاده؛ رئیس خصوصیسازی، وعده داد که این مهم به سرعت صورت خواهد پذیرفت تا مجدداً مزایده به دو باشگاه پرطرفدار پایتخت بازگردد.
فروش سهام سرخابیها در روزهای هفتم و دهم اسفند
حال بنا به گفته ریاست سازمان خصوصیسازی قرار است تا مزایده فروش سهام سرخابیها در روزهای هفتم و دهم اسفند به انجام برسد. قربانزاده؛ این خبر را در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد و افزود: ۱۰ درصد سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در بورس واگذار شد. ۵۱ درصد سهام دو باشگاه در مزایده قرار میگیرد. این مزاید هفتم اسفند برای پرسپولیس و دهم اسفند برای استقلال انجام میشود. افراد علاقهمند برای حضور در پروسه زمانی مزایده پرسپولیس تا ۲۵ بهمن و برای پروسه زمانی استقلال تا یکم اسفند باید مدارک را تحویل دهند. قرار است شفافیت عملکرد در پاسخگویی، انضباط مالی، رعایت حسابرسی مالی، مشارکت مردم و هواداران در مالکیت، تلاش برای سودآوری و واگذاری مدیریت صورت بگیرد، اما ما به بخشی از این اهداف نرسیدیم. تنها ۲۰ ایستگاه برای مسیر بورسی شدن طی کردیم. رئیس سازمان خصوصیسازی، عنوان کرد: ۵۱ درصد سهام دو باشگاه عرضه میشود. ارزش این سهام برای استقلال دوهزار و ۳۸۶ میلیارد تومان و برای پرسپولیس دوهزار و ۷۳۸ میلیارد تومان است. کسی که سهام استقلال را میخرد باید ۴۷۷ میلیارد تومان پرداخت کند و آن فرد تا ۱۸ ماه پولی نمیدهد و از روزی که این پول را میدهد مالک استقلال میشود. البته باید اهلیت آن شخص تأیید شود. همچنین فردی که سهام پرسپولیس را میخرد باید ۵۴۷ میلیارد تومان پرداخت کند تا صاحب آن شود. فردی که به دنبال خرید سهام است باید ۲۵ بهمن پاکت خود را تحویل بدهد و بعد سپرده ضمانت دارد و دوم اسفند نیز کارگروه تشکیل میشود و اگر اهلیت آن فرد تأیید شود، در عرضه سهام شرکت میکند و اگر تأیید نشود هم اجازه حضور ندارد. حتماً باید فرد بدهی باشگاه را ظرف یکسال کاهش دهد، در غیر این صورت باید ۱۰درصد جریمه پرداخت کند.
حال طبق گفته رئیس سازمان خصوصیسازی، برای اولینبار در تاریخ این دو باشگاه سهم دولت از بخشخصوصی از طریق برگزاری مزایده کمتر میشود و مهمتر از آن اینکه یکی از مهمترین معضلات سرخابیها برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا با این اتفاق حل میشود.
دیدگاه بسته شده است.