ساخت ۹۵ درصد از تجهیزات گازی در داخل کشور

ساخت ۹۵ درصد از تجهیزات گازی در داخل کشور معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان این‌که ساخت ٩٥ درصد از کالاهای صنعت گاز در داخل انجام می‌شود، گفت: در سال‌های گذشته در این بخش شاهد دستاوردهای بزرگی بوده‌ایم. به گزارش ایلنا، وی افزود: شرکت ملی گاز با بهره‌گیری از روش‌های نوین، گاز مورد […]

ساخت ۹۵ درصد از تجهیزات گازی در داخل کشور

معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان این‌که ساخت ٩٥ درصد از کالاهای صنعت گاز در داخل انجام می‌شود، گفت: در سال‌های گذشته در این بخش شاهد دستاوردهای بزرگی بوده‌ایم.

به گزارش ایلنا، وی افزود: شرکت ملی گاز با بهره‌گیری از روش‌های نوین، گاز مورد نیاز بخش‌های مختلف مصرف را به‌طور پایدار و با دستور قراردادن استاندارهای زیست‌محیطی تأمین می‌کند.

این مقام مسؤول تأکید کرد: اکنون امنیت انرژی بخش‌های مختلف مصرف ایجاد شده و تحقق این برنامه با خودکفایی به وجود آمده است.

وی با بیان این‌که پس از خودکفایی می‌توان به خوداتکایی رسید، گفت: با ارتقای برنامه‌های خودکفایی و تعامل می‌توان به خوداتکایی دست یافت.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اظهار کرد: صرفه‌جویی ارزی، خودباوری، ارزش افزوده بیش‌تر، تعمیر و نگهداری مناسب، طراحی متناسب با نیاز و انتقال فناوری از جمله دلایل تغییر نگرش به ساخت داخل پس از انقلاب است.

وی یادآور شد: توسعه شرکت ملی گاز ایران به نوعی پس از انقلاب آغاز شد از این رو به دلیل شرایط خاصی زمانی، تفکر خودکفایی در آن وجود داشت.

عراقی ادامه داد: اکنون اقتصاد کشور متکی بر نفت و مبتنی بر گاز است و این سوخت چرخ صنایع کشور را به حرکت در می‌آورد؛ همچنین با تزریق به میدان‌های نفتی سبب افزایش برداشت نفت می‌شویم.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران به برنامه هوشمندسازی کنتورهای گاز در کشور نیز اشاره کرد و گفت: برای تحقق این طرح بیش از ٣٠ جلسه در سطح‌های مختلف برگزار و تفاهم‌نامه‌هایی نیز با شرکت‌های معتبر داخلی و بین‌المللی امضا شده است.

وی ادامه داد: در بخش کنتورهای هوشمند، اولویتی برای حضور شرکت‌های خارجی نداشته‌ایم و از همه شرکت‌ها خواسته‌ایم براساس استاندارد و بسترهای داخلی این تجهیزات را تولید کنند.

عراقی درباره خودکفایی در پساتحریم نیز گفت: اولویت خودکفایی در پساتحریم با سازندگانی خواهد بود که تمایل دارند با هدف ساخت قطعات و تجهیزات از طریق انتقال دانش فنی با همکاری سازندگان داخلی همکاری کنند.

 

در دوران تحریم‌ها صنعت نفت به دلیل قطع تأمین مالی از خارج کشور و همچنین در تنگنا قرار گرفتن شرکت‌های خارجی برای حضور در ایران یا انتقال تکنولوژی به کشور در معذوریت قرار گرفت و از این محل آسیب‌های فراوانی دیده است؛ براین اساس خودکفایی در صدر برنامه‌های دولت قرار گرفت و در این بین از ابتدای آغاز به‌کار دولت یازدهم، وزارت نفت خودکفایی در ساخت برخی تجهیزات صنعت نفت در داخل کشور و حتی صادرات به دیگر کشورهای منطقه را در دستور کار قرارداد. اکنون با قرار گرفتن در دوران پساتحریم و بازگشت تدریجی شرکت‌های دارنده فناوری به کشور، بومی‌سازی تکنولوژی‌های در اختیار این شرکت‌ها از مهم‌ترین محورهای مذاکره وزارت نفت با آنهاست.