مرضیه نیکخواه ـ نشست خبری حسین فرشیدی؛ معاون وزیر بهداشت، دیروز (چهارشنبه) برگزار شد. معاون وزیر بهداشت در این نشست خبری، درباره بحث مالیات بر دخانیات، گفت: ما با دست خودمان سم تولید کرده و به خورد مردم میدهیم. بیش از ۶۰ هزار تلفات ما ناشی از دخانیات در سال است. میزان بالایی تحمیل بار […]
مرضیه نیکخواه ـ نشست خبری حسین فرشیدی؛ معاون وزیر بهداشت، دیروز (چهارشنبه) برگزار شد. معاون وزیر بهداشت در این نشست خبری، درباره بحث مالیات بر دخانیات، گفت: ما با دست خودمان سم تولید کرده و به خورد مردم میدهیم. بیش از ۶۰ هزار تلفات ما ناشی از دخانیات در سال است. میزان بالایی تحمیل بار مالی دارد. ارزانترین دخانیات دنیا را ما داریم تولید میکنیم. کشورهای دیگر مالیات بر دخانیاتشان روی اعداد بسیار بالاست. مستندات زیادی هم داریم که با افزایش قیمت مصرف کاهش مییابد. در عین حال دخانیات منفذ ورود به سایر اعتیادهاست. اصرار ما بر این است که مالیات بر دخانیات افزایش یابد. دولت دارد به ۴۰ هزار میلیارد تومان مالیات در سال پشت پا میزند. در کشور بیش از ۷۰ میلیارد نخ دارد تولید میشود. مالیات آن برای پیشگیری رقم بسیار خوبی است و در عین حال مصرفکننده و بار درمانی بیمارستانها کاهش مییابد. از مجلس میخواهیم که مالیات بر سیگار را افزایش دهند. البته رقم نسبت به سال قبل بهتر است، اما باز هم کم است. وی گفت: حدود ۶۰۰۰ میلیارد تومان مالیات بر دخانیات در نظر گرفتند که اصلاً مبلغی نیست و انتظار ما حداقل ۴۰ هزار میلیارد تومان است. سهم وزارت بهداشت از مالیات بر دخانیات ۶۰ درصد از مالیات بر دخانیات است که در سلامت هزینه میشود. البته در سال گذشته چیزی از ردیف مالیات بر دخانیات به وزارت بهداشت داده نشد.
اعتبارات حوزه بهداشت و پزشک خانواده
فرشیدی؛ در پاسخ به سؤالی، درباره اعتبارات حوزه بهداشت و پزشک خانواده، گفت: در پایان سال، بحث بودجه حساس میشود. بودجه ۱۴۰۲ با بودجه امسال کاملاً متفاوت خواهد بود. البته بودجه امسال حوزه بهداشت نیز نسبت به سالهای قبل، تغییرات خوبی داشت. در ۱۴۰۱ بسیاری از طرحهای نیمهتمام وارد برنامه شدند. تا پایان سال حدود ۲۰۰۰ واحد بهداشتی به نتیجه میرسد و در این دهه ۲۴۶ پروژه بهداشتی را به بهرهبرداری میرسانیم. بحثی که در سال ۱۴۰۲ داریم و احتیاط میکنیم که درباره ارقام صحبت کنیم، به این دلیل است که بخش مهم آن به پزشک خانواده بازمیگردد و قسمت عمده کار به این حوزه برمیگردد. در حالحاضر شش هزار پزشک خانواده داریم که نیاز ما ۲۱ هزار پزشک خانواده است که باید برای بهکارگیری ۱۵ هزار پزشک جدید اقدام کنیم.
آخرین وضعیت کرونا
معاون بهداشت وزارت بهداشت، در پاسخ به سؤال دیگری درباره وضعیت کرونا در کشور، گفت: پیشبینی این بود که موج هشتم در بهمنماه اتفاق افتد که براساس قراین در کشورهای همسایه و کشورهای شرقی و غربی بود. امکان ندارد که بگوییم سویههای جدید وارد نمیشوند. افزایش موارد در بهمن ماه دیده شد اما با موجهای قبلی اصلاً قابل مقایسه نبود. افزایش پیکی را ایجاد نکرد. در عین حال احتیاطات لازم برای غربالگری مسافران و… را حذف نکردیم و مرزها را کنترل میکنیم. موج هشتم با سویه جدید ایجاد شد، اما علائم در سویه جدید به نظر میآید که کم بود و کمتر مردم را به بیمارستان کشاند. در دو هفته گذشته تعداد بستریها و مراجعینمان کم شده که نشان میدهد موجی پهن و بدون پیک داشتیم. امیدواریم در اسفندماه افزایشی نداشته باشیم. در عین حال باید بدانیم که هنوز هر کسی میتواند حامل ویروس باشد و نمیدانیم که ویروس چه زمانی جهشهای دیگری را نشان میدهد. در عین حال خوشبختانه جهشهای جدید مانند دلتا کشنده نبوده است.
دیدگاه بسته شده است.