گروه اجتماعی- سلامتی بزرگترین هدیهای است که هر کس میتواند داشته باشد؛ به قول قدیمیها تا مریض نشوی قدر سلامتی خود را نمیدانی. هماکنون میلیونها نفر از نعمت سلامت محروم هستند و هستند هزاران بیماری – همچون بیماران اماس- که تا آخر عمرشان مجبور به دستوپنجه نرم کردن با بیماری خود هستند. اما این تمام […]
گروه اجتماعی- سلامتی بزرگترین هدیهای است که هر کس میتواند داشته باشد؛ به قول قدیمیها تا مریض نشوی قدر سلامتی خود را نمیدانی. هماکنون میلیونها نفر از نعمت سلامت محروم هستند و هستند هزاران بیماری – همچون بیماران اماس- که تا آخر عمرشان مجبور به دستوپنجه نرم کردن با بیماری خود هستند. اما این تمام ماجرا نیست و قسمت پررنگترش افزایش سرسامآور قیمتها در بازار به لطف اجرای طرح حذف ارزترجیحی است. ارزی که حذفش باعث شده بود تا مدتها بیماران حتی دربهدر به دنبال داروهای معمولی همچون سِرم باشند، چه برسد به داروی بیماران خاص. حال و با ارایه بودجه سال آینده، دولت مصمم به ادامه اجرای طرح دارویار است؛ طرحی که به گفته بسیاری از کارشناسان و حتی نمایندگان مجلس طرحی شکست خورده است و اختصاص یارانه ۶۹ هزار میلیاردتومانی برای دارو نیز قرار نیست تا گره کور معضل سلامت را باز کند.
بودجه ناکافی ۶۹ هزار میلیارد تومانی برای دارو
در چنین شرایطی اما حرفهای مسؤول ارشد تأمین داروی کشور، پر از تناقض است. رئیس سازمان غذا و دارو، ابتدا گفته که با توجه به کاهش بودجه دارو و تورم سال آینده، چگونه میتوان مدیریت کرد اما همین مدیر تنها چند روز بعد گفت که سال آینده قیمت دارو برای بیمار افزایش نمییابد! سیدحیدر محمدی؛ رئیس سازمان غذا و دارو، ابتدا در هفدهمین روز بهمنماه در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به کاهش ردیفهای بودجهای این سازمان در لایحه بودجه ۱۴۰۲، ضمن درخواست نسبت به اصلاح اعتبارات، چنین میگوید: بودجه ۶۹ هزار میلیارد تومانی برای دارو کافی نیست و چنین وضعیت بودجهای منجر به کمبود در حوزه دارو میشود. برای سال آینده بودجه دارو از ۳٫۳۰۰ میلیارد دلار به سه میلیارد دلار کاهش یافته است. باید پرسید چرا این اتفاق افتاده است. در حالی که تورم در حال افزایش است. همچنین اعلام میکنند که در سال آینده ارز ۲۷ هزار و ۲۰۰ تومان است که منهای ۴۲۰۰ تومان، میشود، ۲۳ هزار تومان، اما روی چه حسابی ارزنیمایی را روی این نرخ میبندید؟ بودجه ۶۹ هزار میلیاردی برای دارو کفاف نمیدهد. سازمان برنامه و بودجه بر چه مبنایی بودجه ۶۹ هزار میلیارد تومانی را برای دارو محاسبه کرده است؟!
سال آینده قیمت دارو برای بیمار افزایش نمییابد
اما همین مدیر، روز پنجشنبه هفته گذشته با اشاره به اینکه افزایش احتمالی ۱۰ تا ۲۰ درصد قیمت دارو در سال آینده از طریق بیمه پوشش داده میشود، گفت: مسأله مهم این است قیمت دارو برای بیمار افزایشی ندارد! سیدحیدر محمدی؛ با اشاره به اینکه افزایش قیمت در تمامی کالاها به تناسب تورم امری طبیعی است، اظهار کرد: صنعت داروسازی نیز مانند صنایع دیگر هزینههای جانبی دارد که ممکن است افزایش یابد، همچنین تغییر نرخ مادهاولیه، نهادهها، لوازم و ملزومات و… دور از انتظار نیست و افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی قیمت دارو در مقایسه با تورم رقم بزرگی به حساب نمیآید. هدف از اجرای طرح اصلاح سیاستهای ارزی جلوگیری از افزایش پرداختی از جیب بیمار از مسیر نسخه بود که خوشبختانه از نیمه سالجاری محقق شده و ادامه خواهد داشت، بنابراین قیمت دارو برای بیماران هیچ افزایشی ندارد و مابهالتفاوت توسط بیمهها پوشش داده میشود. محمدی؛ به مردم اطمینان خاطر داد که برای تهیه داروهای خود با افزایش قیمت مواجه نخواهند شد، فقط باید داروهای مصرفی خود را حتماً از مسیر نسخه پزشک تهیه کنند.
حال باید پرسید که طی این ۷۲ ساعت چه اتفاقی افتاده که رئیس سازمان دارو دچار تحول شده و کمبود بودجه دارویی را با حضور بیمهها تمام شده میداند و وعده عدم افزایش قیمت دارو را به مردم میدهد.
دیدگاه بسته شده است.