رئیس مجمع نمایندگان مردم کردستان عنوان کرد

آسیب جدی زیرساخت‌های کردستان به‌واسطه اضافه برداشت معادن

رئیس مجمع نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی، گفت: اضافه برداشت معادن آسیب زیادی به زیرساخت‌های حمل‌ونقل استان کردستان وارد کرده است. به گزارش مناقصه‌مزایده، بهزاد رحیمی؛ در پانزدهمین جلسه شورای معادن کردستان در سنندج، اظهار کرد: کردستان بهشت معادن و معدن‌داران است چرا که این بهره‌برداران نه به مسؤولیت‌های اجتماعی و تعهدات خود […]

رئیس مجمع نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی، گفت: اضافه برداشت معادن آسیب زیادی به زیرساخت‌های حمل‌ونقل استان کردستان وارد کرده است. به گزارش مناقصه‌مزایده، بهزاد رحیمی؛ در پانزدهمین جلسه شورای معادن کردستان در سنندج، اظهار کرد: کردستان بهشت معادن و معدن‌داران است چرا که این بهره‌برداران نه به مسؤولیت‌های اجتماعی و تعهدات خود عمل و نه حقوق‌های دولتی را پرداخت می‌کنند. وی اضافه کرد: بهره‌برداران معدن تنها از فرصت برداشت مواد معدنی استفاده می‌کنند و از تکنولوژی‌های جدید و نوین هم بهره‌مند نیستند. رئیس مجمع نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در مقابل حجم معادن استان، میزان اشتغالزایی موجود در آن‌ها رضایت‌بخش نیست، گفت: ۴۰ درصد ظرفیت معادن استان غیرفعال است که باید دلایل آن بررسی شود. رحیمی؛ با بیان اینکه تا خرداد سال آینده اجرای برنامه ششم توسعه تمدید شده است، اضافه کرد: در حال به‌روزرسانی قانون معادن هستیم و انتظار می‌رود پیشنهادهایی که در این رابطه وجود دارد اعلام شود تا مدنظر قرار داده شود. وی با اشاره به اینکه نگرانی‌های در ارتباط با آسیب‌های وارد شده به زیرساخت‌های استان به دلیل فعالیت‌های معادن داریم، گفت: تنها در یک مورد جاده‌ای در مسیر یکی از معادن استان به دلیل اضافه برداشت آسیب زیادی دیده و ترمیم آن براساس برآورد سال ۱۴۰۰ به ۱۳۰ میلیارد تومان هزینه نیاز دارد. رئیس مجمع نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: اضافه برداشت معادن هم منجر به تضییع حقوق بیت‌المال و هم زیرساخت‌ها می‌شود که باید برای جلوگیری از آن اقدامات بازدارنده انجام شود.

وجود ۱۸۶ معدن فعال در کردستان

همچنین بختیار خلیقی؛ مدیرکل صنعت،معدن‌وتجارت کردستان هم، در این جلسه اظهار کرد: ۳۵۶ فقره پروانه بهره‌برداری، ۱۴۰ فقره پروانه اکتشاف و ۱۰ فقره گواهی کشف معادن تاکنون در استان صادر شده است. خلیقی؛ اشتغال اسمی معادن استان را پنج هزار و ۸۸ نفر و اشتغال واقعی را چهار هزار و ۱۳۲ نفر خواند و افزود: از مجموع معادن استان ۱۸۶ معدن فعال، ۱۶۷ معدن غیرفعال و سه معدن هم در حال تجهیز است. مدیرکل صنعت،معدن‌وتجارت کردستان، از صدور تعداد ۱۵ پروانه بهره‌برداری معدن در سال‌جاری در کردستان خبر داد و گفت: در این مدت تاکنون ۱۰ مورد گواهی کشف، ۲۶ پروانه اکتشاف صادر شده و برای ۱۷۰ نفر اشتغالزایی ایجاد شده است. وی با اشاره به اینکه تعداد ۱۸گونه ماده معدنی در استان وجود دارد، یادآور شد: هم‌اکنون ۱۵گونه مواد معدنی هم در حال بهره‌برداری است. مدیرکل صنعت،معدن‌وتجارت کردستان، سنگ‌آهن، باریت، پوکه، شن و خاک رس، طلا، گرانیت، نمک، منگنز و مرمریت را از گونه‌های معدنی استان عنوان کرد. وی واریز یک درصدی سهم فروش معادن استان به خزانه معین استان در راستای جبران خسارت‌‌ها و بروز آسیب‌های عمومی از جمله بهداشتی، درمانی و عمرانی در منطقه را جزو قانون مصوب شورای معادن دانست و اظهار کرد: معادن فعال استان موظفند سهم یک درصدی هزینه‌ها را پرداخت کنند. خلیقی؛ با اشاره به اینکه طبق قانون معادن مجازند سالانه تولید و بهره‌برداری مشخصی داشته باشند، اذعان کرد: صنعت،معدن‌وتجارت استان، نظارت بیشتری بر نحوه فعالیت معادن دارد در صورتی‌که معادن اضافه برداشت داشته باشند طبق قانون با آن‌ها برخورد خواهد شد و جریمه خواهند شد. به گفته وی، افزون بر حوزه صنعت ۷۰ درصد تولیدات واحدهای معدنی باید در بستر سامانه جامع تجارت انجام شود.