معاون وزیر نفت با انتقاد از پرداخت حجم عظیم یارانه از سوی بخش انرژی کشور گفت: سازمان هدفمندی یارانهها هم اکنون سالانه حدود ١٢ میلیارد دلار از سرمایه بخش انرژی کشور را دریافت میکند. به گزارش شانا، مهدی رحمتی در نشست تخصصی انرژی همایش تبیین برنامه ششم و نخستین برنامه اقتصاد مقاومتی با بیان […]
معاون وزیر نفت با انتقاد از پرداخت حجم عظیم یارانه از سوی بخش انرژی کشور گفت: سازمان هدفمندی یارانهها هم اکنون سالانه حدود ١٢ میلیارد دلار از سرمایه بخش انرژی کشور را دریافت میکند.
به گزارش شانا، مهدی رحمتی در نشست تخصصی انرژی همایش تبیین برنامه ششم و نخستین برنامه اقتصاد مقاومتی با بیان این که اگر آزادسازی حاملهای انرژی انجام نشود این بخش به اهداف خود در برنامه ششم توسعه نمیرسد، گفت: هم اکنون با پرداخت یارانهها منابع ملی کشور هدر میرود و متأسفانه افقی برای بازپرداخت آن وجود ندارد.
وی با بیان این که پرداخت حجم عظیمی از یارانهها سبب شده است شرکتهای توانمند انرژی هم اکنون با میزان زیادی از بدهی مواجه شوند، افزود: شرکت ملی نفت ایران در حال حاضر ٥٠ میلیارد دلار بدهکار است و این رقم برای صنعت برق ٣٠ هزار میلیارد تومان میشود و بخش گاز و پالایش و پخش نیز به دلیل پرداخت یارانه دارای بدهی هستند.
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت با اشاره به این که سازمان هدفمندی یارانه هم اکنون سالی حدود ١٢ میلیارد دلار از بخش انرژی کشور خارج میکند، خاطرنشان کرد: این در حالی است که بخش انرژی، بخشی سرمایه بر است و با خروج این میزان سرمایه، به سختی اداره میشود.
رحمتی با بیان این که به تحقق اهداف برنامه ششم در بخش پتروشیمی، پارس جنوبی، تولید نفت از میدانهای مشترک بسیار امیدوارم و موتور این بخشها برای جهش بزرگ آماده است، گفت: با این حال به تحقق اهداف برنامه ششم در دیگر بخشهای انرژی همچون افزایش راندمان نیروگاهها، بهینهسازی مصرف انرژی و غیره چندان امیدوار نیستم.
وی دلیل این ناامیدی را واقعی نبودن قیمت انرژی در کشور دانست و اظهار کرد: تا آزادسازی قیمت در کشور انجام نشود، بخش انرژی به اهداف خود در برنامه ششم توسعه نمیرسد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.