معاون وزیر صمت خبر داد

تدوین الگوی حضور دانش‌بنیان‌‌ها در توسعه زنجیره معدن

گروه زمین‌ومعدن- معاون وزیر صنعت،معدن‌وتجارت، گفت: تدوین الگویی با همکاری نهاد‌ها و استفاده از توان بنگاه‌های بزرگ برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه زنجیره بخش معدن و صنایع‌معدنی (اکتشاف، استخراج و فرآوری) در دست اقدام است. به گزارش مناقصه‌مزایده، وجیه‌ا… جعفری؛ افزود: امروز ذخایر مختلف معدنی در پهنه‌های کشور وجود دارد که نیازمند شناسایی دقیق […]

گروه زمین‌ومعدن- معاون وزیر صنعت،معدن‌وتجارت، گفت: تدوین الگویی با همکاری نهاد‌ها و استفاده از توان بنگاه‌های بزرگ برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه زنجیره بخش معدن و صنایع‌معدنی (اکتشاف، استخراج و فرآوری) در دست اقدام است. به گزارش مناقصه‌مزایده، وجیه‌ا… جعفری؛ افزود: امروز ذخایر مختلف معدنی در پهنه‌های کشور وجود دارد که نیازمند شناسایی دقیق با استفاده از دانش فنی و فناوری‌های جدید است. رئیس هیأت عامل ایمیدرو، ادامه ‌داد: برای بهره‌وری مطلوب از ذخایر اکتشاف شده، باید بتوانیم به صورت بهینه و با کم‌ترین قیمت تمام شده و در نتیجه بهره‌وری بالا، استخراج و فرآوری کنیم. به گفته جعفری؛ در این حوزه نیز نیازمند فناوری‌های جدید هستیم تا به جای مطرح شدن موضوع باطله، با استحصال مناسب، آن را به یک عنصر جدید و قابل استفاده در صنایع تبدیل کنیم. وی اظهار داشت: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا پایان سال ۱۴۱۰، حدود ۱۲ میلیارد دلار دیگر سرمایه‌گذاری توسط ایمیدرو و شرکت‌های تابعه آن انجام می‌شود که بیشتر در حوزه‌های فولاد، طلا، زغال‌سنگ، مس و کروم است. وی استحصال را از دیگر موضوعات مهم و اساسی در حوزه عناصر کمیاب دانست و یادآور شد: این بخش نیاز به دانش فنی و استفاده از توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان دارد تا فرآوری آن‌ها به‌عنوان یک برنامه راهبردی عملیاتی و اجرایی شود. معاون وزیر صمت، با اشاره به اینکه فرآوری مواد معدنی نیازمند فناوری‌های جدید است، گفت: ایمیدرو از سال گذشته با همکاری شرکت‌های بزرگ، وزارت صمت و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، طرح عناصر راهبردی و استراتژیک با تمرکز بر ۱۴ عنصر معدنی استراتژیک که روی آن‌ها کار نشده یا کمتر کار شده و به واردات وابسته است را در دستور کار قرار داده است. جعفری؛ اضافه کرد: در حوزه عناصر خاکی و نادر نیز کارهایی در مقیاس آزمایشگاهی انجام شده که اکتشاف و تولید انبوه آن‌ها در دستور کار است و در بحث سیلیس، فروسیلیس، گرافیت، کبالت، لیتیوم و دیگر عناصر کمیاب نیز هدف‌گذاری کرده‌ایم که نیازمند سرمایه‌گذاری‌های بیشتر و جدید در اکتشف و استخراج آن‌ها هستیم. وی ادامه داد: در تولید تیتانیوم هم سال‌ها عقب‌ماندگی داشتیم که سال آینده واحد کنسانتره تیتانیوم در کهنوج به بهره‌برداری می‌رسد. وی افزود: در حال‌حاضر، سالیانه حدود یک میلیون دلار واردات مواد اولیه انجام می‌شود، اما با تولید ۱۴ عنصر معدنی مورد نظر می‌توان بین یک تا ۵۰۰ میلیون دلار در هر سال صرفه‌جویی ارزی داشته باشیم. رئیس هیأت عامل ایمیدرو، خاطرنشان‌ کرد: این امر اشتغال قابل‌توجهی نیز ایجاد می‌کند. اجرای این طرح نیازمند ورود نیروی انسانی خبره و شرکت‌های دانش‌بنیان است. جعفری؛ با اشاره به اینکه توجه به اصول مهمی مانند توسعه بومی‌سازی، ضایعات صفر، کربن صفر و… نیازمند ورود به نسل چهار و برنامه‌ریزی برای نسل پنج است، تصریح کرد: در ایمیدرو، نهادینه‌سازی نسل چهارم انقلاب صنعتی در حال انجام است و امیدواریم این فرآیند با حضور متخصصان و نیروهای توانمند دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم شود. وی ادامه ‌داد: در این حوزه، سیاست‌های مورد نظر وزیر صنعت،معدن‌وتجارت مورد توجه است. این مقام مسؤول خاطرنشان‌کرد: یکی از اقدامات ما این است که حلقه اتصال این رویه را برقرار کنیم. در این راستا مرکز ایمینو در سال‌های گذشته تأسیس شد و در دو سال اخیر قوام یافت که پس از شناسایی ایده‌های برتر در جشنواره اینوماین، این مرکز اقدام به حمایت از ایده‌ها می‌کند.

توسعه بومی‌سازی با سامانه کارلینک

جعفری؛ با بیان اینکه ایمیدرو با راه‌اندازی سامانه «کارلینک» و با حمایت و هدایت وزارت صمت و بخش‌خصوصی، اقدام به حمایت از راهبرد بومی‌سازی قطعات و تجهیزات زنجیره فولاد کرده است، گفت: در این سامانه، شرکت‌های سازنده، شرکت‌های دانش‌بنیان و مصرف‌کنندگان ثبت‌نام می‌کنند. در این زمینه، شرکت‌های بزرگ همچون فولادمبارکه، گل‌گهر، چادرملو و… پیشران هستند. وی افزود: معتقدیم با نگاه دولتی، نمی‌توان نیازهای این بخش را به‌طور کامل تأمین کرد و حضور بخش‌خصوصی در این زمینه‌های توسعه‌ای ضروری است. شرکت گل‌گهر در زمینه بومی‌سازی، اقدامات ارزنده‌ای همچون شبیه‌سازی دامپتراک ۶۰ تنی انجام داده است. مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران، ایمینو و یونیدرو در این زمینه کمک می‌کنند. معاون وزیر صمت، با اشاره به برگزاری پنج رویداد همرسانی (دایان) شرکت‌های متقاضی و شرکت‌های دانش‌بنیان در سال‌جاری توسط مرکز ایمینو، گفت: در این رویداد‌ها ۲۵ شرکت توانمندی‌های خود را برای شرکت‌های بخش معدن و صنایع‌معدنی مطرح کرده‌اند. وی ادامه داد: موضوعات دیگر در حال پیگیری از سوی ایمیدرو، هوشمندسازی معادن، ایجاد پایگاه داده اطلاعات، موضوع فن بازار، برگزاری جشنواره اینوماین، تورهای فناورانه برای شرت‌های بزرگ با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان، تشکیل کنسرسیوم‌هایی با حضور شرکت‌های بخش معدن و صنایع‌معدنی و… است.