علاقه پشهها به نیش زدن انسان ژنتیکی است نتایج یک مطالعات جدید نشان میدهد که در صورت تغییر برخی کروموزومهای موجود در ژن پشهها، این حیوانات علاقهمند به گزیدن حیوانات شده و سراغ انسان نخواهند آمد. این موضوع میتواند روند انتقال بسیاری از بیماریها از جمله مالاریا را متوقف کند. به گزارش سینا پرس بیماری […]
علاقه پشهها به نیش زدن انسان ژنتیکی است
نتایج یک مطالعات جدید نشان میدهد که در صورت تغییر برخی کروموزومهای موجود در ژن پشهها، این حیوانات علاقهمند به گزیدن حیوانات شده و سراغ انسان نخواهند آمد. این موضوع میتواند روند انتقال بسیاری از بیماریها از جمله مالاریا را متوقف کند.
به گزارش سینا پرس بیماری مالاریا یکی از بیماریهای شایعی است که در سراسر جهان گزارش شده و عامل اصلی آن نیز، انتقال انگل ایجادکننده این بیماری از طریق نوع خاصی از پشهها است. این پشهها با عنوان پشه آنوپلیس Anopheles شناخته میشوند و گونهای از این پشهها با عنوان پشه آنوپلیس عربی Anopheles arabiensis، عامل اصلی شیوع مالاریا در کشورهای شرق قاره آفریقا به شمار میرود. به گفته کارشناسان؛ میزان شیوع مالاریا در یک منطقه ارتباط مستقیمی با میزان گزش افراد توسط پشه مالاریا دارد. از سوی دیگر این بیماری تنها هنگامی گسترش پیدا میکند که پشه مالاریا اقدام به گزش انسان کند زیرا در زمانی که پشه فوق حیواناتی از قبیل چهارپایان اهلی را نیش بزند، این حیوانات به عنوان آخرین میزبانان این انگل محسوب شده و روند انتقال بیماری متوقف میشود.
پشهها قادر به آنالیز ژنتیکی میزبانان خود بوده و میتوانند دریابند که آیا در حال نیش زدن انسان هستند یا حیوانات. به این ترتیب و با دستکاری ژنتیکی در ساختار دیانای پشهها، میتوان علاقه آنها برای گزش انسان را از بین برده و به این ترتیب این پشهها فقط به سراغ حیوانات خواهند رفت.
از سوی دیگر دانشمندان در مطالعات خود دریافتند که پشهها قادر به آنالیز ژنتیکی میزبانان خود بوده و میتوانند دریابند که آیا در حال نیش زدن انسان هستند یا حیوانات. به این ترتیب و با دستکاری ژنتیکی در ساختار دیانای پشهها، میتوان علاقه آنها برای گزش انسان را از بین برده و به این ترتیب این پشهها فقط به سراغ حیوانات خواهند رفت.
برادلی ماین، پژوهشگر دانشگاه کالیفرنیا و از اعضای این تیم تحقیقاتی در رابطه با موضوع فوق اعلامکرد: پیش از این مباحث متعددی درباره سلیقه غذایی پشهها مطرح شده بود. در این مطالعات ما مسیر جدیدی در این حوزه ایجاد کرده و با شناسایی ژنهای ویژهای که در این موضوع بهطور دقیقی تأثیر دارند، میتوانیم علاقه پشهها برای نیش زدن انسان را از بین ببریم.
در این مطالعات؛ پژوهشگران ساختار ژنوم ۲۳ پشهای که علاقهمند به گزیدن انسانها بوده را به همراه ۲۵ پشه که علاقهمند به گزش حیوانات هستند، مطالعه و بررسی کردند. این پشهها از مناطق مختلف دره کیلوبرو در کشور تانزانیا جمعآوری شده بودند.
پژوهشگران با آنالیز این کروموزومها و چیدمان دوباره آنها موفق به شناسایی روش وارونهسازی موسوم به ۳Ra شدند که به کمک آن میتوان علاقه پشهها را به گزش انسان از بین برد.
شرح کامل این پژوهش و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی پلاس ژنتیک journal PLOS Genetics منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.