پذیرش اوراق سلف موازی استاندارد۳ کالا در بورس کالا مدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالا از بررسی پذیرش اوراق سلف موازی استاندارد ۳ محصول پارازایلین، میلگرد و سیمان در تالار نقرهای خبر داد و گفت: تاکنون درخواستی برای انتشار سلف موازی استاندارد قیر ارایه نشده است. به گزارش فارس، علیرضاناصرپور مدیر توسعه بازار مشتقه بورس […]
پذیرش اوراق سلف موازی استاندارد۳ کالا در بورس کالا
مدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالا از بررسی پذیرش اوراق سلف موازی استاندارد ۳ محصول پارازایلین، میلگرد و سیمان در تالار نقرهای خبر داد و گفت: تاکنون درخواستی برای انتشار سلف موازی استاندارد قیر ارایه نشده است.
به گزارش فارس، علیرضاناصرپور مدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالا گفت: انتشار نخستین اوراق سلف موازی گندم با هدف تأمین مالی دولت به منظور تسویه مطالبات کشاورزان در این بخش در حالی طی دو روز با موفقیت انجام شد که بررسیها نشان میدهد، چنانچه بتوان سیاست قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی را برای این محصول از طریق بورس کالا اجرا کرد، تا حد زیادی از بار مالی دولت در بودجههای سالیانه کاسته میشود.
وی با اشاره به حجم خرید ۱۱ میلیون تنی گندم در سال زارعی جاری گفت: این میزان برداشت محصول گندم با وجود آنکه به تخصیص حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان منابع و نقدینگی از سوی بازرگانی دولتی به منظور خرید تضمینی گندم از کشاورزان منتهی شد، اما با این وجود، بودجهها کفاف خرید این حجم از گندم برداشت شده در کشور را نداد.
وی افزود: طراحی و انتشار اوراق سلف موازی استاندارد گندم در بورس کالا و پذیرهنویسی موفق آن در طول دو روز معاملاتی براساس سررسید ۶ ماهه و با نرخ سود ۱۰ درصدی یکی از ابزارهای موفق برای جبران کسری اعتبارات تخصیص داده شده در این زمینه بود که باعث شد دو هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان نقدینگی برای حجمی بالغ بر ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم از طریق بورس کالا تأمین مالی شود.
به گفته ناصرپور منابع حاصل از این تأمین مالی هم اکنون از سوی دولت برای بازپرداخت بخشی از مطالبات گندمکاران تخصیص داده شده است.
این مقام مسؤول در ادامه با اشاره به تجربه موفق بورس کالا برای اجرای سیاست قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی برخی محصولات کشاورزی در سال گذشته گفت: سال قبل به ترتیب برای دو محصول جو و ذرتدانهای در دو استان کرمانشاه و خوزستان مطابق با ماده ۳۳ قانون بهرهوری کشاورزی سیاست قیمت تضمینی بهجای خرید تضمینی با موفقیت اجرا شد و در سال جاری این سیاست در کل استانهای کشور برای دو محصول مذکور بهکار گرفته شده است.
وی ادامه داد: با اجرای این سیاست علاوه بر کاهش بار مالی دولت در تخصیص اعتبارات بودجهای امکان دسترسی کشاورز به پول نقد به محض معامله محصول در بورس کالا میسر خواهد شد.
ناصرپور یادآور شد: سیاست قیمت تضمینی از طریق بورس کالا برای آن دسته از کالاهای کشاورزی استراتژیک خاص کشاورزی از جمله گندم، جو، ذرت، چای، برنج، خرما و همچنین دانههای روغنی قابل اجرا است که دولت بنا به برنامههای کلان خود سیاست خرید تضمینی را برای تنظیم مصرف داخلی و حمایت از کشاورز بهکار میگیرد.
وی افزود: به این ترتیب با تعدیل سیاست قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی در بورس کالا برای محصولات برخوردار از تولید پر حجم از جمله گندم، جو و ذرت؛ بار سنگین اعتبارات و هزینهها از روی دوش دولت کاسته شده و در نهایت کشاورز با اطمینان و سرعت بیشتری به پول محصول خود میرسد.
مدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالا با اشاره به نرخ خرید تضمینی ۱۰۵۰ تومانی هر کیلو ذرت دانهای در سال جاری گفت: برآوردها حاکی از برداشت ۵۰۰ هزار تن ذرت دانهای در سال جاری حکایت دارد که دولت برای خرید این میزان محصول نیازمند اعتباری ۵۰۰ میلیارد تومانی است.
این در حالی است که با فروش این محصول براساس سیاست قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی در بورس کالا، کشاورز با هر قیمتی که محصول خود را به فروش برساند میتواند مابهالتفاوت آن را از دولت طلب کند. نکته قابلتأمل در این زمینه این که یک روز پس از معامله محصول در تابلوی معاملات بورس کالا وجه آن به حساب کشاورز واریز شده است.
به گفته رضاپور سال قبل برای اجرای طرح قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی ذرت دانهای خوزستان برای حدود ۷ هزار کشاورز کد معاملاتی صادر شد و این در حالی است که اجرای سراسری این طرح برای محصول جو صدور ۱۵۰ هزار کد معاملاتی را در پی داشته است.
وی بر فرهنگسازی تدریجی و آموزش کشاورزان با هدف توسعه ابزارهای معاملاتی مختلف در بورس کالا تأکید کرد و گفت: عدماستقبال از بازار آتی کنجاله سویا در سال قبل نشان داد که در حال حاضر معاملات نقدی از منظر فرهنگسازی برای کشاورزان با درک و سادگی بالاتری روبهرو است و طبیعی است با تداوم حضور کشاورزان در بورس کالا امکان توسعه ابزارهای مشتقه از طریق آموزش و فرهنگسازی میسر خواهد شد.
مدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالا از بررسی پذیرش اوراق سلف موازی استاندارد ۳ محصول پارازایلین، میلگرد و سیمان در تالار نقرهای خبر داد و گفت: این ابزارها برای کالاهای برخوردار از مزیت از جمله قیر نیز میتواند جذاب باشد که تاکنون درخواستی برای انتشار به هیأت پذیرش بورس کالا ارایه نشده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.