رییسجمهور با اشاره به اینکه مردم باید احساس کنند که اطلاعات ضرورت کشور بوده و به نفع همه مردم است، گفت: مردم احساس نکنند که کسی میخواهد از آمار و سرشماری سوءاستفاده کند.به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در دیدار مسؤولان ستاد سرشماری سراسر کشور اظهار کرد: من از مردم تقاضا […]
رییسجمهور با اشاره به اینکه مردم باید احساس کنند که اطلاعات ضرورت کشور بوده و به نفع همه مردم است، گفت: مردم احساس نکنند که کسی میخواهد از آمار و سرشماری سوءاستفاده کند.به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در دیدار مسؤولان ستاد سرشماری سراسر کشور اظهار کرد: من از مردم تقاضا میکنم که همه همکاری لازم را با مأموران سرشماری داشته باشند، زیرا اطلاعات به دست آمده از این سرشماری پایهای برای برنامهریزی کشور است.
وی در ادامه با بیان اینکه دولت به دنبال برنامهریزی براساس همین اطلاعات و آمار است، افزود: ما سازمان برنامه و بودجه را احیا کردیم تا از متخصصان برای برنامهریزی و بودجهریزی کشور استفاده کنیم تا کشور شاهد پیشرفت قابل قبولی در همه زمینهها باشد.
روحانی ادامه داد: امسال، سال رونق اقتصادی است و آثار آن را در بخشهای مختلف اقتصادی میبینیم البته ما باید واقعیتها را به مردم بگوییم یعنی اگر رشد اقتصادی خوب است آن را به مردم بگوییم و اگر یک سال هم رشد اقتصادی متوقف است باید آن را هم به مردم بگوییم و دلایل آن را تشریح کنیم زیرا مردم باید از شرایط کشور مطلع باشند تا براساس آن اطلاعات برنامهریزی کنند. بدون کمک مردم هیچ کاری پیش نمیرود.
روحانی در ادامه با اشاره به اهمیت سرشماری در کشور گفت: باید بتوانیم با حوصله کافی و احساس مسؤولیت ملی و شرعی سرشماری را به پایان برسانیم. این سرشماری یک امانت است و اشتباه در ثبت اطلاعات یا اعلام آمار میتواند برای برنامهریزان کشور مشکل ایجاد کند، زیرا همه تصمیم سازیها در مسایل مهم و کلان کشور بر مبنای دادههایی است که در اختیار مسؤولان قرار میگیرد. اگر این دادهها دقیق نباشد ما در انتخاب مسیر دچار اشتباه میشویم.
رییس دولت تدبیر و امید با اشاره به اینکه آرزوی ما دست یافتن به توسعه و پیشرفت است و خداوند هم منابع خوبی در اختیار ما قرارداده است تشریحکرد: چیزی که باقی میماند تلاش و کوشش و هماهنگی و ملی فکر کردن و صحیح عمل کردن است.
وی همچنین خاطرنشانکرد: همه کشورها متکی به آمار هستند؛ اما نحوه سرشماری مهم است. پر کردن پرسشنامه به شکل ابتدایی کار پرزحمتی است که انرژی و سرمایه زیادی را میبرد. در حالی که ما باید به نقطهای برسیم که اعلام نکنیم بعد از۵ سال سرشماری انجام میشود، زیرا اکنون آمار اطلاعات در دنیا به لحظه است یعنی همه اطلاعات در مراتب دادهها جمع شده و اطلاعات به ثانیه و لحظه است. ما هم باید در مسیری حرکت کنیم که آمار را در لحظه داشته باشیم. در گذشته یک سال یا بیشتر طول میکشید تا اطلاعات سرشماریها در اختیار مسؤولان قرار بگیرد اکنون این زمان به ۳ ماه رسیده است، بنابراین پیشرفت خوبی در این زمینه داشتهایم.
روحانی همچنین گفت: آمار و اطلاعات در کشور باید دقیق و شفاف بوده و در اختیار مردم باشد، ما باید صادقانه آمار را به مردم اعلام کنیم چون علاوه بر بخش دولتی بخش خصوصی هم میخواهد برنامهریزی کند. بنابراین باید بدانیم رشد جمعیت چگونه است؟ چقدر مسکن داریم و چقدر نیاز داریم؟ چه تعداد مدرسه نیاز داریم؟ بنابراین همه افراد اعم از بخش خصوصی و عمومی به یک آمار دقیق نیاز دارند تا برای آینده خود برنامهریزی کنند. دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی به آمار نیاز دارند.
وی با بیان اینکه آمارها در گذشته مشکلات امروز را هشدار داده بود، گفت: آمارها در گذشته پیک جمعیت و شرایط نسل جوان، میزان نیاز به اشتغال یا مسایل زیستمحیطی مثل آلودگی شهرها یا کمبود آب را هشدار داده بود که باید براساس این آمار برنامهریزی درستی انجام میشد و بهطور مثال متناسب با میزان بیکاری باید شغل درست میشد، البته بیکاری در همه کشورها تا حدی قابل قبول است اما بیکاری دو رقمی یا ۹٫۹ درصدی اصلاً قابل قبول نیست. ما ابتدا باید آمار دقیق بدست آوریم و ثانیاً براساس آن اطلاعات برنامهریزی داشته باشیم.
روحانی تأکیدکرد: بنای دولت حرکت بر مبنای عقلانیت، تدبیر و خرد جمعی است. خرد جمعی به ما میگوید برای برنامهریزی اطلاعات اولیه را در اختیار داشت. مرکز آمار، اطلاعات خود را معمولاً روز آخر هر ماه یا اولین روز از هر ماه اعلام میکند که سرعت و البته اعلام آمار بسیار مهم است و اطلاعات باید به گونهای اعلام شود که مسؤولان اول هر ماه منتظر دریافت آمار باشند.
رییسجمهور با اشاره به اینکه «به لحاظ فرهنگی خیلی مهم است که عادت کنیم که با آمار صحبت کنیم» گفت: مسؤولان به خود اجازه میدهند که راجع به آمار حرف بزنند در حالی که باید آمار و اطلاعات توسط مسؤولان آمار کشور اعلام شود، البته اگر سایر مسؤولان میخواهند آمار را اعلام کنند باید آمار خود را مستند به مرکز آمار ایران کنند.
رییس دولت تدبیر و امید همچنین با اشاره به تأکید رهبری بر جمعآوری اطلاعات دقیق در سرشماریها اظهارکرد: در مسایل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برنامهریزیها بر مبنای آمار دقیق انجام میشود. مهم هم هست که ما با آمار صحبت کنیم، اما بخشهایی هستند که آمار سرخود درست میکنند. بیان نظر شخصی اشکالی ندارد اما آمار را باید مراکز مسؤول اعلام کند.
روحانی افزود: در این دوره از سرشماری از مردم خواسته شده است که از طریق اینترنتی در سرشماری شرکت کنند، این راه بسیار خوب و درست است البته در این دوره در سرشماری و به منازل هم مراجعه میشود که در آینده حتماً میشود راهحلهای دیگر را در نظر گرفت تا سرشماری راحتتر انجام شود.
وی در پایان با تشکر از مسؤولان مرکز آمار، ستادهای سرشماری، وزارت ارتباطات و شبکه ملی اطلاعات اظهارکرد: انشاا… با امانت دقیق سرشماری انجام گیرد و اطلاعات درستی در اختیار مردم و مسؤولان قرار بگیرد. از مردم هم تقاضا میکنیم همکاریهای لازم با مأموران سرشماری داشته باشند.
گفتنی است، امیرعلی پارسا، رییس مرکز آمار ایران با بیان اینکه ۴۰ هزار نیرو در سرشماری سال جاری شرکت دارند اظهارکرد: سرشماری در این دوره هم سنتی و هم به وسیله اینترنت انجام میشود که همراهی دستگاههای اجرایی در این دوره بی نظیر است.
وی با اشاره به استقبال خوب مردم از سرشماری اینترنتی اظهارکرد: در روز اول ۲٫۵ میلیون مراجعه به سایت مرکز آمار داشتیم، در روز سوم هم ۲۲۵ هزار خانوار اطلاعات خود را ثبت کردند و امروز هم بین ساعت ۸ تا ۹، ۲۵ هزار خانوار اطلاعات خود را ثبت کردند.
پارسا در پایان با بیان اینکه استانهای سمنان، خراسان جنوبی، ایلام، کردستان و بوشهر نسبت به ضریت نفوذ اینترنت، وضعیت مناسبی در ثبت نام اینترنت داشتهاند، گفت: این میزان از مشارکت در اولین دوره انجام سرشماری الکترونیکی بسیار خوب است اما ما باید به سمتی برویم که این آمار افزایش بیشتری داشته باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.