گروه اجتماعی- در دنیای امروز نقش وسایل ارتباط جمعی در همه شئون زندگی اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و حتی فردی غیرقابل انکار است. با گسترش فناوریهای نوین ارتباطی و اینترنت، شرایط حرفهای فعالیت روزنامهنگاری، تحولی چشمگیر یافته است. بر این اساس شاهد رشد بیسابقه روزنامهنگاری آنلاین هستیم. در این راستا فعالیت سایتها و پایگاههای اطلاعرسانی تحت […]
گروه اجتماعی- در دنیای امروز نقش وسایل ارتباط جمعی در همه شئون زندگی اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و حتی فردی غیرقابل انکار است. با گسترش فناوریهای نوین ارتباطی و اینترنت، شرایط حرفهای فعالیت روزنامهنگاری، تحولی چشمگیر یافته است. بر این اساس شاهد رشد بیسابقه روزنامهنگاری آنلاین هستیم. در این راستا فعالیت سایتها و پایگاههای اطلاعرسانی تحت عناوین مختلفی از جمله خبرگزاری سبب شده تا تعیین و تشخیص مرز بین خبرگزاریها و دیگر فعالیتهای خبری در فضای وب دشوار شود که انجام تحقیق در عرصه فضای مجازی برای شفاف شدن زوایای پدیده نوین را لازم و ضروری میسازد. در واقع پایگاههای اطلاعرسانی و خبری فعال در فضای مجازی با توجه به ماهیتشان، با عناوین مختلفی همچون وبلاگ، سایت و روزنامه الکترونیکی و خبرگزاری فعالیت میکنند. در کشور ما بهخصوص در چند سال اخیر، خبرگزاریها و بنگاههای خبری نوینی شکل گرفتهاند که بیش از هرچیز مدیون شکلگیری فضای مجازی میباشند و نه کادر و سازمان خبری و تحریری. این خبرگزاریها گاه در بستر سازمانهای دولتی و گاه به نوعی مستقل از آنها به فعالیت مشغول میباشند. اما بسیاری از آنها اگرچه از نظر کارکردی وضعیت نسبتاً مشخصی (تولید یا انتشار خبر) دارند اما به لحاظ ماهیت (خبرگزاری یا بنگاه اطلاعرسانی) و نیز مالکیت (دولتی یا غیردولتی بودن) وضع چندان روشنی ندارند. حال به گفته مقامات رسمی بیش از ۴۸ هزار رسانه اعم از روزنامه، سایتها، پایگاهها و… مشغول فعالیت هستند. عددی بزرگ برای کشوری که اقتصادش بیمار است و به عبارت بهتر درآمد خاصی برای پوشش این تعداد رسانهها را ندارد. بر همین اساس هم بود که طرح ادغام برخی از رسانههای خبری منجمله خبرگزاریها منتشر شد.
لزوم ادغام خبرگزاریها
محمدمهدی اسماعیلی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سفری که در بهمنماه گذشته به قزوین داشت، برای اولین بار از جدی بودن وزارت متبوعش برای ادغام خبرگزاریهای داخلی خبر داد و با بیان اینکه قبول داریم در حوزه رسانهها مشکلاتی داریم که یکی از دلایل آن انبوه مجوزهاست، اظهار کرد: ۱۴ هزار مجوز رسانه در کشور وجود دارد، در کشورهای توسعهیافته دنیا چهار تا پنج خبرگزاری وجود دارد اما در کشور ما ۴۸ خبرگزاری فعالیت میکنند؛ ما خودمان از دولت شروع کردیم، پنج، شش خبرگزاری دولتی را در ایرنا ادغام میکنیم. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حاشیه جلسه دیروز (چهارشنبه) هیأت دولت درباره ادغام خبرگزاریهای دولتی، اظهار کرد: خبرگزاریهای دولتی دو بخش هستند، یک بخش در خود وزارت ارشادند که در گام اول آنها را ساماندهی میکنیم، گام بعدی نیازمند توافقات بیندستگاهی است که آن را هم جلو خواهیم برد.
دیدگاه بسته شده است.