پروژه درگهان زیر ذره بین سازمان حفاظت محیطزیست مدیرکل دفترسواحل و تالابها سازمان حفاظت محیطزیست گفت: با توجه به اهمیت حفظ محیطزیست با جدیت پیگیر اجرای نظرات محیطزیست در پروژه درگهان جزیره قشم هستیم. شهرام فداکار در گفتوگو با ایرنا گفت: اجرای پروژه درگهان حدود سال ۸۹ در جزیره قشم آغاز و با اجرای آن […]
پروژه درگهان زیر ذره بین سازمان حفاظت محیطزیست
مدیرکل دفترسواحل و تالابها سازمان حفاظت محیطزیست گفت: با توجه به اهمیت حفظ محیطزیست با جدیت پیگیر اجرای نظرات محیطزیست در پروژه درگهان جزیره قشم هستیم.
شهرام فداکار در گفتوگو با ایرنا گفت: اجرای پروژه درگهان حدود سال ۸۹ در جزیره قشم آغاز و با اجرای آن ۳۳ هکتار از عرصه ساحلی با استفاده از سنگ و خاک خشک شد؛ این پروژه در راستای فازهای مختلف توسعهای ادامه داشت و حتی مجریان آن در نظر داشتند بخشی را به عنوان منطقه مسکونی بفروشند که برای این کار بخشهایی از زمین نیز پیش فروش شد.
وی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیطزیست در دوره قبل هم با اجرای این پروژه مخالف بود افزود: اما زمانی که دولت یازدهم روی کار آمد و رییس سازمان منطقه آزاد هم تغییر کرد، سازمان محیطزیست با جدیت و شدت بیشتری با این پروژه برخورد کرد و اکنون اجرای آن متوقف است.
وی ادامه داد: اجرای این پروژه خسارات زیستمحیطی زیادی به همراه داشت، استحصال دریا باعث خشک شدن ۳۳ هکتار از عرصه ساحلی شد و این یعنی نابودی ۳۳ هکتار از زیستگاه منطقه بر این اساس، رسیدگی به این موضوع در شورای حفظ حقوق بیتالمال استان هرمزگان مطرح و دستور توقف کار صادر شد تا پرونده در محاکم قضایی مورد پیگیری قرار گیرد و پیگیری راهکارهای کاهش اثرات زیستمحیطی این پروژه به سازمان حفاظت محیطزیست ارجاع داده شد.
مدیرکل دفتر سواحل و تالابها سازمان حفاظت محیطزیست افزود: بر این اساس میان سازمان منطقه آزاد قشم، مجری و پیمانکار طرح و افراد مربوط به موضوع جلسات متعددی گذاشته شد و چون عرصه از قبل خشک شده بود امکان برگرداندن به حالت طبیعی اول بسیار سخت است و باید خاکی که ریخته شده بود جمعآوری میشد که کار تقریباً نشدنی بود بنابراین مقرر شد تا راهکارهای زیستمحیطی ارایه شود.
وی گفت: به عنوان مثال از مجریان خواسته شد بخش زیادی از طرح را به فضای سبز تبدیل کنند و به کاشت درختان حرا اختصاص دهند چون بخشی از جنگلهای حرا دست کاشت که در ساحل درگهان بود با اجرای این پروژه از بین رفته بود.
فداکار افزود: لذا خواسته شد چندین برابر از مساحت درختان حرا که از بین رفته بود با کاشت درختان بومی به فضای سبز تبدیل شود، یعنی باید ۲۵ تا ۳۰ درصد از عرصه پروژه به کاشت درختان حرا اختصاص یابد، بنابراین طرح ارایه و قرار شد سازمان محیطزیست پیگیر اجرای آن باشد.
وی ادامه داد: حالا باید دستگاه قضایی ضرورت اجرای این طرح را در قالب حکم صادر کند تا مجری بیاید بر اساس نظر سازمان حفاظت محیطزیست آن را اجرا کند که منتظر هستیم تا دستگاه قضایی رأی را صادر کند و از آنها بخواهد نظرات محیطزیست را به جا آورند و بعد از آن وظیفه سازمان محیطزیست نظارت بر اجرای آن است.
مدیرکل دفتر سواحل و تالابها سازمان حفاظت محیطزیست گفت: در خصوص رفع اثرات منفیزیستمحیطی ناشی از طرح هنوز حکمی به سازمان نرسیده است ممکن است در استان اتفاقی افتاده باشد اما هنوز به سازمان ارسال نشده است که باید پیگیری کنیم، اما در حکم قضایی مجریان پروژه زندان و پرداخت جریمه لحاظ شده که البته باید در این میان جرایمزیستمحیطی را هم در نظر بگیرند.
وی ادامه داد: نابودی ۳۳ هکتار زیستگاه ساحلی به راحتی جبران نمیشود بنابراین باید دستگاه قضایی جریمه آن را تعیین کند تا برای بهبود کیفیت محیطزیست منطقه هزینه شود.
فداکار گفت: برای اجرای طرحهای محیطزیستی هم منتظر حکم قضایی هستیم و سازمان محیطزیست هم بر اساس قانون و مقررات باید برای اعمال نظر خود پافشاری و اصرار کند.
وی با اشاره به اینکه با جدیت پیگیر موضوع هستیم اظهار کرد: فصل مناسب کاشت نهال در جنوب کشور فصل زمستان است زیرا این زمان هوا بهاری میشود بنابراین منتظر مناسب شدن هوا هستیم، در این فاصله نیز در حال انجام مکاتبات لازم هستیم.
مدیرکل دفتر سواحل و تالابها سازمان حفاظت محیطزیست گفت: هفته آینده به قشم خواهیم رفت و موضوع را پیگیری خواهیم کرد تا ببینیم چه اقداماتی صورت گرفته و خواستار تسریع پیاده شدن طرحهای زیستمحیطی خواهیم شد تا باعث بهبود کیفیت محیطزیستی آن منطقه شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.