جزییات ایده ناب تاریخ بشر؛ زیست انسان در مریخ ! زمین تا مریخ فقط ۳۵۰ میلیون تومان ! گروه دانش- از چندی پیش، ایلانماسک، طرحی بلندپروازانه برای استقرار انسان در سطح سیاره مریخ مطرح کرده بود که اکنون این طرح گام بزرگی به سمت واقعیت برداشته است. اکنون خالق تسلا و Space X جزییات عملیاتی […]
جزییات ایده ناب تاریخ بشر؛ زیست انسان در مریخ !
زمین تا مریخ فقط ۳۵۰ میلیون تومان !
گروه دانش- از چندی پیش، ایلانماسک، طرحی بلندپروازانه برای استقرار انسان در سطح سیاره مریخ مطرح کرده بود که اکنون این طرح گام بزرگی به سمت واقعیت برداشته است. اکنون خالق تسلا و Space X جزییات عملیاتی کردن طرح خود را تشریح کرده است.
ایلان ماسک میخواهد تا یک دهه آینده، بشر را به سطح مریخ بفرستد و اکنون جزییات بیشتری از نحوه عملیاتی شدن این طرح توسط وی بیان شده است. طرح ایلان ماسک Interplanetary Transport System یا سیستم حمل و نقل بین سیارهای نام دارد.
در حالی که تشریح ایلان ماسک از این طرح هنوز هم در حد یک کلیپ تیزر مانند است –که با جلوههای بصری و موسیقی تکمیل شده است– خود وی شخصاً در ۳۰ دقیقه، همه جزییات و اطلاعات لازم برای آن را در یک کنفرانس خبری توضیح داده است.
براساس توضیحاتی که ماسک ارایه کرده است، وی قصد آن را دارد تا بشر مدرن را به گونهای قادر به زیست بر روی چندین سیاره تبدیل کند؛ بنابراین، نخستین قدم وی، ایجاد یک شهر روی مریخ است. در این جاست که پای سیستم حمل و نقل بین سیارهای ماسک به میان میآید.
ایلانماسک بر این باور است که هزینه یک سفر با این کشتی فضایی برابر با تقریباً هزینه خرید یک آپارتمان در ایالات متحده خواهد بود.
ایلانماسک امیدوار است، با این سیستم پیچیده و عجیب حمل و نقل بین سیارهای، زمان سفر به مریخ را تا ۳۰ روز کاهش دهد. همچنین بیان کرده است، در این سفینه فضایی، یک رستوران و پیتزافروشی نیز وجود خواهد داشت. وی همچنین گفته که در جریان این سفر جذابیتهای دیگری از جمله بازیهای مبتنی بر جاذبه صفر و سینما نیز وجود دارد.
با همه اینها، ایلانماسک به ریسکهای این خطر نیز آگاه است و بر این باور است که نخستین سفر با این سیستم حمل و نقل بسیار خطرناک است. در نتیجه اولین مسافران مریخ باید ابتدا این را از خود بپرسند که آیا حاضر به قبول خطر مرگ در این سفر هستند یا نه.
بلیط ۳۵۰ میلیون تومانی!
ایلان ماسک، کارآفرین مشهور آمریکایی و مدیرعامل شرکت اسپیسایکس در تشریح برنامههایش برای سفر به مریخ پیشبینی کرده که تا ۱۰۰ سال آینده یک میلیون انسان در مریخ ساکن خواهد شد و هزینه رفتن به سیاره سرخ به ۱۰۰ هزار دلار خواهد رسید.
ماسکبنیانگذار شرکت فضایی خصوصی اسپیسایکس، در کنگره بینالمللی نجومی در مکزیک اعلام کرد برنامه او برای سکونتدادن انسان در مریخ از سیستم حمل و نقل تجدیدپذیری بهره خواهد برد که در هر سفر ۸۰ روزهاش به سوی مریخ ۱۰۰ مسافر را به همراه خواهد برد. طول این سفرها به تدریج به ۳۰ روز کاهش پیدا خواهد کرد.
این سیستم حمل و نقل شامل فضاپیماهایی قابلاستفاده مجدد است که در مدار زمین از اکسیژن و متان سوختگیری خواهند کرد و پس از فرود در مریخ نیز امکان سوختگیری مجدد وجود دارد.
به گفته ماسک با استفاده از روشهای قدیمی، هزینه سفر هر نفر به کره مریخ بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار خواهد بود، اما او قصد دارد این رقم را به حدود ۲۰۰ هزار دلار برای هر نفر برساند، و میگوید نهایتاً این هزینه به کمتر از ۱۰۰ هزار دلار کاهش خواهد یافت.
ماسک اعلام کرده که هدف او سکونت دادن جامعهای یک میلیون نفری انسانها روی مریخ است که بتوانند به تدریج به خودکفایی برسند؛ هدفی که از نظر ماسک تا ۱۰۰ سال دیگر محقق خواهدشد.
او در این رابطه گفت: اگر حداقل تعداد نفرات لازم برای خودکفایی روی کره مریخ و تشکیل تمدن را یک میلیون نفر در نظر بگیریم، با احتساب اینکه هر دو سال یک بار قادر به پرتاب فضاپیماهایی با ظرفیت ۱۰۰ نفر هستیم، نهایتاً به ۱۰ هزار سفر بین سیارهای نیاز خواهیم داشت. در حال حاضر احتساب ۱۰۰ نفر در هر سفر عددی معقول به نظر میرسد، اما احتمالاً به مرور زمان، این تعداد اضافه شده و به ۲۰۰ نفر یا بیشتر برسد، تا هزینه سفر به ازای هر نفر کاهش یابد.
ماسک اعلام کرد: ما در نظر داریم نهایتاً حدود ۱۰۰۰ فضاپیما بسازیم، که البته زمان زیادی نیاز دارد. با احتساب تمامی این موارد، به عقیده من از زمان اولین سفر به مریخ تا تشکیل تمدن یک میلیون نفری، بین ۴۰ تا ۱۰۰ سال زمان نیاز خواهیم داشت.
براساس زمانبندی برنامه اسپیسایکس، اولین پرواز به مریخ در سال ۲۰۲۲ قرار است صورت بگیرد. ماسک نام اولین فضاپیمایی که راهی مریخ خواهد شد را قلب طلا ن گذاشته که نامی برگرفته از کتاب «دستورالعمل مسافرت مجانی به کهکشان»، نوشته داگلاسآدام است. محل پرتاب این فضاپیما پایگاه فضایی کندی خواهد بود، درست از همان سکویی که مأموریت آپولو به سوی ماه آغاز شد.
نمونه آزمایشی این فضاپیما طی ۴ سال آینده پروازهایی آزمایشی به سوی فضا انجام خواهد داد اما تمامی این پروازها زیر ارتفاعمداری خواهند بود. ماسک به تازگی از انجام موفقیتآمیز اولین آزمایش موتور راکترپتور شرکت اسپیسایکس خبر داد، موتوری که قرار است انرژی مورد نیاز فضاپیما و بوستری که فضاپیما را در مدار قرار میدهد را تأمین کند.
جزییات فضاپیمای ویژه سفر به مریخ
نام این فضا پیمای جدید Heart of Gold یا همان «قلب طلا» است.
از جمله ویژگیهای آن داشتن قطری به طول ۱۷ متر است و در هر بار سفر به سیاره سرخ ظرفیت ارسال تقریباً ۱۰۰ نفر را دارد.
البته شرکت اسپیسایکس قصد دارد با افزایش ظرفیت آن به ۲۰۰ نفر و حتی بیشتر، هزینه این سفر رویایی را برای هر نفر ارزان تر تمام کند.
مدت زمان رسیدن به مریخ دستکم ۸۰ تا ۱۵۰ روز است که این متغیر بستگی به فناوری و سال اعزام به مریخ را دارد.
مسؤولین شرکت اسپیسایکس امیدوار هستند که در آیند دور این رقم را به ۳۰ روز کاهش دهند.
قطر موتور جت این فضاپیما ۱۲ متر و ارتفاع آن ۱۲۲ متر خواهد بود.
ظرفیت Heart of Gold برای حمل بار ۴۵۰ تن است و قابلیت سوختگیری مجدد در مدار میتواند هزینههای این سفر را بیشتر کاهش دهد.
این فضاپیما از مرکز فضایی Cape Canaveral در «فلوریدا» عازم مریخ خواهد شد و در ابتدا روانه مدار میشود و سپس بوستر آن ظرف مدت ۲۰ دقیقه به زمین باز میگردد و بعد از آن سوخترسانی مجدد میشود و دوباره به فضا پرتاب میشود و بار دیگر به فضاپیما در مدار متصل میشود.
در مدار یک سری تانکرهای سوخت رسانی تعبیه خواهند شد که ۳ تا ۵ بار قابلیت سوخت رسانی مجدد این فضاپیما را در ادامه مسیر به مریخ عهده دار خواهند بود.
همچنین داخل این فضاپیما یک سری امکانات تفریحی از جمله رستوران و سینما وجود دارد.
مدیرعامل اسپیسایکس اعلام کرد، احتمالاً به دلیل خطرات این سفر هیچ کودکی اجازه رفتن به مریخ را نخواهد داشت.
منابع:
Tabnak.ir-isna.ir-mehrnews.ir- space.com
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.