استاندار همدان سازمان صنعت معدن همدان در بخش معادن لنگ میزند استاندار همدان با بیان اینکه مانع اکتشاف معادن نباشیم، گفت: سازمان صنعت و معدن در بخش معدن لنگ میزند. به گزارش فارس، محمدناصرنیکبخت در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان همدان، هماهنگی سازمان صنعت، معدن و تجارت با منابع طبیعی را کم دانست […]
استاندار همدان
سازمان صنعت معدن همدان در بخش معادن لنگ میزند
استاندار همدان با بیان اینکه مانع اکتشاف معادن نباشیم، گفت: سازمان صنعت و معدن در بخش معدن لنگ میزند.
به گزارش فارس، محمدناصرنیکبخت در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان همدان، هماهنگی سازمان صنعت، معدن و تجارت با منابع طبیعی را کم دانست و اظهار کرد: معاونت امور معادن سازمان صنعت و معدن لنگ میزند.
وی با بیان اینکه درست است اداره کل منابع طبیعی سختگیر است اما سختگیریها قانونی است، افزود: باید از امکانات و پتانسیلهای استان برای توسعه معادن استفاده کنیم.
استاندار همدان با بیان اینکه تلاش بر این است در استان به صنعت بپردازیم، گفت: اگرچه نمیتوانیم بگوییم صنعت اولویت استان است اما صنعت را حمایت میکنیم که کارهای خوبی در این زمینه انجام شده است.
وی با بیان اینکه حتی در بخش کشاورزی به عنوان اولویت استان با توجه به کمبود آب افزایش سطح زیر کشت نداریم، اظهار کرد: فقط باید راندمان را بالا ببریم.
نیکبخت با بیان اینکه باید اولویت را درست احصا کنیم، اولویت در استان همدان را گردشگری و بخش معدن دانست و اظهار کرد: سختگیری و ایجاد قید و بند موجب از بین رفتن معادن میشود.
وی با بیان اینکه اگر با مسایل راحت برخورد کنیم در رابطه با معادن، مراتع و منابع طبیعی را از دست میدهیم، در ادامه توسعه کشور با حفظ محیطزیست و منابع ملی را امری ممکن برشمرد.
بازنگری محدودههای قرمز و خاکستری به سرعت انجام شود
استاندار همدان با بیان اینکه مانع اکتشاف معادن نباشیم، اظهار کرد: باید بازنگری محدودههای قرمز و خاکستری به سرعت انجام شود.
وی با بیان اینکه با توجه به نقش معادن در صنایع بالادستی، درآمدزایی و اشتغالزایی، باید از معادن مجاز بهرهبرداری کنیم، گفت: البته قبول نداریم همه مراتع را شخم بزنند.
نیکبخت با تأکید بر اینکه تا پایان سال باید بازنگری مناطق قرمز و خاکستری انجام شود، یادآور شد: تا این بحث در استان انجام نشود و سندیت پیدا نکند، اجازه نمیدهیم آقای همتی، مدیرکل منابع طبیعی استان از اینجا برود؛ اگر کوتاه آمده بودم چون به دنبال انتصاب مدیران خوب استان در پستهای کشوری بود.
وی از سفر مسؤولان سازمان نقشهبرداری کشوری طی هفته آینده به استان خبر داد و اظهار کرد: این سفر به منظور نقشهبرداری از سرزمین همدان انجام میشود.
وی با بیان اینکه معدن، سودآوری و فرآوری معدن مهم است، خاطرنشان کرد: حفظ منابع طبیعی و محیطزیست هم مهم است که میتوانیم هر دو را داشته باشیم.
صنعت، معدن و منابع طبیعی با عدم هماهنگی مردم را معطل کردهاند
نیکبخت با بیان اینکه باید به گونهای عمل شود که همه چیز بخشی دیده نشود، اظهار داشت: باید مصالح مردم و تولید را هم مد نظر بگیریم.
وی خواستار جریمه خروج از محدوده در اکتشاف معادن از سوی اداره منابع طبیعی شد و افزود: در زمان دریافت مجوز توضیحات لازم ارایه شود و اگر محدوده بیشتری خواستند مجوز بگیرند.
استاندار همدان مشکل سازمان صنعت، معدن و تجارت را قوی نبودن معاون در این سازمان دانست و بیان کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت و منابع طبیعی با عدم هماهنگی مردم را معطل کردهاند.
وی با بیان اینکه یک کشاورز و روستایی علاقهمند است فعالیت معدنی در منطقه برای او منتفع باشد، گفت: موارد معدودی نیز داریم که میخواهند سوءاستفاده کنند که باید گوشزد شود و در صورت پیشامد چنین مواردی مشکل با بخشداری مطرح شود.
نیکبخت خواستار عدم ارجاع پروندههای معادن به محاکم قضایی در ابتدای امر شد و تصریح کرد: تا حد ممکن مسایل پیشآمده در سازمانها پیگیری و رفع شود.
همدان دومین استان دارای ذخایر دولومیت در کشور
در ادامه این جلسه حمیدرضامتین، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان از تشکیل ۲۵۰ پرونده درزمینه برداشت غیرقانونی از معادن استان همدان خبر داد.
متین اظهار داشت: طی ۲۷ ماه گذشته ۲۵۰ پرونده در زمینه برداشت غیرقانونی از معادن استان همدان تشکیل شده که این رقم در ۱۰ سال ۴۰ پرونده بوده است.
متین با اشاره به همراهی دستگاه قضایی و دادستان همدان اظهار داشت: از مجموع ۲۵۰ پرونده برای ۱۲۰ پرونده رای صادر شده و در پی آن چند دستگاه ماشینآلات شامل ماشین و بیل معدنکاران متخلف به مزایده گذاشته شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان، همدان را دومین استان دارای ذخایر دولومیت در کشور عنوان کرد و با بیان اینکه همدان از نظر تولید این ماده معدنی سومین استان کشور به شمار میرود، عنوان کرد: همدان ظرفیت عظیمی در زمینه تولید لعاب کاشی و سرامیک دارد بهطوری که بیش از ۷۰ درصد موادمعدنی مربوط به لعاب کشور در استان همدان تولید میشود.
وی با بیان اینکه اگر ۳ واحد بزرگ تولید لعاب استان همدان تعطیل شوند ۳۳ درصد واحدهایی که در استانهای یزد و اصفهان با لعاب کار میکنند موادی برای تولید نخواهند داشت، ادامه داد: بخش اعظم فرآوری مواد معدنی همدان به صورت دانهبندی است.
۲۷۲ معدن فعال در استان همدان وجود دارد
متین اظهار داشت: ۲۷۲ معدن فعال در استان همدان وجود دارد که سالانه بین ۷ تا ۸ میلیون تن استخراج دارند، تلاش بر این است تا در زمینه مواد معدنی دارای ظرفیت صنایع فرآوری ایجاد شود.
همچنین محمدخاکی، معاون امور معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز با بیان اینکه برخی مشکلاتی که در زمینه پاسخ استعلامات و صدور پروانه اکتشاف از سوی منابع طبیعی وجود دارد باید برطرف شود، گفت: این مشکلات برای بخش خصوصی و معدنکاران مشکل ایجاد کرده و منجر به تعطیلی برخی معادن شده است.
محمد خاکی با تأکید بر اینکه منابع طبیعی باید برای محدوده مشخص شده در استعلام بهطور کامل اظهارنظر کند، اظهار داشت: در استان همدان ۳۰ نوع ماده معدنی از ۷۰ ماده معدنی موجود کشور وجود دارد و سالانه ۶ تا ۷ میلیون تن استخراج مواد معدنی در استان همدان انجام میشود.
۱۲ معدن از سال گذشته تاکنون در استان همدان تعطیل شدهاند
در خاتمه رحیممرتضایی، رییس خانه معدن استان همدان نیز با اشاره به اینکه اداره کل منابع طبیعی استان همدان به ۲۶ درخواست معدنداران استان همدان مجوز نداده است، اظهار داشت: ۲۷۲ واحد معدنی در استان همدان دارای پروانه بهرهبرداری هستند.
مرتضایی گفت: از مجموع معادن استان همدان تنها ۱۴۰ واحد فعال بوده و مابقی تعطیل هستند بهطوری که ۱۲ واحد از سال گذشته تاکنون تعطیل شدهاند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.