جانشین رئیس پلیس راهور مطرح کرد

کاهش ۸۰ درصدی تلفات جاده‌ای در گروی افزایش ایمنی خودروها

مهدی قره‌داغلی – جانشین پلیس راهور، با اشاره به افزایش جریمه تخلفات خطرناک، گفت: اگر خودرو‌ها ایمن باشند، تا ۸۰ درصد از میزان تلفات تصادفات جاده‌ای کاسته می‌شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، سردار سیدتیمور حسینی؛ در دومین سمپوزیوم ملی قرارگاه مدیریت و کاهش تلفات حوادث جاده‌ای، پویش نوروز ۱۴۰۲ بدون سوانح ترافیکی، گفت: «راه، وسیله نقلیه […]

مهدی قره‌داغلی – جانشین پلیس راهور، با اشاره به افزایش جریمه تخلفات خطرناک، گفت: اگر خودرو‌ها ایمن باشند، تا ۸۰ درصد از میزان تلفات تصادفات جاده‌ای کاسته می‌شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، سردار سیدتیمور حسینی؛ در دومین سمپوزیوم ملی قرارگاه مدیریت و کاهش تلفات حوادث جاده‌ای، پویش نوروز ۱۴۰۲ بدون سوانح ترافیکی، گفت: «راه، وسیله نقلیه و راننده، سه عامل عمده تأثیرگذار در تصادفات جاده‌ای هستند اما نمی‌توان از سهم بالای خودرو و راه را نادیده گرفت. امروز در دنیا خطای انسانی پذیرفته شده ولی پذیرفتن راه بد و وسیله نقلیه ناایمن پذیرفته شدنی نیست. باید مثل دیگر کشورهای دنیا جاده خوب و خودروی ایمن، خطای انسانی را جبران کند.» جانشین رئیس پلیس راهور، توضیح داد: اگرچه براساس آمار‌ها سهم خطای انسانی در تصادفات جاده‌ای ۵۲ درصد، سهم راه ۲۰ و خودرو ۱۲ درصد است اما در حوادث ترافیکی دو مفهوم مؤثر است. «وقوع» و «شدت». اگر براساس متغیر شدت به حوادث ترافیکی نگاه کنیم؛ سهم انسان کمتر از راه و خودرو می‌شود.» سردار حسینی؛ تأکید کرد: راه خوب و خودروی ایمن هم در پیش از حادثه و هم در پسا حادثه می‌تواند حافظ جان انسان‌‌ها باشد و هم اینکه خسارت‌‌ها را به حداقل برساند. در مورد خودرو، استحکام بدنه، ستون‌های محکم، کمربند ایمنی مناسب، کیسه هوا و مواردی از این دست خسارت‌های جانی و مالی را حتی در صورت وقوع حادثه کاهش می‌دهد. حسینی؛ گفت: هر کشته تصادف ۵٫۸ میلیارد تومان خسارت به همراه دارد و هفت درصد تولید ناخالصی به خاطر تصادفات جاده‌ای نابود می‌شود. جانشین رئیس پلیس راهور فراجا، گفت: متأسفانه به بهانه حمایت از تولید داخلی داریم به مردم خیانت می‌کنیم، زیرا اعتقاد دارم حمایت از تولید داخلی شامل هر کالایی به جز خودرو می‌شود. حسینی؛ افزود: کدام دین و مکتبی این را می‌پذیرد که به قیمت جان انسان از خودرو داخلی حمایت شود. وی با گلایه از وضعیت راه‌ها و نقاط حادثه‌خیز، گفت: راه هم در پیشگیری از حادثه و هم در هنگام وقوع حادثه نقش پررنگی در کاهش خسارت دارد. طراحی راه و استانداردهای آن باید به‌گونه‌ای باشد که اجازه وقوع تصادف ندهد و اگر هم تصادفی رخ داد، خسارت‌های به حداقل برسد. جانشین رئیس پلیس راهور ناجا، افزود: از سال ۸۱ تا ۹۵ با کاهش تلفات جاده‌ای مواجه بودیم اما از سال ۹۵ مجدداً تلفات جاده افزایش پیدا کرده است. این نشان می‌دهد اصلاح وضع جاده‌ای، گرانی بنزین، گرانی جریمه‌های رانندگی بی‌اثر شده و یا حداقل کم‌اثر شده است. وی به فرهنگ ترافیکی در بین مردم اشاره کرد و گفت: فرهنگ ترافیکی یک جزیره مستقل نیست، تا زمانی که رفتارهای اجتماعی در بسیاری از موارد اصلاح نشود، نمی‌توان امید داشت که رفتارهای ترافیکی پرخطر مردم اصلاح شود. حسینی؛ با اعلام خبر افزایش جریمه تخلفات رانندگی، گفت: به‌زودی جریمه تخلفاتی مانند سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز، عبور از چراغ قرمز، مصرف الکل و… افزایش پیدا می‌کند و حداقل یک میلیون الی یک میلیون و ۵۰۰هزار تومان می‌شود.

کاهش تصادفات جاده‌ای مستلزم مشارکت تنگاتنگ دستگاه‌های مسؤول

یعقوب سلیمانی؛ دبیرکل جمعیت هلال‌احمر در ادامه، گفت: کاهش تصادفات جاده‌ای مستلزم هم‌افزایی و مشارکت تنگاتنگ دستگاه‌های مسؤول است. اگر یک‌چهارم بار مالی ناشی از خسارت تصادفات جاده‌ای را به پیشگیری معطوف کنیم، حوادث ترافیکی بیش از ۵۰ درصد کاهش می‌یابد و تعداد فوتی‌‌ها ۷۰ درصد کمتر می‌شود. وی افزود: با توجه به پیش‌بینی افزایش سفرهای نوروزی در فروردین ۱۴۰۲ جمعیت هلال‌احمر آمادگی خود را برای اجرای طرح نوروزی افزایش داده و در کنار دیگر دستگاه‌های مسؤول آماده است تا در دو بخش پیشگیری از حادثه و امدادرسانی به حادثه‌دیدگان از تمام توان نیروهای متخصص خود و ناوگان امدادی زمینی و هوایی استفاده کند. سلیمانی؛ با بیان اینکه باید بر ایمن‌سازی جاده‌ها و خودرو‌ها بیش از هر موضوع دیگری اهتمام ورزیده شود، پیشنهاد داد: تدوین راهبرد ملی ایمنی و راه‌های کشور می‌تواند با تقسیم‌کار ملی در این زمینه شرایط مطلوبی را برای کاهش حوادث فراهم کند. دبیرکل جمعیت هلال‌احمر با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ ترافیکی، گفت: در اواخر دهه۸۰ و اوایل دهه۹۰ شمسی اطلاع‌رسانی و اقدامات فرهنگی خوب و قوی توانست آمار تصادفات جاده‌ای را کاهش دهد. آن موفقیت نتیجه هم‌افزایی ۳۳ دستگاه مسؤول در حوادث ترافیکی است که امیدواریم با تشکیل قرارگاه ملی کاهش تلفات حوادث ترافیکی و برگزاری این سمپوزیوم‌‌ها، نمودار تصادفات جاده‌ای دوباره به خط نزولی برگردد. سلیمانی؛ افزود: در ماه‌های اخیر تمرین‌های بازآموزی در رشته‌های تخصصی نجات برای امدادگران برگزار شد. سامانه‌های متکی به فناوری به‌روزرسانی شده و هلال‌احمر ایران آماده آغاز طرح نوروزی و حضور پررنگ و منسجم در محورهای مواصلاتی کشور و ورودی شهر‌هاست.