وزیر نیرو خبر داد

کاهش ۵۰ درصدی مصرف انرژی در کولرهای آبی استاندارد

زهرا قره‌داغی – وزیر نیرو، گفت: امروز در کشور۳۰ هزار مگاوات از ۷۰ هزار مگاوات حداکثر تقاضای مصرف در تابستان، مربوط به مصارف سرمایشی است و با استفاده از کولرهای استاندارد ۵۰ درصد مصرف انرژی کاهش پیدا می‌کند. به گزارش مناقصه‌مزایده، علی‌اکبر محرابیان؛ در مراسم رونمایی از استاندارد ملی جدید برچسب انرژی کولر آبی، اظهار […]

زهرا قره‌داغی – وزیر نیرو، گفت: امروز در کشور۳۰ هزار مگاوات از ۷۰ هزار مگاوات حداکثر تقاضای مصرف در تابستان، مربوط به مصارف سرمایشی است و با استفاده از کولرهای استاندارد ۵۰ درصد مصرف انرژی کاهش پیدا می‌کند. به گزارش مناقصه‌مزایده، علی‌اکبر محرابیان؛ در مراسم رونمایی از استاندارد ملی جدید برچسب انرژی کولر آبی، اظهار داشت: مهم‌‌ترین مؤلفه قدرت برای کشور در رصد اقتصادی، تأمین آب و برق پایدار برای کشور است. وی با اشاره به اینکه رفع ناترازی برق در برنامه‌های دولت و وزارتخانه قرار دارد و پیگیری می‌شود، درباره اقدامات صورت گرفته برای رفع ناترازی انرژی، توضیح داد: دو نوع برنامه برای حل ناترازی در دستور کار قرار دارد، یکی برنامه‌های توسعه‌ای و برنامه‌های نیروگاهی و دیگری مدیریت صحیح مصرف با تکیه بر بخش‌های تولید و مصرف است. ما در سال گذشته برای رفع بخشی از ناترازی توسعه نیروگاه‌ها را در دستور کار داشتیم و برای هر یک کیلووات تولید برق حدود ۵۰۰ یورو سرمایه‌گذاری و هزینه می‌شود. محرابیان؛ ادامه داد: سال گذشته برنامه‌ای مبنی بر افزایش راندمان نیروگاه‌های موجود اجرا شد که با اجرای برنامه‌های متعدد اعم از سخت‌افزار و نرم‌افزار بیش از ۱۰۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی‌‌ها اضافه شد و به‌طور متوسط برای هر کیلووات ۲۵ یورو هزینه شده است. وی با بیان اینکه ۱۲ مگاوات ظرفیت تولید نیروگاهی افزوده شد، گفت: در سمت تولید اقدامات زیادی می‌توان انجام داد که با سرمایه‌گذاری و افزایش بهره‌وری و راندمان، تولید را افزایش دهیم. مهم‌‌ترین افزایش تولید برق در نیروگاه‌های بخار است. وزیر نیرو، توضیح داد: طبق برنامه‌ای که به مجلس ارایه کردیم، قرار است ۱۰ هزار مگاوات برق صرفه‌جویی برق انجام دهیم که بدون کاهش رفاه اجتماعی می‌توان به این نقطه رسید و سوابق اجرایی نوید این را می‌دهد که چنین اقدامی امکان‌پذیر است. محرابیان؛ اضافه کرد: در اوج مصرف برق نزدیک به ۷۰ هزار مگاوات تقاضای برق داشتیم که این ۷۰ هزار مگاوات در بخش‌های صنعتی، کشاورزی و خانگی بود؛ از این میزان ۳۰ هزار مگاوات مصرف برق در بخش سرمایشی بود که به تقاضای مصرف افزوده می‌شود. وی گفت: برای تأمین این ۳۰ هزار مگاوات انرژی اگر بنا به ایجاد و ساخت نیروگاه‌های جدید باشد، باید ۴۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید ایجاد می‌کردیم که به ۲۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز داشت، این در حالی است که جدا از سرمایه بسیار سنگین مورد نیاز برای رفع ناترازی، اساساً ساخت این میزان نیروگاه به‌خاطر اینکه این نیاز در بازه‌ای از زمان است و به صورت دایم در طول سال و در مناطق مختلف کشور وجود ندارد، اقتصادی نیست. وزیر نیرو، تصریح کرد: امروز بخش عمده‌ای از نیاز مصرف انرژی در بخش سرمایشی مربوط به کولرهای آبی، کولرهای گازی و داکت اسپیلت‌هاست. هر کولر آبی در هر سال ۷۰۰ کیلووات ساعت مصرف دارد که فاصله آن با استاندارد تدوین شده بیش از دو برابر است. در بخش کولرهای گازی شرایط نسبت به کولرهای آبی وحشتناک‌تر است و در بخش داکت اسپیلت و چیلر‌ها نیز شرایط به مراتب بدتر است و دلیل اصلی این مشکل نیز نبود نظارت و استاندارد بر سازوکار تولید و مصرف این سیستم‌های سرمایشی است. محرابیان؛ در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: اگر اقدامات و برنامه‌های وزارت نیرو در بخش تقاضا از طریق افزایش بهره‌وری به خوبی پیش برود، پیش‌بینی می‌کنیم که با کاهش متوسط ۵۰ درصد مصرف انرژی در کولرهای آبی شاهد کاهش حداقل ۱۵ هزار مگاوات در بخش سرمایشی مصرف انرژی باشیم.

تولید سالانه ۵ میلیون لامپ رشته‌ای در کشور

وزیر نیرو، بیان کرد: براساس آمار موجود سالانه پنج میلیون حباب لامپ رشته‌ای در کشور تولید می‌شود که آمار نگران‌کننده‌ای است. وزیر نیرو، خاطرنشان کرد: در موضوع مدیریت مصرف و بهینه‌سازی طبیعتاً در بخش تقاضا و مصرف‌کنندگان از تجهیزات و دستگاه‌هایی استفاده می‌شود که بسیاری از این تجهیزات به لحاظ استاندارد و مصرف انرژی در شرایط نامطلوبی قرار داشته و راندمان بسیار پایینی در مصرف برق دارند. محرابیان؛ تأکید کرد: اگر در فرآیند تولید ما بتوانیم یک استاندارد دقیق و قابل کنترل داشته باشیم می‌توانیم نظارت دقیق‌تری روی تولید محصولات و لوازم مصرف‌کننده برق داشته باشیم و به میزان قابل‌توجهی مصرف برق این محصولات را کاهش دهیم. وی در ادامه، ضمن تأکید بر موضوع بهینه‌سازی مصرف انرژی، گفت: ما در موضوع بهینه‌سازی مصرف انرژی که از آن به‌عنوان گنج پنهان یاد می‌کنیم، با حداقل هزینه‌ها بیش‌ترین سود را به دست آورده‌ایم که این سود دو طرفه بوده و هم برای تولیدکننده انرژی و هم برای مصرف‌کننده انرژی قابل‌توجه است، ضمن اینکه در این فرآیند فضا برای فعالیت کسب‌وکارهای فراوانی نیز فراهم شده است. وزیر نیرو، ادامه داد: امیدواریم با نگاه موجود و همکاری مثبت وزارت صمت و سازمان ملی استاندارد ضمن به‌روزرسانی استاندارد‌ها و تقویت نظارت‌‌ها فضا را برای تولید محصولات کم‌مصرف تقویت کنیم. محرابیان؛ در ادامه، افزود: در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته مدیریت مصرف انرژی توسط مصرف‌کنندگان با اهرم قیمت انرژی مدیریت می‌شود و مصرف‌کنندگان هنگام خرید محصول برقی به میزان مصرف انرژی آن دقت زیادی می‌کنند، اما در اقتصاد کشور ما که در آن برای انرژی برق تعرفه ناچیزی در نظر گرفته شده است، باید با وضع قوانین و افزایش نظارت‌‌ها به سمت مدیریت مصرف انرژی برویم. وی ضمن قدردانی از وزارت صمت و سازمان ملی استاندارد، گفت: تلاش شد با وضع استانداردها، تغییر روند تولید و بازنگری در فرآیندهای تولید، شاهد راه‌اندازی خط تولید این دست از محصولات باشیم. امروز با بهره‌مندی از این سند استاندارد، شاهد تولید کولرهایی هستیم که مصرف انرژی آن‌‌ها به میزان چشمگیری کاهش یافته است. به گفته وزیر نیرو، موتورهای BLDC قادر خواهد بود مصرف برق را تا ۵۰ درصد کاهش دهد که در نوع خود اقدام بسیار ارزشمندی بوده و مقدمه‌ای بر ادامه اجرای برنامه‌های بهینه‌سازی خواهد بود. وی اظهار امیدواری کرد که با استفاده از این ظرفیت قانونی و فعالیت تولیدکنندگان‌، تأمین‌کنندگان و شرکت‌های دانش‌بنیان با مصرف برق کمتر، به شکل مطلوب‌تری پاسخگوی نیاز هموطنان باشیم.