دبیرکل بانک‌مرکزی

صندوق‌های قرض‌الحسنه بزرگ‌تر خواهند شد

    گروه بانک، بیمه، بورس- دبیرکل بانک‌مرکزی، گفت: با مصوبات جدید درباره صندوق‌های قرض‌الحسنه که در اوایل سال ۱۴۰۲ اتفاق خواهد افتاد، صندوق‌های قرض‌الحسنه بزرگ‌تر و کاراتر خواهند شد. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمد طالبی؛ دبیر کل بانک‌مرکزی، در نخستین همایش قرض‌الحسنه، گفت: در بحث توسعه قرض‌الحسنه باید یک مرجع واحدی وجود داشته باشد و […]

 

 

گروه بانک، بیمه، بورس- دبیرکل بانک‌مرکزی، گفت: با مصوبات جدید درباره صندوق‌های قرض‌الحسنه که در اوایل سال ۱۴۰۲ اتفاق خواهد افتاد، صندوق‌های قرض‌الحسنه بزرگ‌تر و کاراتر خواهند شد. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمد طالبی؛ دبیر کل بانک‌مرکزی، در نخستین همایش قرض‌الحسنه، گفت: در بحث توسعه قرض‌الحسنه باید یک مرجع واحدی وجود داشته باشد و از نظر اجتماعی و فرهنگی عقد قرض‌الحسنه خصوصیات ویژه‌ای دارد، به‌طوری‌که ۱۰ درصد از تسهیلات بانکی کشور مختص قرض‌الحسنه است. این مقام مسؤول، ادامه داد: صندوق‌های قرض‌الحسنه محلی، خانوادگی و کوچک باید به فعالیت خود ادامه دهند اما باید اطلاعات آن‌ها و رقم تسهیلات در سامانه بانک‌مرکزی ثبت شود. به گفته طالبی؛ با مصوبات جدید درباره صندوق‌های قرض‌الحسنه که در اوایل سال ۱۴۰۲ اتفاق خواهد افتاد، صندوق‌های قرض‌الحسنه بزرگ‌تر و کاراتر خواهند شد. وی ادامه داد: باید اعتماد را در بانک و صندوق قرض‌الحسنه دوچندان کرد تا فرد سرمایه‌گذار یا فردی که دنبال کار خیر است، بتواند با خیال راحت در بانک‌ها و صندوق‌های قرض‌الحسنه سرمایه‌گذاری کرده که از این راه به افراد نیازمند تسهیلات خرد کمک شود. طالبی؛ گفت: می‌توان منابع وقفی را هم در بحث قرض‌الحسنه مطرح کرده تا راه جدیدی برای ارایه تسهیلات آسان باز شود.

معوقات بانکی در بانک‌های قرض‌الحسنه فقط ۰٫۵ درصد است

وزیر اقتصاد نیز، در ادامه این مراسم با اشاره به معوقات بانکی که حدود پنج درصد است، گفت: اما معوقات بانک‌های قرض‌الحسنه تنها نیم‌درصد است. سیدسان خاندوزی؛ وزیر اقتصاد، در نخستین همایش ملی قرض‌الحسنه، گفت: در مسیرهای اصلی وزارت اقتصاد به دنبال تقویت عدالت اجتماعی در اقتصاد ایران هستیم، اقتصاد پایدار محصول عدالت اجتماعی و حضور مردم در اقتصاد است و اگر بر حضور مردم و نظارت ویژه مردم در اقتصاد اصرار داریم به دلیل همین امر است. وی ادامه داد: مجموعه دو بانک قرض‌الحسنه، ۲۳ میلیون نفر عضو داشته‌اند که همین دو بانک به چهارونیم میلیون نفر تسهیلات ارایه داده‌اند. به گفته خاندوزی؛ قرض‌الحسنه نماد بزرگی برای اقتصاد اسلامی بوده و هسته سخت اقتصاد اسلامی است. وزیر اقتصاد ادامه داد: در بانک‌های دیگر پنج درصد معوقات وجود دارد اما معوقات بانک‌های قرض‌الحسنه تنها نیم‌درصد است. خاندوزی؛ تصریح کرد: مزد خدمت به جای کارمزد در بانک‌های قرض‌الحسنه مطرح شده و این نوع نگاه تحولی در بانکداری ایجاد خواهد کرد، این کار را بقیه بانک‌های کشور نیز باید اجرا کنند و این مسیر اصلاحی بسیار مبارک است. وی اظهار کرد: در کشور ما نزدیکی به منابع قدرت برای دسترسی به منابع بانکی قطعاً تأثیرگذار بوده و هر که نزدیکتر بوده سهم بیشتری داشته و هر که دورتر بوده دسترسی کمتری داشته است، اما دولت سیزدهم به دنبال شمولیت مالی برای عموم مردم است. به گفته وزیر اقتصاد، شبکه بانکداری کشور باید همراه شمولیت، شفافیت را نیز در راستای مهم‌ترین اهداف خود تعریف کند تا اعتماد از دست رفته مردم به شبکه بانکداری بازگردد. این مقام مسؤول، ادامه داد: ما سیاست‌گذاران اقتصادی باید کاری کنیم تا فرهنگ سودهای غیرمولد و سوداگری باب نشودو باید به سمت فرهنگ نیکوکاری و قرض‌الحسنه رفته و عملاً با سوداگری و سفته‌بازی در بازارهای مصرفی مبارزه کرد. وی در پایان گفت: سال ۱۴۰۲ با رفع محدودیت‌‌ها از شبکه بانکداری قرض‌الحسنه به سمت توسعه بانکداری قرض‌الحسنه برویم.

مدیران بانکی بابت هر قدم مردمی از خدا ثواب می‌گیرند

معاون امور بانکی وزارت اقتصاد، اظهار داشت: در کمتر از دو سال ١٠۴ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه بانک‌های زیرمجموعه وزارت اقتصاد انجام گرفت و اگر تا پایان سال دو بانک دیگر بتوانند افزایش سرمایه را انجام دهند با عدد رویایی در افزایش سرمایه می‌رسیم. عباس حسینی؛ در اولین همایش ملی قرض‌الحسنه با اشاره به مسؤولیت دولت در برابر مردم، اظهار داشت: دولت‌‌ها خودشان را مسؤول و پاسخگو به مردم و ملت می‌دانند، و به دلیل ویژگی‌های مردم ایران مسؤولیت‌های دولت هم بیشتر می‌شود. وی با اشاره به ویژگی‌های مردم ایران گفت: مردم ایران جزء شیعیان حضرت علی هستند و می‌دانیم که علی (ع) معروف به بهترین سروده آفرینش است و ملاک پذیرش عملکرد تک‌تک ما خواهد بود. همچنین مردم ایران پیرو امام حسین(ع) هستند که هر اشکی برای امام حسین(ع) دنیا را متحول می‌کند و امام حسین بود که برای اصلاح و بقای دین جان خود و خانواده خود در سبد اخلاص گذاشت. معاون وزیر اقتصاد، افزود: باید دید برای ظهور امام زمان و حضرت مهدی(ع) چه کاری کرده‌ایم و باید بتوانیم مقدمات ظهور را انجام دهیم و چه اقداماتی برای این امانت انجام دادیم. حسینی؛ ادامه داد. همواره به شبکه بانکی می‌گویم شما در در جایگاهی قرار دارید که می‌توانید که برای این مردم کاری انجام دهند. معاون امور بانکی وزارت اقتصاد، با اشاره به دو بانک قرض‌الحسنه در کشور، اظهار داشت: در همان ابتدای شروع به کار، در حین بررسی عملکرد بانک‌ها دیدیم که بانک‌های قرض‌الحسنه ظرفیت‌های بزرگی دارند و در امور بانک‌ها بحث حمایت همه‌جانبه بانک‌های قرض‌الحسنه را پیش گرفتیم. از این رو به فوریت افزایش سرمایه بانک قرض‌الحسنه رسالت تا ١٠ هزار میلیارد تومان را پیگیری کردیم که تاکنون به پنج هزار میلیارد تومان انجام شده است و در تابستان به عدد ١٠ هزار میلیارد تومان می‌رسیم. وی ادامه داد: نمی‌توانیم با قوانین بانک‌های تجاری و عام بانک‌های توسعه‌ای درباره بانک‌های قرض‌الحسنه حرف بزنیم و میزان سپرده‌گذاری قانونی را برای بانک قرض‌الحسنه هم همان ١٠درصد شبکه بانکی در نظر بگیریم. حسینی؛ با بیان اینکه١۶ درصد تسهیلات بانکی به تسهیلات خرد تخصیص یافته است و برای اولین‌بار به این آمار رسیدیم، گفت: در کمتر از دو سال ١٠۴ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه بانک‌های زیرمجموعه وزارت اقتصاد انجام گرفت و اگر تا پایان سال دو بانک دیگر بتوانند افزایش سرمایه را انجام دهند با عدد رویایی در افزایش سرمایه می‌رسیم و می‌توان از محل فروش دارایی مازاد افزایش سرمایه را ادامه دهیم که در کنار آن ناترازی بانک‌ها را به‌طور جدی دنبال می‌کنیم. وی با بیان اینکه بانکداری قرض‌الحسنه با نیت الهی عقد می‌شود و مدل کسب‌وکار قرض‌الحسنه به الگویی برای بانک‌های تجاری وتمام بانک‌ها تبدیل شده است، اظهار داشت: بانکداری قرض‌الحسنه نشان داد می‌توان کسب‌وکار داشت و رضایت خدا و رضایت مردم را هم به دست آورد. چه کسب‌وکار از این بهتر است که هر قدمی که مردم ممتاز این دوره برمی‌دارید خدا برای شما ثواب می‌نویسد و باید این روند ادامه پیدا کند.