زهرا قرهداغی -معاون پروژههای کلان انرژی سازمان گسترش و نوسازی، گفت: ۱۵۰ میلیارد دلار پروژه صنعتی پارسجنوبی باعث شد در برداشت گاز از رقیب قطری جلوتر بزنیم با وجود اینکه مخازن قطر در میدان مشترک پارسجنوبی دو برابر ایران است اما ما بیش از آنها تولید میکنیم. به گزارش مناقصهمزایده، حمید بازارگان؛ در نشست خبری […]
زهرا قرهداغی -معاون پروژههای کلان انرژی سازمان گسترش و نوسازی، گفت: ۱۵۰ میلیارد دلار پروژه صنعتی پارسجنوبی باعث شد در برداشت گاز از رقیب قطری جلوتر بزنیم با وجود اینکه مخازن قطر در میدان مشترک پارسجنوبی دو برابر ایران است اما ما بیش از آنها تولید میکنیم. به گزارش مناقصهمزایده، حمید بازارگان؛ در نشست خبری با بیان اینکه فاز۱۴ پارسجنوبی، مهمترین پروژههای صنعتی کشور بود که بهدست متخصصان توانمند ایرانی محقق شده، افزود: در توسعه منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ۱۵۰ میلیارد دلار هزینه کرد و این موضوع به پیشتازی ما در پارسجنوبی از قطر منجر شد. معاون صنایع پیشرفته و پروژههای کلان انرژی ایدرو، با اشاره به توقف پنج ساله این طرح درباره دلیل این توقف، گفت: در زمان توقف به لحاظ قرارگیری موقعیت سکوهای دریایی فاز ۱۴، مدیران وقت به این جمعبندی رسیدند که توسعه آن در اولویت نیست با این حال سازمان گسترش و نوسازی برای اینکه پیمانکاران با مشکل روبهرو نشوند، با تزریق منابع مالی از خروج آنها جلوگیری کرد. بازارگان؛ در تشریح حمایت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران از پیمانکاران، توضیح داد: بهویژه در سه سال گذشته با اقدامهای سازمان توانستیم پروژه را به زمستان امسال برسانیم تا در فصل سرد بخشی از ناترازی گاز کشور را جبران کنیم. وی از نقش سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در اجرای این پروژه یاد کرد و گفت: در این پروژه ایدرو ۲ نقش مهم را ایفا کرد، در مرحله نخست مدیریت هشت شرکت پیمانکار و راهبری کل پروژه را بهعهده داشت و در مرحله دوم از شرکتهای دانشبنیان حمایت کرد و برای نمونه ریسک تولید محصولات بار اول این شرکتها را بهعهده گرفت تا بتوانند کیفیت کالاهای خود را افزایش دهند.
مدیریت و ترکیب کنسرسیوم توسعه فاز ۱۴ بهعهده ایرانیان
محمدرضا ناصح؛ مدیرعامل شرکت مدیریت طرحهای صنعتی ایران نیز، به حضور سازمان گسترش و نوسازی ایران در عمده پروژههای توسعهای کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به الزام حضور شرکتهای ایرانی در کنار پروژههای عظیم کشور از ابتدای دهه ۸۰ سازمان گسترش و نوسازی ایران در کنار شریکان خارجی در توسعه طرحهای عظیم کشور حضور داشت و شرکت مدیریت طرحهای صنعتی ایران (IPMI) بهعنوان نماینده سازمان در طرحهای پالایشی حضور یافت. وی با بیان اینکه سهم تولید داخل در آن زمان کم و مدیریت طرحها نیز بیشتر با شرکتهای خارجی بود، گفت: با وجود این لزوم حضور شرکتهای ایرانی در کنار شریکان خارجی به همکاری شرکت مدیریت طرحهای صنعتی ایران در توسعه فازهای ۶، ۷ و ۸ پارسجنوبی در کنار شریکان کرهای و ژاپنی منجر شد. مدیرعامل شرکت مدیریت طرحهای صنعتی ایران، دیگر حضور این شرکت در پارسجنوبی را توسعه فازهای ۱۷، ۱۸ و ۱۴ پارسجنوبی دانست و افزود: تفاوت این پروژهها با پروژههای پیشین این بود که چینش ترکیب کنسرسیوم و مدیریت آنها با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران بود و دیگر شرکتهای خارجی در مدیریت طرح نقش نداشتند. ناصح؛ این موضوع را عاملی برای عنوان «ایرانیترین» فاز پارسجنوبی برای فاز ۱۴ دانست و تصریح کرد: مدیریت کنسرسیوم از سوی سازمان گسترش و نوسازی به طراحی و مهندسی ۱۰۰درصدی طرح و اجراء و نصب و راهاندازی تجهیزات بهطور کامل بهدست توانمند جوانان ایرانی منجر شد. وی از دو محدودیت این مگاپروژه یاد کرد و گفت: تحریمهای ظالمانه و کرونا دو عاملی بود که منجر شد حتی تجهیزاتی که خریداری و وارد شده بود نتوانیم نظارت و اجرای نیروهای خارجی را در داخل داشته باشیم، اما همین موضوع به استفاده از جوانانی منجر شد که در طرحهای پیشین مشابه تجربه کسب کرده بودند و استعداد آنها شکوفا شد.
ایزوایکو برنده مناقصهای در طرح توسعه فاز۱۱ پارسجنوبی
سلمان ضربی؛ مدیرعامل مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) نیز با بیان اینکه این شرکت یکی از پیمانکاران اصلی توسعه میدانهای نفتی و گازی کشور بوده است، گفت: این شرکت در توسعه فازهای ۱، ۶، ۷، ۸ و ۱۲ پارسجنوبی نقش فعالی داشت و در توسعه فاز ۱۴ نیز بهعنوان پیمانکار اصلی بخش دریایی فعالیت میکرد. وی افزود: ما در توسعه فاز۱۶ نیز پیمانکار اصلی بودیم و اکنون در توسعه میدان نفتی فروزان حضور داریم و بهتازگی برنده مناقصهای در طرح توسعه فاز۱۱ پارسجنوبی شدیم. مدیرعامل ایزوایکو، این شرکت را پیشتازترین پیمانکار فاز۱۴ برشمرد و گفت: در ساخت سکوها آنقدر از برنامه جلو بودیم که دو سکوی آماده را برای فازهای ۱۷ و ۱۸ پارسجنوبی و راهاندازی سریعتر آن تحویل گرفتند. ضربی؛ از جایگزینی یک شرکت ایرانی به جای شرکت ماهوت بهمنظور جابهجایی سکوها یاد کرد و افزود: این شرکت بهدلیل تحریمها حاضر به انجام تعهدها نشد و شرکت ایرانی با روشهای نوآورانه بارگیری و جابهجایی سکوها را در سریعتر زمان ممکن انجام داد. وی درباره راهکارهای نوآورانه در هوکآپ و راهاندازی سکوها توضیح داد و گفت: راهاندازی هر سکو در کمتر از یک ماه انجام شد که حتی شرکتهای توتال فرانسه و شل نیز به چنین رکوردی دست نیافته بودند. مدیرعامل ایزوایکو در تشریح نقش این شرکت در توسعه فاز ۱۴ پارسجنوبی، گفت: ساخت، نصب و راهاندازی سکوهای دریایی این فاز بهعهده شرکت ایزوایکو بود. ضربی؛ ساخت چهار سکو با ظرفیت ۵۰۰ میلیون فوت مکعب را عمدهترین کار این شرکت در فاز ۱۴ برشمرد و گفت: این سکوها به همراه جکتها در ساحل ساخته و به آب انداخته شدند، همچنین ۳۲۵۰ متر مسیر دسترسی بین مشعل و سکوها نیز در این شرکت ساخته شد.
دیدگاه بسته شده است.