سلطانینژاد کار بورس کالا شفافسازی است مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: کار بورس کالا شفافسازی است و ما میخواهیم مرجعیت آمار جاری در بورس، مبنای تصمیمگیری و سیاست گذاری برای همه محصولات از جمله محصولات پتروشیمی قرار بگیرد. به گزارش سنا، سلطانی نژاد، با بیان مطلب فوق، امکانات این بازار را پاسخگوی نیاز طیفهای مختلف […]
سلطانینژاد
کار بورس کالا شفافسازی است
مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: کار بورس کالا شفافسازی است و ما میخواهیم مرجعیت آمار جاری در بورس، مبنای تصمیمگیری و سیاست گذاری برای همه محصولات از جمله محصولات پتروشیمی قرار بگیرد.
به گزارش سنا، سلطانی نژاد، با بیان مطلب فوق، امکانات این بازار را پاسخگوی نیاز طیفهای مختلف خریداران و مصرفکنندگان محصولات پتروشیمی دانست و گفت: بورس کالا برای تأمین مالی و پوشش ریسک صنعت پتروشیمی کشور آمادگی کامل دارد.
حامدسلطانینژاد، به مصوبه اخیر شورای رقابت مبنی بر ادامه عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا اشاره کرد و گفت: دیدگاه شورای رقابت عموماً بر مبنای انحصارشکنی است و در صورت اجرای رای اخیر، انحصارها در بازار معاملات پتروشیمی تا حد زیادی شکسته خواهد شد.
وی با تأکید بر مرجعیت آماری بورس کالا و نقش محوری اطلاعات در تصمیمگیریهای آن گفت: کار ما شفافسازی است؛ ما میخواهیم مرجعیت آماری جاری در بورس، مبنای تصمیمگیری و سیاست گذاری برای همه محصولات از جمله محصولات پتروشیمی قرار بگیرد.
سلطانی نژاد افزود: وقتی یک بخش از این محصولات در بیرون معامله شود، عموماً آمار دقیقی از آن وجود ندارد و معلوم نیست سیستم توزیع آن چطور است یا مدل قیمتگذاری آن چگونه بوده است؛ بنابراین در نهایت، تصمیمگیریها نیز بر مبنای دادههای صحیحی نخواهد بود.
مدیرعامل بورس کالای ایران همچنین از طراحی ابزارهای جدید از جمله قراردادهای بلندمدت برای انجام معاملات پتروشیمی خبر داد و گفت: در نظر داریم ابزارهایی طراحی کنیم که خریداران بتوانند از طریق آن، فقط با پرداخت بخشی از وجه معاملات، محصول مورد نیاز خود را تهیه کنند.
وی سپس در پاسخ به این سؤال که آیا قراردادهای بلند مدت به تازگی طراحی شده یا از قبل موجود بوده است، گفت: سازوکار قراردادهای بلند مدت از قبل هم در بورس کالا طراحی شده بود اما مورد استفاده قرار نمیگرفت.
سلطانینژاد اظهار داشت: هم اکنون در بورس کالا، از کل معاملاتی که در حوزه پتروشیمی انجام میشود ۳۵ درصد آن به صورت سلف انجام میشود.
مدیرعامل بورس کالای ایران همچنین از آمادگی کامل برای تأمین مالی و پوشش ریسک صنعت پتروشیمی کشور خبر داد و گفت: میتوان برای عمده محصولات پایین دستی و بالا دستی پتروشیمی، بازار مالی تشکیل داد و معامله را با اوراق بهادار صورت داد که البته این اقدام، نیازمند تعامل و همکاری دوجانبه میان بورس و صنایع پتروشیمی است.
پیش از این دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی اعلام کرده بود: مصوبه تنظیم بازار محصولات پتروشیمی از سوی شورای رقابت با اشکال و ایرادهای اساسی مواجه بوده و مواردی که بهعنوان عرضه مجاز مواد پتروشیمی در بازار خارج از بورس کالا عنوان شده، قابلیت اتکا ندارد.
وی افزوده بود: محصولات پتروشیمی، نخود و لوبیا نیست که افراد بهطور موردی خرید کنند. خریدار محصولات پلیمری، کارخانه است، تولید کننده است و کسی است که میخواهد یک محصول ثانویه را تولید کند.
به گفته احمدمهدویابهری، از جمله مواردی که به عنوان عرضه خارج از بورس کالا مجاز شمرده شده، انتقال محصولات پتروشیمی بین مجتمعی از طریق لوله بین دو مجتمع پتروشیمی است، در حالی که خوراک بین مجتمعی همواره و صرفاً از طریق خط لوله منتقل نمیشود.
وی افزوده بود: محصولاتی همچون نفتا همواره با تانکر بین مجتمعها حمل میشود یا اتفاق افتاده که یک واحد پتروشیمی مستقر در تبریز برای دریافت خوراک و مواد مورد نیاز خود اقدام به حمل مواد با تانکر از مجتمعهای مستقر در اراک میکند.
در ادامه سلطانینژاد در واکنش به این سخنان اعلام کرد: مواردی را که بورسی نیست عموماً مواردی شبیه همین مثال خط لوله است؛ و اگر غیر از این موارد بخواهیم موارد دیگر را هم استثنا کنیم، این طیف دیگر پایان ندارد. مثلاً فرض کنید یک محصولی عنوان میشود که مشتری خاص دارد و بایستی این خارج از بورس معامله شود در حالی که اگر بخواهیم این را باز بگذاریم خیلی از محصولاتی که گریدهایشان با هم تفاوتهای اندکی دارند، میتوانند به اسم آن محصول در خارج از بورس معامله بشوند.
مدیرعامل بورس کالای ایران در خصوص محصولاتی هم که همواره با تانکر بین مجتمعها حمل میشود، گفت: این موضوع در قالب قراردادهای بلند مدت میتواند در بورس کالا منعقد شود و هیچ نگرانی بابت تأمین کالا وجود ندارد؛ ضمن آنکه فروشنده هم نگرانی بابت پول خود ندارد و وقتی قرارداد بلند مدت میبندد میتواند با قیمتهای روز بورس کالا، محصولش را مورد مبادله قرار دهد.
خاطرنشان میشود: شورای رقابت در نشست اخیر خود در ۲۹ شهریور تأکید کرد که نظر قاطع این شورا ادامه عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.