بازی با قشقایی را چه کسی به برانکو تحمیل کرد

بازی با قشقایی را چه کسی به برانکو تحمیل کرد به نظر می‌رسد باشگاه پرسپولیس درمورد برخی تصمیم‌ها بیش از اندازه به برانکو فشار می‌آورد با این حال باید به این هم اشاره کرد که برانکو تصمیم‌هایش را مدام می‌شکند و فرمانده مقتدری نیست. به گزارش مهر، چند دقیقه بعد از حذف پرسپولیس از جام […]

بازی با قشقایی را چه کسی به برانکو تحمیل کرد

به نظر می‌رسد باشگاه پرسپولیس درمورد برخی تصمیم‌ها بیش از اندازه به برانکو فشار می‌آورد با این حال باید به این هم اشاره کرد که برانکو تصمیم‌هایش را مدام می‌شکند و فرمانده مقتدری نیست.

به گزارش مهر، چند دقیقه بعد از حذف پرسپولیس از جام حذفی مقابل تیم قشقایی، برانکو که به کنفرانس خبری دعوت شده بود ولی این دعوت را رد کرد، گفت: «چه بگویم؟ من گفته بودم که بدون ملی‌پوشان در جام حذفی شرکت نکنیم اما گوش نکردند.»

این حرف برانکو البته با حرفی که وی در ۳ روز قبل در کنفرانس خبری قبل از بازی گفته بود منافات داشت: «برانکو درباره این‌که بعضی از مربیان که دو یا ۳ ملی پوش داشتند در جام حذفی شرکت نکردند ولی او حاضر شد در جام حذفی حضور یابد، گفت: من به بازیکنانم اعتماد دارم. مطمئنم آن‌ها تمام تلاششان را به‌کار می‌برند. به پیروزی تیم خود شک ندارم» اما با این حال برخی از منابع خبری و خبرگزاری‌ها چنین خبری را مخابره کرده بودند: «برانکو بالاخره کوتاه آمد و رضایت داد که بدون ملی‌پوشانش مقابل قشقایی به میدان برود».

در واقع آن حرف برانکو مبنی بر این‌که او گفته بوده که نباید بدون ملی‌پوشان در جام حذفی شرکت کنند و این خبر که قبل از بازی برانکو کوتاه آمده نشان از دو نکته دارد:

اول: اشتباه باشگاه در تخمین اتفاقات آینده مقابل قشقایی

دوم: کوتاه آمدن برانکو ایوانکوویچ!

در بخش اول خود باشگاه باید توضیح بدهد که چرا سردرگم بوده و نتوانسته یک تصمیم قاطع بگیرد و تمرینات را تعطیل نکند و مسیر را محکم ادامه بدهد اما در بخش دوم حرف‌های دیگری وجود دارد:

برانکو سال قبل در مورد محسن مسلمان و خرید او مقابل باشگاه پرسپولیس کوتاه آمد. پرفسور امسال هم مقابل بازگشت طارمی و رضاییان کوتاه آمد -البته خرید بازیکن پروسه‌ای نیست که مربی حرف اول و آخر را در آن بزند، کما این‌که همین امسال هم خریدهای بی‌کیفیت و گران زیادی توسط برانکو انجام شده‌است که باشگاه نباید خرید آن‌ها را می‌پذیرفت– با این وجود باید گفت برانکو بیش از اندازه کوتاه می‌آید و تصمیم‌هایش محکم نیست که مقابل اصرار باشگاه برای بازی بدون ملی‌پوشان کوتاه آمده است.

ایوانکوویچ به عنوان مسؤول فنی پرسپولیس باید محکم تر از این حرف‌ها تصمیم بگیرد و تصمیمش را نقض نکند اما او بیش از اندازه چنین می‌کند. سرمربی پرسپولیس در این دو سال که در پرسپولیس کار کرده برخلاف توان فنی بالا و سازندگی که از خود نشان داده، تصویر مربی را هم کشیده که فرمانده نیست و تصمیم‌هایش مدام خم می‌شوند.

به نظر می‌رسد این نکته را باید در کنار توانایی‌های بالای پرفسور در نظر داشت چرا که تصمیم درمورد بازی کردن یا نکردن مقابل قشقایی حتی از خرید بازیکن هم مهم‌تر است و تنها در حیطه اختیارات سرمربی خواهد بود، اختیاراتی که برانکو حق نداشت آن‌ها را با باشگاه تقسیم کند.

مثل مورینیو و گواردیولا عمل می‌کنم

برانکو سرربی پرسپولیس گفت: فاجعه بود و هیچ بهانه‌ای برای این شکست مورد قبول نیست.

سرمربی سرخ‌پوشان در گفت‌وگو با سایت ورزش ۳ که مثل همه پرسپولیسی‌‌ها صبح شنبه را با ناراحتی از شکست آغاز کرده، می‌گوید پرسپولیس باید بدون ملی‌پوش‌‌ها مسابقه‌ای مثل این را ببرد؛ اگرچه حریف شیرازی نمایشی بالاتر از انتظار داشته و شایسته تشویق و تحسین است.

*آقای برانکو، شکست دیروز واقعاً باورنکردنی بود. شما چه توضیحی برای این باخت دارید؟

اول از همه باید به بازیکنان حریف و کادر فنی و البته هواداران پرشور تیم قشقایی تبریک بگویم و البته از طرفداران پرسپولیس عذر بخواهم که نمایش مدنظرشان را در این بازی ندیدند. طبعاً ما بابت این شکست غمگین و عصبانی هستیم و بهانه‌ای هم برای بازی‌هایی مثل این وجود ندارد. من عقیده دارم پرسپولیس باید از نظر تیمی همیشه در کیفیتی باشد که یک مسابقه مثل دیروز را به سود خود تمام کند اما همیشه باید انتظار این را داشت که روز، روز بد تیم باشد. ما قطعاً توانایی برد در شیراز را داشتیم اما اتفاقاتی مثل این در فوتبال می‌افتد. این که تیمی در یک دوره خوب، یک روز افت هم داشته باشد.

 *آیا نبود ملی پوش‌‌ها علت شکست شما نبود؟

قطعاً آن‌ها به ما کمک می‌کردند اما همان طور که گفتم ما باید بدون ملی‌پوش‌‌ها هم این بازی را ببریم. این جور باخت‌ها اصلاً برای ما خوب نیست و ما باید با پذیرش کوتاهی‌ها، تلاشمان را در روزهای آینده بیش‌تر کنیم.

*اولین موضوع، مسأله خارجی‌های تیم شماست که در بزنگاه دستتان را خالی گذاشتند.

ما دو خارجی در ترکیب داشتیم و یکی مصدوم بود. تنها یک نفر باقی می‌ماند که او گولچ است و به ایران برنگشته. این را باید از مدیران باشگاه بپرسید که چرا گولچ به ایران نیامده.

*شما تصمیمی در قبال این بازیکن ندارید؟

وقتی که او برگشت در این باره حرف دقیقم را می‌زنم. به هرحال صحبت سرمربی درباره بازیکن بار حقوقی دارد اما باید ببینیم بین او و باشگاه چه گذشته که او قید آمدن به ایران و حتی خبر دادن به ما را زده. البته هرچه که هست این رفتار در پرسپولیس و تیم من با پاسخ جدی مواجه خواهد شد.

* اگر بخواهیم انتقادی به شما داشته باشیم، بحث اصلی درباره همین خارجی‌هاست.

ببینید وقتی ما از فوتبال حرف می‌زنیم، باید توجه داشته باشیم که درباره چه حجمی از تضادهای طبیعی انسانی حرف می‌زنیم. به همین دلیل است که آرسن‌ونگر می‌گوید یک بازیکن خارجی برای تطبیق به ۱۰ ماه زمان نیاز دارد. ما در حال حاضر در بالا‌ترین سطح هم با این مشکل مواجه هستیم چه برسد به ایران که به هرحال انتخاب بازیکن خارجی خوب و مجاب کردن آن‌ها خیلی راحت نیست. حتی می‌توانم بگویم به ندرت می‌توانید یک بازیکن عالی و متفاوت را به ایران بکشانید. شما تیم‌های دیگر را هم می‌بینید؛ که بازیکن خارجی عالی دارند یا نه. من به عنوان سرمربی پرسپولیس حرف شما را تأیید نمی‌کنم و توجهتان را جلب می‌کنم به موضوع لوکاماریچ که پارسال در ابتدای فصل زیر شدید‌ترین انتقاد‌ها بود اما در نیم‌فصل دوم یکی از بهترین‌های ما شد. ما باید صبر داشته باشیم. چراکه فوتبال یک کار زمان بر است و فرایندی طولانی لازم دارید تا یک تیم عالی داشته باشید.

*مثلاً چقدر زمان نیاز داریم؟

ببینید بقیه تیم‌‌ها در دنیا چه می‌کنند تا به یک سلکشن (انتخاب تیم) خوب برسند و این مسیر چه زمان و تلاش و هزینه‌ای می‌برد. به هرحال این کار آزمون و خطا هم دارد. مورینیو، گواردیولا، زیدان و بقیه خیلی زود از بازیکن‌‌ها ناامید نمی‌شوند. آن‌ها می‌دانند که ساخت یک تیم خوب و یک مجموعه عالی زمان می‌برد، پس صبر می‌کنند و فقط به‌کار می‌چسبند. این همان کاری است که من هم در تمام دوران مربیگری انجام داده‌ام.

*خب، برگردیم به بازی… آیا عقیده ندارید که بعضی بازیکن‌‌ها به اندازه کافی تلاش نکردند؟

من جواب سؤال شما را این طور می‌دهم که در فوتبال چیزی انجام پذیر نیست مگر با تلاش مستمر. برتری در فوتبال یک امر دائمی نیست و تنها درصورتی اتفاق می‌افتد که شما همیشه مشغول کار باشی. ما در یک دوره بهترین تیم ایران بوده‌ایم اما این زمان خیلی کوتاه بوده و فعلاً باید تلاش کنیم. برای این که پرسپولیس تبدیل به تیمی بشود که در همه جام‌‌ها مدعی است، باید خیلی کار کرد. البته ما در حال حاضر خوبیم اما باید بهتر هم بشویم.

*این که شما تیم را تعطیل کردید و دیر تمرین را شروع کردید، تصمیم اشتباهی نبود؟

ما تمرین را طبق برنامه‌ریزی و سر وقت شروع کردیم.

*اما خود شما در تمرین نبودید و باقری تیم را تمرین داد.

کریم کاری که باید انجام می‌داد را انجام داد. برنامه تمرینی ما مشخص بود و او هم طبق برنامه و سیکل تمرینات پیش رفت.

*اما شاید همین غیبت یک روزه پیامی به بازیکنان داشت که حریف جمعه جدی نیست.

این را از بازیکنان بپرسید که ما تمرین‌‌ها را به شوخی برگزار می‌کنیم و جوک تعریف می‌کنیم یا هر تمرین برای ما یک روز کاری جدی است. من هیچ وقت تمرین را به شوخی نمی‌گیرم به خصوص که بازی ما در جام حذفی بود که هر اتفاقی در آن می‌افتد. بنابراین، بحث را با این جمله تمام می‌کنم که مسؤولیت این شکست با من است. ما باید بهتر بازی می‌کردیم، موقعیت گل بیش‌تری می‌ساختیم و می‌بردیم. اما این فوتبال است، شاید روی زیبای فوتبال قسمت هواداران تیم حریف بود. ما مجبوریم از این شکست عبور کنیم اما مطمئن باشید آن را از یاد نمی‌بریم.