ورود تجهیزات پزشکی قاچاق و نامرغوب به برخی مراکز درمانی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از ورود تجهیزات پزشکی قاچاق به برخی مراکز درمانی و بیمارستانها، تصریح کرد: برای مقابله با ورود کالای قاچاق زمینه ورود تجهیزات پزشکی استاندارد به کشور باید تسهیل شود. به گزارش خانه ملت، محمدنعیمامینیفرد از ورود تجهیزات […]
ورود تجهیزات پزشکی قاچاق و نامرغوب به برخی مراکز درمانی
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از ورود تجهیزات پزشکی قاچاق به برخی مراکز درمانی و بیمارستانها، تصریح کرد: برای مقابله با ورود کالای قاچاق زمینه ورود تجهیزات پزشکی استاندارد به کشور باید تسهیل شود.
به گزارش خانه ملت، محمدنعیمامینیفرد از ورود تجهیزات و لوازم پزشکی قاچاق و نامرغوب به برخی مراکز درمانی و بیمارستانها انتقاد کرد و گفت: وجود لوازم و تجهیزات پزشکی قاچاق در کشور واقعیتی غیرقابل انکار است و نمیتوان منکر وجود آن درکشور و ورود آنها به برخی مراکز درمانی شد.
نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه اقدامات و تمهیدات صورت گرفته در مقابله با ورود لوازم و تجهیزات پزشکی قاچاق به کشور به صورت کلی است، یادآور شد: تمهیداتی که در این رابطه صورت گرفته تمهیدات کلی است که در رابطه با جلوگیری از ورود هر گونه کالای قاچاق به کشور اندیشیده شده به گونهای که در حال حاضر تجهیزات پزشکی قاچاق در فروشگاههای لوازم پزشکی به فراوانی وجود دارد.
وی بر لزوم اتخاذ تدابیر ویژه برای جلوگیری از ورود تجهیزات پزشکی قاچاق به مراکز درمانی تأکید کرد و گفت: البته طی سالیان گذشته صادرات تجهیزات و لوازم پزشکی به صورت قانونی یا غیرقانونی به اقلیم کردستان و افغانستان از طریق کشور ما هم صورت گرفته یعنی فقط واردات قاچاق نداشتیم بلکه صادرات کالای قاچاق هم صورت گرفته است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، بر لزوم ارزیابی اعتباربخشی و اعتبارسنجی مؤسسات پزشکی تأکید کرد و افزود: تجهیزات و کالای پزشکی که امکان آسیب رساندن به جان و سلامت بیمار را دارد بهطور قطع باید از چرخه فعالیت خارج گردد البته وزارت بهداشت به تنهایی نمیتواند از ورود تجهیزات و لوازم پزشکی قاچاق به مراکز درمانی جلوگیری و به صورت مکرر مراکز درمانی را مورد ارزیابی قرارداده و شناسه این کالاها را بررسی کند بلکه ارگانها و دستگاههای مرتبط با بحث قاچاق مانند ستاد مبارزه با کالای قاچاق و نیروی انتظامی باید همکاری مؤثری را با وزارت بهداشت داشته و در کنار این نظارتها بر مبادی ورودی تشدید شود.
وی با بیان اینکه تجهیزات و لوازم پزشکی قاچاق مانند دارو نیست که بتوان به صورت چمدانی نسبت به ورود آن به کشور اقدام کرد، تصریح کرد: تجهیزات و لوازم پزشکی مانند ماشین بیهوشی و تجهیزات چشم پزشکی دارای وزن و گنجایش قابلتوجهی هستند که ورود آنها به کشور مستلزم فراهم نمودن یک سری امکانات خاص و قابلتوجه از سوی برخی افراد است.
امینیفرد با بیان اینکه نمیتوان تمامی تجهیزات و کالاهای سلامت محور را در کشور تولید کرد، تصریح کرد: هر چند در زمینه تولید بسیاری از تجهیزات پزشکی پیشرفتهایی را به دست آوردیم اما همچنان از لحاظ تولید انبوه و کیفی عقب هستیم البته مزیت اقتصادی هم در این رابطه تأثیر زیادی دارد، زیرا خرید کالای خارجی در بسیاری موارد ارزانتر و به صرفه تر از تولید آن در کشور است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس دهم، ادامه داد: وزارت بهداشت به تنهایی نمیتواند نسبت به تولید تجهیزات و کالای پزشکی اقدام کند بنابراین اگر تولیدکنندگان داخلی بتوانند نسبت به تولید کالای داخلی باکیفیت اقدام کنند از شیب واردات کالا و همچنین ورود تجهیزات پزشکی قاچاق به کشور کاسته میشود هر چند در شرایط فعلی هم برخی از کالاهای تولیدی در کشور از استانداردهای لازم برخوردار نیستند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، یادآور شد: برخورد سلبی با مراکز درمانی که از تجهیزات پزشکی قاچاق استفاده میکنند چارهساز نیست، زیرا این مراکز و کشور به چنین کالاهایی به صورت جدی نیاز دارند بنابراین در وهله اول بهتر است نیاز استفاده از تجهیزات پزشکی به صورت مشروع برطرف شده سپس با افزایش نظارتها بر مبادی ورودی و همچنین مراکز درمانی و بیمارستانها از ورود لوازم پزشکی قاچاق جلوگیری شود.
امینیفرد با تأکید بر اینکه لوازم و تجهیزات پزشکی مراکز درمانی و تمامی بیمارستانها باید از لحاظ استاندارد مورد ارزیابی قرار گیرند، یادآور شد: استفاده از هرگونه لوازم و تجهیزات پزشکی قاچاق در مراکز درمانی و تجهیزات پزشکی غیرقانونی است و به صورت جدی باید با متخلفان برخورد کرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، ورود تجهیزات پزشکی قاچاق و نامرغوب به برخی مراکز درمانی و بیمارستانها را نتیجه کمبود نظارتها دانست و گفت: باید در این رابطه سیاست دوگانهای را در پیش بگیریم به این شکل که زمینه ورود تجهیزات پزشکی استاندارد به کشور تسهیل و از سوی دیگر با ورود تجهیزات قاچاق به کشور مقابله کنیم.
نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: مشکلی که به کرات در رابطه با ورود کالای قاچاق به کشور مشاهده میکنیم این است که این موضوع در کشور به یک رویه و به گونهای عادت تبدیل شده؛ وزارت بهداشت باید با سیاستگذاری مناسب روندی را در پیش گیرد که استفاده از کالای قاچاق در کشور محدود شود.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، بر لزوم شناسنامهدار کردن تمامی کالاهای سلامت محور برای شناسایی کالاهای قاچاق و تقلبی در این عرصه تأکید کرد و یادآور شد: هر چند قرار بود وزارت بهداشت نسبت به شناسنامهدار کردن کالاهای سلامت محور اقدام کند اما تاکنون شاهد اقدام مؤثری از سوی این دستگاه نبودیم؛ از آنجایی که کالاهای سلامت محور نسبت به دیگر کالاها از حساسیتهای بالایی برخودار است، بنابراین ضرورت دارد وزارتخانههای جهاد کشاورزی و همچنین صنعت، معدن و تجارت همکاری مؤثری را با وزارت بهداشت برای شناسنامه دار کردن مواد غذایی و تجهیزات پزشکی داشته باشند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.