آلاینده‌های هوای ویژه محیط‌های سربسته را جدی بگیرید

  آلودگی هوای ناشی از دود کارخانه‌ها و وسایل نقلیه با بیماری‌های قلبی و تنفسی ارتباط دارند، اما آلاینده‌هایی نیز ویژه محیط‌های سربسته وجود دارند که سلامت افراد را تهدید می‌کند. به گزارش ایرنا، عموماً دود سیگار عامل آلودگی هوای منازل و محیط‌های سربسته محسوب می‌شود، اما دود شومینه و اجاق‌های هیزمی، بخار مواد شوینده […]

 

آلودگی هوای ناشی از دود کارخانه‌ها و وسایل نقلیه با بیماری‌های قلبی و تنفسی ارتباط دارند، اما آلاینده‌هایی نیز ویژه محیط‌های سربسته وجود دارند که سلامت افراد را تهدید می‌کند.

به گزارش ایرنا، عموماً دود سیگار عامل آلودگی هوای منازل و محیط‌های سربسته محسوب می‌شود، اما دود شومینه و اجاق‌های هیزمی، بخار مواد شوینده و پاک کننده، دود شمع و خوشبوکننده‌های هوا نیز نقش مهمی در آلودگی فضاهای سرپوشیده دارند.

در گزارش جدید انجمن پزشکان انگلیس آمده است: خوشبوکننده‌های حاوی اوزون و یا دارای عطر لیمو و کاج که برای تازه کردن هوای خانه‌ها استفاده می‌شوند، می‌توانند به دلیل فعل و انفعالات شیمیایی باعث آلودگی هوای منزل شوند.

علاوه بر این، تهویه نامناسب فضاهای سربسته باعث رشد قارچ و کپک می‌شود که این امر نیز کیفیت هوای داخل خانه‌ها و ساختمان‌ها را پایین می‌آورد.

نشت لوله‌های گاز و وسایل گازسوز، گاز رادون رادیو اکتیو، دود سیگار دیگران، دی اکسید نیتروژن حاصل از سوزاندن گاز برای پخت و پز و حلال‌هایی که از مواد پلاستیکی، رنگ و وسایل خانه متصاعد می‌شوند و نیز فرش و دیگر وسایل خانه همگی در آلوده کردن هوای خانه‌ها نقش دارند.

سازمان جهانی بهداشت دو سال پیش در باره آلودگی هوا هشدار داد و آن را مهم‌ترین عامل محیطی مرگ در دنیا دانست.

به گزارش این سازمان، در سال ۲۰۱۲ حدود ۷ میلیون نفر به علت آلودگی هوا جان خود را از دست دادند و از هر ۸ مورد مرگ در دنیا یک مورد بر اثر آلودگی هوا بود.

 

از ۷ میلیون نفری که در دنیا به علت بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا جان باخته‌اند ۴٫۳ میلیون نفر ناشی از آلودگی هوای خانه‌ها با دود وسایل گرمایشی و اجاق‌های خوراک پزی نامناسب بوده است.