صنعت نفت به پوست اندازی رسید تولد تمدن صنعتی در پارسجنوبی با کمک پیمانکاران ایرانی سمیه مهدوی- «صنعت نفت به مرحله پوست اندازی رسیده است» این جمله کلیدی مدیرعامل شرکت نفت بود که روز گذشته در مراسم قدردانی از علیاکبرشعبانپور، مدیرعامل سابق شرکت نفت و گاز پارسجنوبی و معارفه مشکینفام به عنوان سکاندار جدید این […]
صنعت نفت به پوست اندازی رسید
تولد تمدن صنعتی در پارسجنوبی با کمک پیمانکاران ایرانی
سمیه مهدوی- «صنعت نفت به مرحله پوست اندازی رسیده است» این جمله کلیدی مدیرعامل شرکت نفت بود که روز گذشته در مراسم قدردانی از علیاکبرشعبانپور، مدیرعامل سابق شرکت نفت و گاز پارسجنوبی و معارفه مشکینفام به عنوان سکاندار جدید این شرکت، بیان کرد.
دراین مراسم که با حضور خانواده بزرگ مدیران ارشد و پیمانکاران شرکتکننده در ابر پروژههای پارسجنوبی برگزار شد، محوریت سخن برروی عملکرد ۳ ساله این شرکت و همچنین فعالیت پیمانکاران باتوجه به دو مؤلفه زمان و هزینه قرار گرفته بود.
به گزارش مناقصهمزایده، در این دورهمی پس از دیدن ویدیویی از فرازونشیبهای فازهای پارسجنوبی در طول ۳ سال گذشته، علیکاردر مدیرعامل شرکت ملی نفت بهعنوان نخستین سخنران، از تمدن صنعتی شرح حال داد که با کمک پیمانکاران به نقطه فعلی رسیدند.
کاردر با اشاره به توانمندی پیمانکاران ایرانی در توسعه میدان گازی پارسجنوبی، گفت: در حال حاضر پیمانکاران ما میتوانند به اجرای مگاپروژهها در پارسجنوبی اقدام کنند که ما به عنوان یک ایرانی به این امر افتخار میکنیم.
او با بیان اینکه صنعت نفتی درحال تجربه پوستاندازی در دوران جدید است، ادامه داد: با توجه به رفع تحریمها باید در فعالیتهای خود تغییر مسیر داده و مدیران جوان جانشین مدیران قدیمی شوند.
معاون وزیر نفت با اشاره به ظرفیتهای فراوان شرکت نفتوگاز پارس برای تربیت مدیران، درباره انتخاب «مشکینفام» گفت: این انتخاب با نگاه جوانگرایی صورت گرفته است؛ ضمن اینکه شرکت نفت و گاز پارس این ظرفیت را دارد که برای انتخاب مدیران آن از داخل سازمان اقدام کنیم.
به گفته کاردر، نفت و گاز پارس یکی از بهترین شرکتها در حوزه بهرهبرداری است و با این که کشور طی چندسال اخیر از نظر تأمین منابع مالی با مشکلات عدیدهای روبهرو بوده، این شرکت علیرغم فشارهای فراوان برای تولید گاز، اجازه نداد ایران با بحران گازی مواجه شود.
وی ادامه داد: سطح بهرهوری شرکت نفت و گاز پارس خوب است، با این حال انتظارات ما از این شرکت زیاد است و میخواهیم بهرهوری کار را باز هم افزایش دهند و در دوران پسابرجام به دو عامل زمان و هزینه در اجرای پروژهها توجه کنند.
کاردر با اشاره به راهاندازی فازهای پارسجنوبی، ادامه داد: با راهاندازی فازهای پارسجنوبی، امسال گاز رسانی و جایگزینی گاز با فرآوردههای نفتی منجر به صرفهجویی ٦,٥ میلیارد دلاری میشود.
او با بیان این که مبالغ حاصل از صرفهجویی تولید گاز از پارسجنوبی در فعالیتهایی مانند گازرسانی به روستاها و شهرها مصرف میشود، افزود: به این ترتیب، امسال پوشش گازرسانی به خانوارهای شهری به ٩٨ درصد میرسد.
وی با اشاره به دیدارهای خود با کارشناسان و مدیران بانک جهانی که هفته گذشته انجام شد، تصریح کرد: آنها بر روی فعالیتهای انجام شده در پارسجنوبی بسیار حساس بودند، زیرا با قیمتهای فعلی ٤٠ تا ٤٥ دلار برای نفت، چنانچه دو فاز پارسجنوبی به بهرهبرداری برسد، رشد اقتصادی ایران در سال آینده به ۵ تا ٥,٥ درصد میرسد.
منوچهری: باید رکوردهای کاری جدید را کوتاه کرد
در ادامه مراسم غلامرضامنوچهری، معاون مدیرعامل در توسعه و مهندسی شرکت نفت انتخاب مشکینفام را براساس شایستهسالاری عنوان کرد و گفت: در سازمانهای توسعه یافته مدیریت در بلوکهای کاری تقسیم میشود بنابراین انتظار داریم شرکت نفت و گاز پارس به بلوغ حرفهای برسد.
این حجم کاری که در فازهای متعدد ۱۵، ۱۶، ۱۷، ۱۸ به بهرهبرداری رسیده است در نتیجه تماس با لایههای مدیریتی حاصل شده است. در یک مجموعه تخصصی از کوچکترین عضو تا مدیریت که در رأس هرم قرار گرفته باید از اهداف سازمانی اطلاع داشته باشد.
او با اشاره به اینکه یک سازمان تخصصی باید خودایمن باشد اضافه کرد: متأسفانه نفت به خودایمنی نرسیده است. چرا که بدنه سازمان، بیشتر از خود ارگان دفاع نمیکند؛ باید همدلی و انسجام بیشتری بین رگههای شرکتها وجود داشته باشد. تا بدین واسطه از بیرون مورد حمله و هجمه قرار نگیرد و متهم به تخطی کردن نشود.
منوچهری ادامه داد: مدیران باید وقت بگذارند و سیاست خود را مبنی بر بازگو کردن اخبار قرار دهند چون موردی وجود ندارد که غیرشفاف باشد.
وی در خصوص اهمیت تربیت نیروی متخصص و رشد نیروی انسانی تأکید کرد: باید آموزشهای ویژهای در مدیریت پروژه و نگهداری مخازن و… مهیا کرد. زمانی که نمره کارفرما ۶۰ درصد باشد نمیتوان از پیمانکار انتظار کار ۹۰ درصدی را داشت. باید رکوردهای جدیدمان را کوتاه کنیم.
منوچهری تصریح کرد: با همه صدمههایی که به شرکتهای ایرانی در سالهای گذشته وارد شده است، با این حال ظرفیتسازیهای خوبی انجام شده است و ما میتوانیم به عدد ٧٠ درصد سهم داخلی در اجرای پروژهها در الگوی جدید قراردادهای نفتی برسیم.
وی افزود: در همکاری با شرکتهای خارجی، ارباب و رییس ما (شرکت ملی نفت) هستیم، بنابراین باید از موضع اقتدار با آنها رفتار کنیم.
منوچهری با بیان اینکه اقتدار ما در سرعت دادن به اجرای فعالیتهاست، ادامه داد: در دوره جدید، باید رکوردهای کاری خود را کوتاه کنیم، اگر قبلاً ١٢٠ روز چاه را حفاری میکردیم، در حال حاضر باید ٦٠ روزه این کار را انجام دهیم.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: با توجه به تجربههای کسب شده و دسترسی به منابع جهانی، باید مدت زمان اجرای فعالیتها کاهش یابد، چرا که کُند شدن فعالیتها سرانجام به ضرر ما تمام میشود.
شعبانپور: زنگنه خلاقترین فرد در مدیریت صنعت نفت است
همچنین علیاکبرشعبانپور مدیرعامل سابق شرکت نفت و گاز پارس در ادامه این مراسم بیان کرد: یکی از امتیازهای این شرکت این است که هیأت مدیره از خود اعضا و نیروهای شرکت نفت و گاز هستند. کارهایی که در مدت ۳ سال مدیریت من انجام شد بر مبنای مشورت و استفاده از تجارب گذشتگان درکنار رسیدگی به ۸ طرح عظیم نفتی صورت گرفت. دراین مدت شرایطی بر کار مسلط بود که کارفرما و پیمانکار از زمانی که برای پروژه انتخاب میشدند، بعد از امضای قرارداد، یک روح در دو بدن میشدند.
وی یکی از مهمترین کارهایی که در کنار بازدیدهای هفتگی و دقیقی که با صرف زمانی ۳ ساعته صورت میگرفت، بحث سیاستزدایی شرکت از حواشی روز اعلام کرد. حاکم کردن کار بر رویه شرکت و بهادادن به نیروها و پیمانکاران، همدلی و انسجام خاصی بین کارفرما و پیمانکار ایجاد کرد.
او با اشاره به نقش وزیر نفت در بدنه وزارتخانه بیان کرد: حمایت آقای وزیر در طول این چند سال امری غیرقابل انکار است. هردو هفته یکبار ما دیدارهایی مستمر با شخص زنگنه داشتیم. زنگنه خلاقترین فردی است که تا کنون در صنعت نفت سراغ دارم.
شعبانپور با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد گاز از طریق پارسجنوبی تأمین میشود، یادآور شد: به جرات میتوان گفت اکثریت قریب به اتفاق مدیران صنعت نفت از pogc خواهند بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.