رونق گردشگری «ورکانه» در گرو همت مسولان در ورکانه که به عنوان روستای هدف گردشگری معرفی شده اصطبل «مری لیلی قراگوزلو» با بیش از نیمقرن قدمت به راحتی میتواند رونقبخش حضور گردشگران باشد اما این امر نیازمند همت مسؤولان است. به گزارش مهر روستای ورکانه همدان در حدود ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی همدان قرار دارد […]
رونق گردشگری «ورکانه» در گرو همت مسولان
در ورکانه که به عنوان روستای هدف گردشگری معرفی شده اصطبل «مری لیلی قراگوزلو» با بیش از نیمقرن قدمت به راحتی میتواند رونقبخش حضور گردشگران باشد اما این امر نیازمند همت مسؤولان است.
به گزارش مهر روستای ورکانه همدان در حدود ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی همدان قرار دارد و دارای قدمتی ۴۰۰ ساله است، این روستا که از روستاهای هدف گردشگری استان همدان است دارای بافت سنگی بوده و خانههای این روستا از سنگی به نامسنگ لاشه ساختهشده است.
در روستای ورکانه مانند سایر روستاهای استان، ریشسفیدان جایگاه خاصی دارند و در زمانهای قدیم نیز نظام تصمیمگیری و قدرت براساس اربابرعیتی بوده است، بهطوری که در آن زمان نقی خان قراگوزلو، خان روستا بوده و بعد از او نیز دخترش ارباب و حاکم روستا شده است و در حال حاضر نیز اصطبلی که در دو کیلومتری جنوب این روستا ساختهشده، بقایایی از آن زمان است.
اصطبل «مری لیلی» از آثار دیدنی روستای ورکانه به شمار میرود. این اصطبل در سالهای پیش از انقلاب بهعنوان مرکز پرورش اسب دربار مطرح بوده و در حال حاضر نیز از آثار دیدنی روستا به شمار میرود.
این بنا دارای طول و عرضی به ابعاد ۷۵ در ۲۲ متر و با زیربنای یک هزار و ۶۵۰ مترمربع ساختهشده و دارای یک حیاط مرکزی است که در دو طرف حیاط فضای نگهداری اسب وجود داشته و دو ضلع دیگر، ورودی و انبار علوفه بوده است.
ورودی اصطبل در ضلع شمال شرقی بناست و در ضلعهای شرقی و غربی انبار علوفه و فضای نگهبانی تعبیهشده و کف انبارها از کف حیاط در حدود یک متر پایینتر است.
با همه این تفاسیر آنچه بیشتر موردنظر است اینکه گردشگری ورزشی و اکوتوریسم یکی از زیرمجموعههای گردشگری و صنعت توریسم است که روزبهروز در حال گسترش و پیشرفت است و بر تعداد طرفداران آن افزوده میشود.
روستای ورکانه با داشتن قدمتی ۴۰۰ ساله و داشتن گنجینهای مانند اصطبل مری لیلی میتواند بهعنوان قطب توریسم ورزشی و اکوتوریسم در همدان و ایران معرفی شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.