کاربرد روشهای ژئوتکنیک در اکتشافات معدنی کارشناس ارشد معدن گفت: اکتشافات معدنی در ایران و در تمام دنیا از اهمیت زیادی برخوردار است بنابراین استفاده از روشهای گوناگون برای این موضوع از اهمیت فراوانی برخوردار بوده زیرا این روشها نتیجه کار را مشخص میکند. علیاکبرسلطانی در گفتوگو با معدن نیوز بیان کرد: استفاده از روش […]
کاربرد روشهای ژئوتکنیک در اکتشافات معدنی
کارشناس ارشد معدن گفت: اکتشافات معدنی در ایران و در تمام دنیا از اهمیت زیادی برخوردار است بنابراین استفاده از روشهای گوناگون برای این موضوع از اهمیت فراوانی برخوردار بوده زیرا این روشها نتیجه کار را مشخص میکند.
علیاکبرسلطانی در گفتوگو با معدن نیوز بیان کرد: استفاده از روش ژئوتکنیک در معادن از اهمیت فوق العادهای برخوردار است چرا که کارکردهایی فراوانی دارد و به راحتی توسط این روش میتوان موانع را در اکتشافات معدنی از بین برد.
وی افزود: بسته بهکاربردهای متفاوت، روشهای مختلفی از عملیات ژئوالکتریک انجام و نتایج قابل قبولی ارایه میشود.
سلطانی تصریح کرد: عملیات ژئوتکنیک در اکتشاف سفرههای آب زیرزمینی جهت احداث چاه آب برای زمینهای کشاورزی، کارخانهها، کارگاهها و شهرکهای صنعتی و در اکتشافات باستانشناسی کاربرد بسیاری دارد. همچنین مطالعه مسیرهای گذر آب و شناسایی سستی و سختی دیوارهها و کف در تونل و مترو و عملیات مناسب قبل از حفاریهای ژئوتکنیک برای شناسایی کلی و جزئی منطقه و ساختگاه مورد مطالعه و مؤثر برای کاهش متراژ حفاری پیشبینی شده و در نهایت کاهش هزینه پروژهها را دربردارد.
سلطانی تأکید کرد: تعیین میزان خورندگی محل انتقال لولههای گاز و نفت در زیرزمین، تعیین میزان مقاومت الکتریکی زمین احداث پستهای برق، تعیین شوری، شیرینی و نوع املاح موجود در آب، تعیین سطح لغزش در مناطق دارای ظرفیت زمین لغزش و ارایه شکل هندسی آبخوان از جمله اقداماتی است که با این روش به راحتی میتوان آنها را انجام داد.
این کارشناس ارشد معدن خاطر نشان کرد: شناسایی مناطق سست و سخت زمین جهت تعیین ساختگاه سازهها، تعیین محل مناسب جهت احداث پل و کار گذاشتن پایهها، تعیین سستی ساختگاه سازهها و شناسایی ضعیفترین قسمت بستر سازهها برای تمرکز عملیات ژئوتکنیک در آن قسمت و کاهش عملیات ژئوتکنیک در قسمتهای دیگر ساختگاه از موارد مهم دیگر است.
وی اظهار کرد: شناسایی شکافها و محلهای گذر آب ایجاد شده در بدنه سدهای خاکی و بتنی و شناسایی مناطق سست و سخت مسیر تونلهای پیشبینی شده جهت عبور جاده از مناطق سنگی در دستگاههای مشابه برای کاهش هزینه حفاری و بالا بردن سرعت آن، تیبیام هنگام حفاری با دستگاهها از دیگر مواردی است که میتوان در روش ژئوتکنیک از آنها بهره جست.
وی گفت: اکتشاف منابع مختلف معدنی فلزی و غیرفلزی مانند سنگ نمک، رس، باریت و…، تعیین میزان تخلخل سنگ زیر سطحی و میزان نشست، تعیین محل غارهای کارستی و حفرات موجود در زیر زمین، شناسایی مناطق آلوده از جمله آلودگیهای نفتی و گازی زیرزمینی در اثر ترکیدن لولههای گاز و نفت، شناسایی شکافها و محلهای گذر آب ایجاد شده در بدنه سدهای خاکی و بتنی و اکتشاف کانسارها و مواد معدنی از موارد قابل اهمیت در این روش است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.