ساخت کارخانه تولید شمش طلا در جنوب کرمان آغاز شد

ساخت کارخانه تولید شمش طلا در جنوب کرمان آغاز شد رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان از آغاز عملیات اجرایی کارخانه تولید شمش طلا در این منطقه خبر داد. به گزارش ایرنا، محموداسکندری نسب افزود: مجوز احداث کارخانه تولید شمش طلای شهرستان فاریاب تیرماه امسال صادر و عملیات اجرایی آن شهریور آغاز شد. […]

ساخت کارخانه تولید شمش طلا در جنوب کرمان آغاز شد

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان از آغاز عملیات اجرایی کارخانه تولید شمش طلا در این منطقه خبر داد.

به گزارش ایرنا، محموداسکندری نسب افزود: مجوز احداث کارخانه تولید شمش طلای شهرستان فاریاب تیرماه امسال صادر و عملیات اجرایی آن شهریور آغاز شد.

وی بیان کرد: مجوز ساخت کارخانه در زمینی به مساحت ۵ هزار متر مربع و با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۰۴ میلیارد ریال صادر شده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان گفت: ظرفیت تولید این کارخانه سالانه ۱۰۰ کیلوگرم شمش طلاست و به‌طور مستقیم برای ۹۰ نفر اشتغال‌زایی خواهد کرد.

وی با بیان این‌که معدن طلای زرترشت در ۱۰ کیلومتری روستای زهمکان از توابع شهرستان فاریاب در جنوب کرمان قرار دارد افزود: طبق شواهد باستان شناسی به‌دست آمده، سابقه استخراج از این معدن به چند هزار سال قبل بر می‌گردد که در آن زمان عملیات جداسازی طلا به روش آسیاب کردن سنگ طلا انجام می‌شده است.

اسکندری نسب اظهار کرد: معدن طلای زرترشت سال ۷۴ توسط یک شرکت خصوصی ثبت و سال ۸۸ پروانه بهره‌برداری آن اخذ شد ولی تا نیمه دوم سال ۹۲ هیچ گونه فعالیتی در این معدن انجام نشد.

وی گفت: فعال‌سازی این معدن مهم به عنوان یکی از اولویت‌های کاری سازمان صنعت، معدن و تجارت تعریف شد و با پیگیری‌های مستمر سرمایه‌گذار جدید، عملیات اکتشاف و استخراج در معدن را مجدد آغاز کرد.

وی تصریح کرد: اکتشاف سطحی در محدوده‌ای به وسعت ۶٫۵ کیلومتر مربع، اکتشاف تفصیلی در محدوده‌ای به وسعت ۱٫۵ کیلومتر مربع، حفر ۳۷ گمانه جمعاً به عمق دو هزار و ۵۰۰ متر، برداشت و آنالیز بیش از دو هزار نمونه، استخراج بیش از ۲۰ هزار تن ماده معدنی و دپو در معدن از جمله اقداماتی است که در دو ساله اخیر برای فعال‌سازی این معدن انجام شده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان گفت: حین انجام این فعالیت‌های اکتشافی در دو سال اخیر، خوشبختانه ذخیره معدن به حدود ۴ برابر قبلی افزایش پیدا کرد که این اقدام پروژه را از لحاظ اقتصادی برای سرمایه‌گذار آن جذاب و سرانجام منجر به سرمایه‌گذاری برای احداث کارخانه تولید شمش طلا توسط سرمایه‌گذار معدن شد.

وی گفت: با توجه به عیار خوب سنگ معدن و همچنین ذخیره ۵۰۰ هزار تنی معدن، سرمایه‌گذار آمادگی خود را برای ساخت کارخانه فرآوری در مجاورت معدن اعلام کرد و تیرماه امسال مجوز آن توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان صادر شد.

وی همچنین از وجود و فعال‌سازی یک معدن طلا در نزدیکی معدن زرترشت خبر داد و افزود: در این مدت سعی شد اکتشاف در سایر نقاط پتانسیل دار این منطقه نیز دنبال شود که خوشبختانه یک معدن طلای دیگر نیز شناخته شد.

اسکندری نسب گفت: با توجه به این‌که روند مطالعات برای احداث این کارخانه به کمک سرمایه‌گذار خارجی در حال انجام است، فعال‌سازی معدن دوم به تأمین مواد معدنی مورد نیاز کارخانه زرترشت کمک خواهد کرد.

وی ادامه داد: معدن دوم با ذخیره‌ای بالغ بر ۱۷ هزار تن و سرمایه‌گذاری بالغ بر ۸ میلیارد ریال به زودی به بهره‌برداری خواهد رسید و برای ۲۰ نفر به‌طور مستقیم اشتغال ایجاد خواهد کرد.

 

سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان مستقل از مرکز استان ۷ شهرستان جیرفت، عنبرآباد، فاریاب، رودبارجنوب، کهنوج، قلعه گنج و منوجان را زیر پوشش دارد.