مروری بر کمکاریها قبل از جامجهانی فوتسال تیم ملی فوتسال ایران با پیروزی مقابل پرتغال در دیدار ردهبندی جام جهانی و کسب عنوان سوم دنیا، تاریخساز شد ولی بدون شک نمیتوان بخشهای اصلی جامعه فوتسال را در این جشن بزرگ سهیم دانست. به گزارش مهر، تیم ملی فوتسال ایران شنبه شب تاریخساز شد و با […]
مروری بر کمکاریها قبل از جامجهانی فوتسال
تیم ملی فوتسال ایران با پیروزی مقابل پرتغال در دیدار ردهبندی جام جهانی و کسب عنوان سوم دنیا، تاریخساز شد ولی بدون شک نمیتوان بخشهای اصلی جامعه فوتسال را در این جشن بزرگ سهیم دانست.
به گزارش مهر، تیم ملی فوتسال ایران شنبه شب تاریخساز شد و با پیروزی مقابل تیم پرتغال در دیدار ردهبندی جام جهانی فوتسال، به عنوان سوم این رقابتها دست یافت. ایران برای اولین بار توانست در این رقابتها روی سکو برود تا با عملکرد بسیار خوبش و حذف تیمهای بزرگی چون برزیل و پاراگوئه، تمام نگاهها را در دنیا به خود معطوف کند.
صفحه جدید فوتسال ایران در حالی توسط شاگردان محمدناظمالشریعه ورق خورد که حالا بازار مصاحبه اهالی فوتسال در حمایت از این تیم و مربیان آن داغ شده است. با وجود این نگاهی گذرا به اتفاقات یکسال اخیر و بهخصوص در ماههای منتهی به جام جهانی نشان میدهد که بخشهای مختلفی از جامعه فوتسال نه تنها همکاری لازم را با تیم ملی نداشتند، بلکه در راه آمادهسازی تیم ملی، آگاهانه یا ناآگاهانه، کم کاری و حتی سنگ اندازی کردهاند.
هیات رییسه سازمان لیگ فوتسال را باید اولین بخش از جامعه فوتسال دانست که با برنامهریزی نامناسب خود برای شروع لیگ برتر، دست کادر فنی تیم ملی را در پوست گردو گذاشتند. ناظمالشریعه پیش از جامجهانی بارها تأکید کرد که از هیأت رییسه خواسته لیگ در اردیبهشت یا خردادماه شروع شود تا بازیکنانش را آمادهتر در اختیار داشته باشد ولی اعضای این هیأت، لیگ را در مردادماه استارت زدند تا زمینه نارضایتی و ناراحتی اعضای تیم ملی فراهم شود و فرصتهای خوبی برای برگزاری بازیهای تدارکاتی از دست برود.
کمیته فوتسال هم خواسته یا ناخواسته نتوانست انتظارات پشتیبانی از تیم ملی فوتسال را برآورده کند. این کمیته نه تنها در فراهم کردن بازیهای تدارکاتی مناسب قبل از جام جهانی اقدام قابل توجهی نکرد، بلکه حتی در چند مقطع، اردوی داخلی تیم ملی فوتسال ایران را در تهران، به خاطر نداشتن هتل لغو کرد. کار به جایی رسید که کمیته فوتسال حتی نتوانست زمینه حضور تیم ملی را در جزیره کیش فراهم کند تا در نهایت یکی از اردوهای «تیم سوم دنیا» در کمال تعجب در شهر کرج برپا شود.
مسؤولان فدراسیون فوتبال که حالا میتوانند با عنوانی که تیم ملی فوتسال ایران در جام جهانی به دست آورده، سر خود را بالا بگیرند و به این عنوان افتخار کنند، آنقدر در پشتیبانی تیم ملی تعلل داشتند که صدای مربیان تیم ملی را درآوردند. هنوز فراموش نکردهایم روزی را که تیم ملی فوتسال ایران در دیداری تدارکاتی در ارومیه به مصاف روسیه رفت و نداشتن گرمکن در هوای سرد آن روز ارومیه، اعتراض بازیکنان را در پی داشت. نکته عجیب اینجا بود که این مشکل حتی تا لحظه شروع مسابقات جام جهانی هم دست از سر تیم ملی بر نداشت. ایران با لباسهایی به کلمبیا رفت که نه از لحاظ کمیت و نه از لحاظ کیفیت، رضایتبخش نبود و باعث شد تا ملیپوشان لباسهای خود را «وصله و پینه» کنند.
بعضی از باشگاهها و تیمهای لیگ برتری را هم میتوان در این ارتباط نام برد. به عنوان مثال تیمی مثل گیتیپسند از در اختیار دادن بازیکنانش به تیم ملی که -سهم زیادی را هم شامل میشد- خودداری کرد. بعد از اتمام هفته دوم بود که کادر فنی تیم ملی، ۲۲ بازیکن از جمله سپهرمحمدی، محمدکشاورز، علیاصغرحسنزاده، مهرانعالیقدر، مهدیجاوید، افشینکاظمی و سعیدافشار، ۷ بازیکن گیتیپسند را به اردو دعوت کرد. با این حال این اردو در حالی به اتمام رسید که بازیکنان گیتیپسند حدود ۱۲ ساعت در آن حضور داشتند. اختلاف مسؤولان باشگاه گیتیپسند اصفهان با اعضای کادر فنی تیم ملی باعث شد تا گیتیپسندیها اجازه حضور بازیکنان خود را در دو روز اول در تیم ملی ندهند و روز آخر اردو با فشار فدراسیون فوتبال مجبور شوند بازیکنان خود را به تهران بفرستند.
بازیکنان تیم ملی فوتسال با تدابیر و اندیشههای ناظمالشریعه توانستند بسیاری از کمکاری بخشهای دیگر جامعه فوتسال را به دوش بکشند و یک تنه برابر تیمهای بزرگ دنیا قد علم کنند. تیم ملی فوتسال ایران پیش از آنکه در جام جهانی بدرخشد، در تاریکی مشکلات و سنگاندازیهایی درخشید که در یکسال گذشته پیش پایش بود ولی هیچ موقع به این مشکلات آنطور که باید و شاید پرداخته نشد. حالا مسؤولان فدراسیون فوتبال و اهالی فوتسال، باید قبل از به لب آوردن لبخند غرور از این تاریخسازی باید کمی تأمل کنند و ببینند قبل از آغاز سوت جام جهانی، جزو حامیان تیم ملی بودهاند و یا کمکارها.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.