۱۰۰۰واحد صنفی چوب و تخته در معرض تعطیلی قرار گرفتند

رییس اتحادیه صنف چوب و تخته خبر داد ۱۰۰۰واحد صنفی چوب و تخته در معرض تعطیلی قرار گرفتند رییس اتحادیه صنف چوب و تخته گفت: به دلیل احداث یک شهرک شخصی‌ساز چوب در نزدیکی تهران در جاده خاوران ۱۰۰۰ واحد صنفی این شهرک در معرض تعطیلی قرار گرفته‌اند. به گزارش فارس، علی‌ظهیری، نایب‌رییس اتحادیه صنف […]

رییس اتحادیه صنف چوب و تخته خبر داد

۱۰۰۰واحد صنفی چوب و تخته در معرض تعطیلی قرار گرفتند

رییس اتحادیه صنف چوب و تخته گفت: به دلیل احداث یک شهرک شخصی‌ساز چوب در نزدیکی تهران در جاده خاوران ۱۰۰۰ واحد صنفی این شهرک در معرض تعطیلی قرار گرفته‌اند.

به گزارش فارس، علی‌ظهیری، نایب‌رییس اتحادیه صنف چوب و تخته در نشست «بررسی مشکلات شهرک ساماندهی و معضلات آن» با بیان این‌که براساس اصل ۵۰ قانون اساسی و جهت اجرایی شدن بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهر و شهرداری مبنی بر ساماندهی صنوف مزاحم و آلاینده از سطح شهر تهران و انتقال آن به شهرک‌های صنعتی و مجتمع‌های صنفی، زمینه انتقال صنف چوب‌فروشان تهران در منطقه دروازه شمیران و دروازه قزوین به شهرک‌های مورد نظر الزامی شد.

نایب‌رییس اتحادیه صنف فروشندگان چوب و تخته‌سه‌لایی و فرآورده‌های چوبی تهران با بیان این‌که پس از رایزنی‌های متعدد هیأت مدیره اتحادیه صنف چوب‌فروشان با شهرداری و ساماندهی مشاغل تهران زمینی به مساحت ۲۴۰ هکتار در جاده خاوران کیلومتر ۱۵ به ۵ صنف اختصاص یافت که سهم اتحادیه چوب‌فروشان تهران از این زمین ۴۴ هکتار بود.

وی افزود: البته مکان در نظر گرفته شده برای این صنفی از نظر جغرافیایی در ادامه کوه قرار دارد و فاصله آن با جاده اصلی خاوران حدود دو کیلومتر است.

ظهیری اظهار داشت: سرمایه اولیه خرید عرصه ۴۴ هکتاری از طرف اعضای صنف پرداخت شده است و تاکنون ساخت سوله و ابنیه و جاده‌های دسترسی و دیگر امکانات و مایحتاج برای تکمیل شهرک به همت اعضا انجام شده است و از هزار واحد صنفی تقریباً ۷۰ درصد آن فعالیت دارند.

نایب‌رییس اتحادیه صنفی چوب و تخته با بیان این‌که اعضای اتحادیه در سال ۸۶ به مکان مذکور نقل مکان دادند، اظهار داشت: این صنف از آن زمان تا سال ۹۳ بدون هیچ مشکلی مشغول به‌کار بودند که در سال ۹۳ گروهی سودجو که به فکر منافع مادی خود بودند با صدور اطلاعیه‌ای به نام رواق هشتم اعلام کردند که واحدهای صنعتی در ابتدای جاده خاوران با نام شهرک چوبستانه که در حدود ۱۶ هکتار است آماده پیش‌فروش است.

وی تصریح کرد: مسؤولان اتحادیه پس از پیگیری موضوع مطلع شدند که در ۴ تیرماه ۹۳ شهرداری منطقه و شرکت ساماندهی مشاغل تهران و صاحبان ملک ۱۶ هکتاری یک شهرک مرتبط با چوب برای ساخت و ساز این زمین‌ها در زمینه فعالیت صنف چوب و تخته و فرآورده‌های چوبی به توافق رسیده‌اند.

نایب‌رییس اتحادیه صنف چوب و تخته با بیان این‌که این نقل و انتقال و قرارداد بدون اطلاعیه اتحادیه صنف چوب و تخته انجام شده است، گفت: لذا درخواست اتحادیه از مسؤولان شهرداری منطقه ۱۵ و شرکت ساماندهی مشاغل تهران عمل به اصل صریح قانون است و از آنجا که صنف چوب فروشان صنفی در رسته صنوف توزیعی است و موقعیت مکانی جهت عرضه کالای خود بسیار مهم است، از این رو با احداث شهرک ۱۶ هکتاری با کسب و کار و امرار معاش اهالی شهرک چوب‌فروشان که با جاده اصلی فاصله دارد، خسارات جبران ناپذیری به این صنف وارد شده است.

در ادامه اسماعیل‌الهیان، رییس اتحادیه صنفی فروشندگان چوب و تخته‌سه‌لایی و فرآورده‌های چوبی تهران با بیان این‌که بسیاری از کسبه منتقل شده از تهران واقع در شهرک چوب‌فروشان طی سال‌های گذشته هنوز به بهره‌برداری نرسیده و کسبه آن دچار مشکل اساسی هستند، گفت: مسؤولان باید هرچه سریعتر به این مشکل به وجود آمده (ساخت شهرکی همجوار با جاده اصلی) رسیدگی کنند.

وی با بیان این‌که عقد قرارداد برای ساخت یک شهرک خصوصی با بخش خصوصی، غیرقانونی است، گفت: طبق قانون شهرداری و شهرک‌های ساماندهی نباید از این نقل و انتقالات منتفع شوند، در حالی که شهرداری با فروش این ۱۶ هکتار زمین برای ساخت شهرک یاد شده بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان منتفع شده است.

الهیان تصریح کرد: این زمین از طریق منابع طبیعی در اختیار دولت و شهرداری برای ساماندهی صنوفی مزاحم گذاشته شده است و زمین مذکور زمین کشاورزی بوده که شهرداری آن را واگذاری کرده و هم‌اکنون با تغییر کاربری به شهرک‌سازی اختصاص یافته است.

 

رییس اتحادیه صنفی فروشندگان چوب و تخته‌سه‌لایی و فرآورده‌های چوبی تهران با بیان این‌که اصناف سختی‌های زیادی را برای رونق شغل خود در مکان جدید تحمل کردند، گفت: با وجود یک رقیب در آن منطقه هم‌اکنون ۱۰۰۰ واحد صنفی موجود در شهرک جدید چوب در معرض تعطیلی قرار دارد.