تغییر در عالی‌‌ترین سطح آموزش و پرورش؛ نوری رفت!

گروه اجتماعی- رتبه‌بندی معلمان و تأخیر در پرداخت حقوق اسفندماه ۱۴۰۱ فرهنگیان دست به دست هم داد تا یوسف نوری؛ وزیر عریض و طویل‌‌ترین وزارتخانه دولت استعفا کند. یکی از عللی که یوسف نوری را مجبور به استعفا از کابینه دولت کرد، اجرای نادرست طرح رتبه‌بندی معلمان بود؛ قانون نظام رتبه‌بندی معلمان پس از ۱۰ […]

گروه اجتماعی- رتبه‌بندی معلمان و تأخیر در پرداخت حقوق اسفندماه ۱۴۰۱ فرهنگیان دست به دست هم داد تا یوسف نوری؛ وزیر عریض و طویل‌‌ترین وزارتخانه دولت استعفا کند. یکی از عللی که یوسف نوری را مجبور به استعفا از کابینه دولت کرد، اجرای نادرست طرح رتبه‌بندی معلمان بود؛ قانون نظام رتبه‌بندی معلمان پس از ۱۰ سال بالاخره اجرایی شد؛ در واقع در همه سال‌های گذشته نام رتبه‌بندی به عبارتی آشنا، اما تکراری و آزاردهنده برای جامعه فرهنگیان بدل شده بود و در مقاطع زمانی مختلف به صورت ناقص و در قالب اعمال فوق‌العاده‌هایی در احکام حقوقی معلمان به اجرا درآمده بود؛ فوق‌العاده‌هایی که هیچگاه نمی‌توان نام رتبه‌بندی را بر روی آن‌ها گذاشت. اما چگونگی اجرای آن اعتراض وسیع فرهنگیان کشور را به همراه داشت. سرانجام رتبه قطعی معلمان در نیمه دوم اسفندماه ۱۴۰۱ برای ۹۳۰ هزار فرهنگی و بازنشسته وزارت آموزش و پرورش صادر شد؛ اما اعتراضاتی را از سوی برخی معلمان به رتبه‌هایشان در پی داشت. طی ۱۰ روز پایانی سال گذشته، معلمان بسیاری از تعیین رتبه‌های نهایی خود گلایه داشتند. معلمانی با ۳۰ سال سابقه که فاقد رتبه اعلام شده بودند و معلمانی با مدارک تحصیلی عالیه و دارای سوابق علمی و فرهنگی و سنوات خدمتی بالا در رتبه‌های پایین جای گرفته بودند. این در حالی بود که به علت آنچه «اختلاف مبانی محاسبه فوق‌العاده رتبه‌بندی و بار مالی مربوطه با سازمان برنامه و بودجه کشور» خوانده شد، پرداخت حقوق اسفندماه معلمان با تأخیر و در روز ۲۹ اسفندماه به صورت علی‌الحساب واریز شد و موجبات نارضایتی جامعه فرهنگیان را فراهم کرد. پس از تأخیر در پرداخت حقوق اسفندماه ۱۴۰۱ فرهنگیان، رئیس‌جمهور به معاون اول خود دستور داد تا علت این اتفاق مشخص شود. مخبر؛ معاون اول رئیس‌جمهور نیز پس از بررسی موضوع اعلام کرد که وزارت آموزش و پرورش مقصر بوده است. در نامه مخبر؛ به رئیس‌جمهور آمده بود: با وجود تقارن موضوع با ساعات پایانی سال، موضوع با همکاری دستگاه‌ها و سازمان‌های ذی‌ربط از جمله سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، خزانه‌داری کل کشور، بانک‌مرکزی و بانک ملی و وزارت آموزش و پرورش بررسی و حقوق اسفند و اصلاحیه آن در حداقل زمان پرداخت شد. پس از برگزاری جلسات متعدد با دستگاه‌های اجرایی و نظارتی و بررسی اسناد و مدارک و توضیحات دست‌اندرکاران مشخص شد کوتاهی و نحوه اقدام وزارت‌ آموزش و پرورش علت اصلی بروز مشکل بوده است. دهم فروردین اعلام شد که دیگر با مسؤولان مقصر در تأخیر پرداخت حقوق فرهنگیان در سطح مدیران عالی آموزش و پرورش برخورد خواهد شد.

صحرایی سرپرست وزارت آموزش و پرورش شد

در پی استعفای یوسف نوری از وزارت آموزش و پرورش، سیدابراهیم رئیسی با پذیرش این استعفا، دکتر رضا مراد صحرایی؛ رئیس دانشگاه فرهنگیان را با حفظ سمت به‌عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش انتخاب کرد. صحرایی؛ متولد ۱۳۵۵ و دکتری زبان‌شناسی از دانشگاه علامه‌طباطبایی و استادتمام این دانشگاه است که از اردیبهشت سال گذشته به‌عنوان رئیس دانشگاه فرهنگیان انتخاب شد.