رشد بخش صنعت و معدن دو تا ۳ درصد بیش از هدفگذاری‌ها است

معاون وزیر صنعت رشد بخش صنعت و معدن دو تا ۳ درصد بیش از هدفگذاری‌ها است معاون وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: انتظار می‌رود رشد اقتصادی کشور به رقم ۵ درصد برسد که در صورت تحقق آن بخش صنعت و معدن به عنوان پیشران باید رشد دو تا ۳ درصد بیش‌تر نسبت به هدف […]

معاون وزیر صنعت

رشد بخش صنعت و معدن دو تا ۳ درصد بیش از هدفگذاری‌ها است

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: انتظار می‌رود رشد اقتصادی کشور به رقم ۵ درصد برسد که در صورت تحقق آن بخش صنعت و معدن به عنوان پیشران باید رشد دو تا ۳ درصد بیش‌تر نسبت به هدف امسال داشته باشد.

به گزارش ایرنا، حسین ابویی‌مهریزی افزود: رشد ۳ ماهه نخست امسال ۲٫۹ درصد بدون نفت و با احتساب نفت ۴٫۲ درصد اعلام شده است.

وی اضافه کرد: چنان‌چه رشد اقتصادی به رقم ۷٫۸ درصد برسد، انتظار می‌رود رشد بخش صنعت و معدن به رقم ۱۱ درصد برسد.

وی درباره میزان سرمایه‌گذاری هدفگذاری شده برای امسال نیز گفت: دستیابی به دو میلیارد دلار برای امسال هدف گذاری شده که در ۴ ماهه نخست، ۱٫۳میلیارد دلار تحقق یافته است.

وی یادآور شد: بالا‌ترین میزان جذب سرمایه‌گذاری خارجی سال ۲۰۱۲ در کشور به دست آمد که رقم ۴٫۷ میلیارد دلار به ثبت رسید و ۲۰۱۳ برابر با ۳٫۱ میلیارد دلار بود، ۲۰۱۴ رقم ۲٫۱ میلیارد دلار را جذب کردیم و پارسال نیز به دو میلیارد و ۵۰ میلیون دلار رسید.

ابویی‌مهریزی کشورهای چین، آلمان، هند، فرانسه و ایتالیا را از جمله سرمایه‌گذاران خارجی در ایران معرفی کرد که در بخش‌های صنایع پایین دستی پتروشیمی، طرح‌های فولادی، صنایع شوینده، روغن موتور، آهن‌اسفنجی و… سرمایه‌گذاری به عمل آورده‌اند.

این مقام مسؤول تصریح کرد: پس از توافق برجام ۸۲ تفاهم‌نامه در بخش صنعت، معدن و تجارت با طرف‌های خارجی مبادله شده که ۴۷ فقره آن در مرحله قرارداد است و ۲۹ فقره شکل اجرایی به خود گرفته که خرید زمین، اخذ مجوزهای لازم برای بهره‌برداری، نصب تجهیزات پالایشگاهی و پتروشیمی نیز صورت گرفت.

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: طی ۴ ماهه امسال ۱۷ طرح سرمایه‌گذاری خارجی مرتبط با این وزارتخانه در سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های فنی و اقتصادی به تصویب رسیده که ارزش آن‌ها بالغ بر یک میلیارد و ۱۲ میلیون و ۸۱۰ هزار دلار است.

سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های فنی و اقتصادی ایران اعلام کرد: مجموع ارزش طرح‌های مصوب شده این سازمان در سال گذشته (۱۳۹۴) نزدیک به هفت میلیارد دلار بود.

به گزارش ایرنا، سازمان یاد شده، اسفند ماه پارسال تعداد ۱۴ طرح که به‌طور عمده مربوط به حوزه تولید برق، خودرو و صنعت و معدن بود به ارزش دو میلیارد و ۶۵۸ میلیون و ۴۵۷ هزار و ۵۵۰ دلار را به تصویب هیأت سرمایه‌گذاری خارجی رساند.

سازمان مزبور به موجب قانون تنها نهاد رسمی تشویق سرمایه‌گذاری خارجی در کشور محسوب می‌شود که در چارچوب قانون جدید تشویق و حمایت سرمایه‌گذاری خارجی، مصوب ۱۳۸۱، به تسهیل ورود سرمایه، تأمین حمایت قانونی و امنیت کامل برای سرمایه‌گذاری‌های خارجی می‌پردازد.

۲۰ درصد کالاهای وارداتی در ۵ ماهه نخست امسال سرمایه‌ای بود

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه تصریح کرد: برابر گزارش رسمی گمرک در ۵ ماهه نخست امسال ۱۶٫۷ میلیارد دلار کالا وارد کشور شد که ۳٫۴ میلیارد دلار یعنی بیش از ۲۰ درصد آن کالای سرمایه‌ای بود.

ابویی مهریزی اضافه کرد: در این مدت در مجموع ۱۳ میلیون و ۱۶۶ هزار تن کالا وارد کشور شده است که در مقایسه با دوره مشابه پارسال، از نظر وزنی ۶٫۴ درصد کاهش نشان می‌دهد و از لحاظ ارزشی نیز افت ۲٫۸ درصدی را ثبت کرده است.

ابویی‌مهریزی خاطرنشان کرد: میزان صادرات ۵ ماهه نخست امسال به رقم ۱۵٫۸ میلیارد دلار رسید که از نظر وزن و ارزش به ترتیب رشد ۳۵٫۲ و ۱۵٫۳ درصدی داشت.

 

وی میزان صادرات با احتساب میعانات گازی را ۵۰ میلیون تن در دوره ۵ ماهه نخست ذکر کرد و گفت: ارزش صادرات به رقم ۱۹٫۱ میلیارد دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه در پارسال از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۲۵٫۶ و ۱۰٫۲ درصد رشد را ثبت کرده است.