مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان در دومین کنفرانسآهن وفولاد ایران (متال بولتن) ارزش افزوده و آرامش در بنگاههای با زنجیره کامل تولید دکتر سبحانی در مراسم آغاز بهکار دومین کنفرانسآهن و فولاد ایران (متال بولتن) با بیان اینکه مقرر است تولید فولاد در ایران از ۱۷ میلیون تن در زمان حاضر به ۵۵ میلیون تن در […]
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان در دومین کنفرانسآهن وفولاد ایران (متال بولتن)
ارزش افزوده و آرامش در بنگاههای با زنجیره کامل تولید
دکتر سبحانی در مراسم آغاز بهکار دومین کنفرانسآهن و فولاد ایران (متال بولتن) با بیان اینکه مقرر است تولید فولاد در ایران از ۱۷ میلیون تن در زمان حاضر به ۵۵ میلیون تن در سال ۱۴۰۴ برسد، تأکید کرد: برگزاری این کنفرانس در اصفهان راه رسیدن به این هدف را هموار میکند زیرا شرکتهای خارجی بیش از پیش با ظرفیتهای ایران آشنا شده و زمینه روابط بینالمللی فراهم میشود.
بهرام سبحانی افزود: تولید فولاد ایران در سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۱۶٫۱ میلیون تن و میزان مصرف آن در کشور در زمان یاد شده حدود ۱۸٫۷ میلیون تن بوده است.
وی پیشبینی کرد: این رقم تا سال آینده به ۲۰ میلیون و تا سال ۱۴۰۴ به ۳۵ میلیون تن در سال برسد.
وی با اشاره به روند رو به رشد صادرات فولاد و روند کاهشی واردات فولاد در ایران از سال ۲۰۰۷ میلادی تا ۲۰۱۵ گفت: امسال تراز تجارت فولاد ایران قطعاً مثبت و ایران صادرکننده خالص فولاد خواهد شد و صادرات از واردات فولاد در کشور پیشی خواهد گرفت.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان همچنین با بیان اینکه ایران در حال طی کردن مسیر توسعه تا سال ۱۴۰۴ است، افزود: براساس برنامههای سند چشمانداز تا افق ۱۴۰۴ سرانه مصرف فولاد در کشور باید به ۳۵۰ کیلوگرم در سال برسد یعنی مصرف داخلی ما با توجه به پیشبینی جمعیت ۱۰۰ میلیون نفری به ۳۵ میلیون تن و صادرات فولاد به ۲۰ میلیون تن خواهد رسید.
وی سرانه مصرف فولاد در زمان حاضر در کشور را ۲۳۷ کیلوگرم اعلام و تصریح کرد: این رقم در کشور توسعه یافتهای مانند کرهجنوبی یکهزار کیلوگرم است. باید در نظر داشت سرانه مصرف فولاد یکی از شاخصهای توسعه در جوامع است بهطوریکه تا کمتر از ۱۰۰ کیلوگرم در سال برای کشورهای کمتر توسعهیافته، بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ برای کشورهای در حال توسعه و بیش از ۳۰۰ کیلوگرم برای کشورهای توسعهیافته است. مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: میزان مصرف فولاد در منطقه خاورمیانه ۵۳ میلیون تن در سال است که ۳۰ میلیون آن وارداتی است، بنابراین ایران به عنوان بزرگترین تولید کننده فولاد در این منطقه میتواند نقش بهسزایی در تأمین این نیاز داشته باشد و این موضوع توسعه صنعت فولاد را در ایران توجیه میکند.
سبحانی با اشاره به برخورداری ایران از دانش فنی تولید فولاد در زمینههای ساخت تجهیزات، طراحی و ساخت واحدهای فولادی و نیروی تحصیلکرده، افزود: ایران اکنون ۲۸ میلیون تن ظرفیت آماده بهکار در تولید فولاد دارد. به گفته وی اکنون طرحهای توسعه تولید فولاد کشور با ظرفیت ۲۱ میلیون تن به خوبی در حال اجراست و به زودی به چرخه تولید کشور اضافه میشوند.
سبحانی همچنین با اشاره به چالشهای موجود در بخش تولید فولاد اظهار کرد: چگونگی استخراج و فرآوری سنگ آهن، آب، حمل و نقل، منابع انرژی و هزینه تمام شده از جمله این چالشها است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیتهای موجود در فولاد مبارکه اشاره کرد و افزود: این کارخانه، بزرگترین تولیدکننده آهناسفنجی دنیا با ۱۲ میلیون تن در سال و بزرگترین تولیدکننده ورقهای فولادی در خاورمیانه و شمال آفریقاست.
وی با بیان اینکه شرکت فولاد مبارکه یک درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) و ۵ درصد تولید ناخالص داخلی بخش صنعت را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: این شرکت حدود ۵۰ درصد از فولاد کشور را تولید میکند و همین سهم را تا سال ۱۴۰۴ حفظ خواهد کرد.
وی با تأکید بر این که ظرفیت تولید گروه فولاد مبارکه تا ۱۴۰۴ به ۲۵ میلیون تن میرسد. تصریح کرد: از ابتدای سال آینده ظرفیت تولید فولاد مبارکه به ۱۰٫۳ میلیون تن میرسد.
وی با اشاره به بهرهبرداری از سایر طرحهای توسعه در فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: بهزودی حدود ۱٫۸ میلیون تن به ظرفیت تولید کارخانه اضافه میشود.
دکتر سبحانی در بخش دیگری از سخنان خود با مهم خواندن مسأله تأمین گندله و آب مورد نیاز برای واحدهای تولیدی در دست احداث و همچنین حمایتهای مالی گفت: علاوه براین موارد باید از همین الان به فکر تأمین شبکه مناسب حمل و نقل محصولات، تأمین انرژی، بازارهای هدف صادراتی محصولات تولیدشده در کارخانههای در دست احداث باشیم. به خاطر داشته باشیم فقط در صورت ایجاد بالانس در زنجیر فولاد میتوانیم افق روشنی در تولید فولاد داشته باشیم، در غیراین صورت مصرفکننده شمش در کارخانه نورد انتظار قیمت پایینتری از تولیدکننده شمش دارد و همینطور تولیدکننده شمش انتظار قیمت پایینتر سنگآهن از معدن را دارد و همینطور الی آخر، بنابراین اگر زنجیره تولید کامل نباشد همچنان با چالش بزرگی دراین زمینه مواجه خواهیم بود. به نظر میرسد اگر مالکیت خطوط تولید که بهصورت مجزا در بخش زنجیره فولاد قرار دارند با یکدیگر ادغام شوند و کل زنجیره در یک مالکیت قرارگیرد یعنی از سنگآهن تا نورد پراکندگی نداشته باشیم آنوقت است که ارزشافزوده در همه بخشها حاصل خواهد شد، بنابراین قرارگرفتن کل زنجیره فولاد در یک مالکیت ارزشافزوده و آرامش بیشتری ایجاد میکند.
بحث بعدی مسأله پول و نقدینگی است که اکنون بحمدا… شرایط خوبی فراهم شده است تا شرکتها و سرمایهگذاران خارجی نسبت به سرمایهگذاری در کشور رغبت بیشتری نشان دهند. علاوه بر این اکنون بیش از هر زمان دیگر باید به فکر کاهش هزینههای تولید باشیم تا بتوانیم در این بازار رقابتی محصولات کیفی خود را عرضه کنیم ضمن اینکه باید به بازاریابی برای محصولات فعلی و آینده نظر بیشتری داشته باشیم و با نگاه صادراتی و بازاریابی داخلی و خارجی به فکر تکمیل طرحها و تولید بیشتر باشیم.
وی در ادامه ضمن معرفی شرکت فولادمبارکه در حضور مهمانان خارجی و داخلی گفت: این شرکت در سال ۱۹۹۱ میلادی تأسیس شد و با دارا بودن ۱۱ واحد احیامستقیم و با تولید ۱۲ میلیون تن آهناسفنجی بزرگترین تولیدکننده آهناسفنجی در جهان و بزرگترین تولیدکننده ورقهای فولادی در خاورمیانه و شمال آفریقاست. این شرکت یک کارخانه کاملاً به هم پیوسته است و با دارا بودن واحد گندلهسازی، احیای مستقیم، فولادسازی، نورد گرم و سرد، توانایی تبدیل سنگآهن به انواع ورقهای فولادی اعم از گرم و سرد، ورق رنگی، گالوانیزه و قلع اندود را دارد.
مدیرعامل فولاد مبارکه به منظور آشنایی هرچه بیشتر مهمانان حاضر در کنفرانس با گروه فولاد مبارکه افزود: این شرکت چند واحد عملیاتی را بهعنوان شرکتهای تابعه در زیر مجموعه خود دارد که از آن جمله میتوان به مجتمع فولاد سبا در نزدیکی شهرستان لنجان با ظرفیت ۷۵۰ هزارتن، فولادهرمزگان در بندرعباس با ظرفیت ۱٫۵ میلیون تن تولید اسلب، فولاد سفید دشت برای تولید یک میلیون تن اسلب و ورق نورد گرم، شرکت تولید ورق خودرو چهارمحال و بختیاری که ورق گالوانیزه مورد نیاز صنایع خودروسازی را تأمین میکند، همچنین واحد گالوانیزه کاشان و دو پروژه معدنی سنگان هرکدام با ظرفیت ۵ میلیون تن سنگآهن و ۵ میلیون تن گندله اشاره کرد.
دومین کنفرانس بینالمللیآهن و فولاد ایران(متال بولتن) روز سهشنبه، ۶ مهرماه با هدف معرفی ظرفیتها و تواناییهای ایران در زمینه تولید و صادراتآهن و فولاد و شناسایی فرصتهای جهانی در این زمینه در محل هتل عباسی اصفهان برگزار شد.
در این کنفرانس که تا چهارشنبه، هفتم مهر ادامه داشت، حدود ۱۵۰ مهمان خارجی از بیش از ۳۰ کشور دنیا از جمله انگلیس، ایتالیا، فرانسه، ژاپن، آلمان، اتریش، اوکراین، ترکیه، آفریقایجنوبی، هند، هلند، سوئد، سوئیس، روسیه، چین، سنگاپور، امارات متحده عربی، عمان و لبنان حضور داشتند.
گفتنی است در حاشیه این کنفرانس دوروزه نشستهای مختلف در زمینههای جایگاه صنعت فولاد ایران در بازار جهانیآهن و فولاد، سنگآهن و زنجیره تأمین فولاد ایران، سرمایهگذاری خارجی در بخش معادن، بهرهوری در انرژی، گندله سازی، کاربردهای بازاریابی و اهمیت ترابری برگزار شد.
توافق همکاری دوجانبه شرکتهای ایریسا و PSI اتریش
PSI یک شرکت سازمان یافته و تحت قوانین موجود جمهوری اتریش میباشد که در زمینههای توسعه، بازاریابی و پیادهسازی نرم افزار راهحل، سیستمها و خدمات برای برنامهریزی تولید، برنامهریزی، بهینهسازی و اجرای تأسیسات تولید تحت نام «راهحل فلزات PSI» در صنایع فلزات فعال در سراسر جهان است و تمایل دارد تا به گسترش فرصتهای کسب و کار خود ادامه دهد. در این راستا، شرکت ایریسا با پشتوانه ارایه خدمات ویژه خود در زمینه راهحلهای IT، به عنوان یکی از شرکتهای پیشرو در ارایه خدمات به صنایع معدنی و فلزات ایران، مایل است تا به سمت گسترش فرصتهای تجاری خود به همراهی PSI بپردازد، بدین منظور طرفین توافق دارند تا با ایجاد یک رابطه قابل اعتماد و بلند مدت نسبت به عرضه محصولات PSI برای تمامی کارخانههای موجود و جدید صنایع فلزی اقدام نمایند.
این همکاری استراتژیک با تمرکز بر بازار ایران بوده، اما صرفاً به این بازار محدود نمیشود. ضمن این که طرفین توافق دارند تا همکاریهای خود را در جهت توسعه بازار، فعالیتهای فروش، پیادهسازی پروژه و تعمیر و نگهداری و همچنین پشتیبانی و تبادل راهحل توسعه، اجرا فرایند خاص، محصولات شناخته شده، معماری راه و مدیریت پروژه ارایه نمایند. علاوه بر این طرفین توافق به همکاری در پیگیری و اجرای پروژههای صنایع فولاد و آلومینیم را درکل زنجیره تولید با تمرکز بر حوزه کسب و کار، حمایت از فرایند اتوماسیون، اجرای تولید، مدیریت زنجیره تأمین، برنامهریزی تولید و سیستمهای بهینهسازی داشته، و با در نظر گرفتن انجام وظائف خود مطابق با مفاد این موافقتنامه و همچنین سهم مربوط به خود در هر پروژه و یا قرارداد تعمیر و نگهداری عمل مینمایند.
طرفین قصد دارند تا با همکاری خود در جهت توسعه و پیشرفت محصول برای پوشش راهحلهای خاص محلی بر اساس راهحل PSI اقدام کرده تا بتوان نسبت به پوشش و حمایت از کل زنجیره تأمین از مرحله آمادهسازی مواد خام اقدام نمود. همچنین در نظر است تا با ایجاد یک ساختار فعالیت توسعهای مشترک، نسبت به ایجاد راهحلهای خاص بازار بر اساس راهحل PSI اقدام شود.
دستاوردهای این توافق نامه شامل: مجوز استفاده از نام، برند و لیسانس PSI در تبلیغات، مناقصات و خدمات ایریسا به مشتریان خود، استفاده از خدمات و تجربیات PSI در توسعه بازار ایریسا در داخل و خارج از کشور، آشنایی با دانش و فناوریهای جدید و انتقال آن به ایران، آموزش نیروهای ماهر و مورد نیاز صنایع کشور از طریق ایریسا، آموزش تیم فروش جهت ارایه خدمات بیشتر و مؤثرتر، پشتیبانی از قراردادهای نگهداری ایریسا در زمینههای مورد توافق، تدوین سالیانه پلان بازاریابی در جهت توسعه خدمات دو شرکت به صنایع مورد توافق و همچنین حمایت همه جانبه PSI از پروژههای در دست اجرای ایریسا در خارج از کشور و رفع مشکلات حقوقی احتمالی و برگزاری سمینارها و گردهماییهای مشترک در خارج از کشور میباشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.