جنجال‌آفرینی بر سر IPC خارجی‌ها را از شرکت در مناقصات نگران کرد

مدیر امور بین‌الملل شرکت نفت   جنجال‌آفرینی بر سر IPC خارجی‌ها را از شرکت در مناقصات نگران کرد گروه انرژی- برگزاری مناقصات نفتی که قرار بود بنا به وعده مسؤولان نفتی در هفته آخر مهرماه اجرا شود اما باز هم با تأخیر ۱۰ روزه مواجه شده است. در این میان دلیل این تاخیر عدم ارسال […]

مدیر امور بین‌الملل شرکت نفت  

جنجال‌آفرینی بر سر IPC خارجی‌ها را از شرکت در مناقصات نگران کرد

گروه انرژی- برگزاری مناقصات نفتی که قرار بود بنا به وعده مسؤولان نفتی در هفته آخر مهرماه اجرا شود اما باز هم با تأخیر ۱۰ روزه مواجه شده است. در این میان دلیل این تاخیر عدم ارسال مدارک مربوط به مناقصه از سوی شرکت‌های خارجی عنوان شده است این درحالی است که به اعتقاد قمصری جنجال‌های اخیر بر سر بودن یا نبودن IPC در صنعت نفت منجر به سردرگمی و درنهایت عقبگرد کشورهای خارجی شده است.

حدود یک ماه قبل علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت از برگزاری اولین مناقصه قراردادهای جدید نفتی در هفته آخر مهرماه خبر داده و گفته بود: میدان آزادگان‌جنوبی اولین میدان در میان میادین بزرگ نفتی است که مناقصه آن‌ها اواخر مهرماه در قالب قراردادهای جدید برگزار خواهد شد، این در حالی است که وی هفته گذشته با اعلام تاخیر ۱۰ روزه در برگزاری این مناقصه اظهار کرده که شرکت‌های خارجی هنوز مدارک خود را نفرستاده‌اند.

محسن قمصری، مدیر امور بین‌الملل شرکت نفت ایران در این خصوص به ایلنا گفت: به صورت سربسته می‌گویم، دلیل این‌که تاکنون سرمایه‌گذاران به ایران نیامده این است که می‌بینیم روی IPC چقدر جنجال ایجاد شده است. همچنین شاهد ارایه نظرات مخالف مجلس، رسانه‌ها و دستگاه‌های گوناگون هستیم.

وی افزود: سرمایه‌گذار خارجی نگران است و نمی‌داند که کجا سرمایه‌گذاری می‌کند.

قمصری خاطرنشان‌کرد: در ایران سیستم جامع و یکپارچه‌ای که پاسخگو باشد، وجود ندارد و فضا سالم نیست، لذا سرمایه‌گذار خارجی نگران است.

این درحالی است که پیشتر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به درخواست ارایه مدرک از شرکت‌های بین‌المللی به منظور شرکت در مناقصات قراردادی شرکت‌ ملی نفت گفته بود: این شرکت‌ها هنوز مدارک خود را نفرستادند. البته آگهی درخواست ارایه مدرک قرار بود این هفته منتشر شود اما به تعویق افتاد و این درخواست هفته آینده به صورت رسمی منتشر می‌شود.

به گفته علی کاردر پس از ارایه مدارک و اطلاعات از سوی شرکت‌ها، شرکت ملی نفت ایران نسبت به ارزیابی متقاضیان اقدام و فهرست شرکت‌های مورد تأیید خود را اعلام می‌کند.

کاردر با بیان این‌که نخستین میدانی که به مناقصه گذاشته خواهد شد؛ میدان آزادگان جنوبی است، گفت: هنوز برای میدان‌های بعدی تصمیمی گرفته نشده است باید ابتدا بررسی کنیم که استقبال از میدان اول به چه صورت خواهد بود.

همچنین سیدمحسن قمصری درباره از سرگیری فروش نفت خام ایران به شرکت‌های انگلیسی در دوران پسابرجام، به مهر گفت: تاکنون دو محموله نفت خام و میعانات گازی توسط شرکت ملی نفت ایران به دو شرکت انگلیسی فروخته شده است.

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت با تأکید بر این‌که دو محموله نفت و میعانات گازی فروخته شده به شرکت‌های انگلیسی در قالب قراردادهای تک محموله بوده است، تصریح‌کرد: مذاکرات برای امضای قراردادهای بلند‌مدت فروش نفت خام با شرکت‌های انگلیسی همچون شل و برتیش پترولیوم در حال انجام است.

عضو هیأت مدیره شرکت ملی نفت با تأکید بر این‌که اخیراً ایران یک تک محموله میعانات گازی به شرکت برتیش پترولیوم فروخته است، اظهارداشت: براساس این قرارداد، اثپات (قرارداد تک محموله) یک میلیون بشکه میعانات گازی تحویل شرکت برتیش پترولیوم انگلیس شده است.

این مقام مسؤول با بیان این‌که مذاکرات با شل انگلیس هم برای فروش بلندمدت نفت خام آغاز شده است، تأکید‌کرد: هنوز توافق نهایی به منظور امضای قرارداد بلندمدت فروش نفت با شرکت شل حاصل نشده است.

قمصری با یادآوری این‌که تاکنون سازوکار و حجم فروش نفت به شرکت شل در قالب قراردادهای بلندمدت نهایی نشده است، خاطرنشان‌کرد: مذاکرات شرکت ملی نفت و شل برای نهایی کردن مذاکرات قرارداد بلندمدت فروش نفت ادامه دارد.

شرکت شل خردادماه امسال اولین محموله نفت خام ایران را پس از بارگیری در پایانه خارگ در خلیج‌فارس به پایانه نفتی روتردام هلند منتقل و تخلیه کرده است.

از سوی دیگر فروردین ماه امسال و همزمان با پرداخت بدهی حدود دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلاری شرکت انگلیسی شل به ایران، فروش نفت خام به این شرکت اروپایی توسط شرکت ملی نفت ایران آزاد شد.

 

قمصری خرداد امسال با بیان این‌که شل در کشورهای مختلف جهان دارای پالایشگاه و یا سهام پالایشگاهی بوده و نفت ایران در این پالایشگاه‌ها مصرف خواهند شد، گفته بود: این احتمال وجود دارد که شرکت شل بخشی از نفت خام خریداری شده ایران را به آلمان منتقل کند.