راهاندازی سکوی ٢١ با ظرفیت برداشت یک میلیارد فوت مکعب گاز سرپرست طرح توسعه فازهای ٢٠و٢١ پارسجنوبی از راهاندازی سکوی ٢١ با ظرفیت برداشت یک میلیارد فوت مکعب گاز تا پایان آبان ماه سال جاری خبر داد. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابطعمومی شرکت نفت و گاز پارس، علیرضا عبادی با بیان اینکه این […]
راهاندازی سکوی ٢١ با ظرفیت برداشت یک میلیارد فوت مکعب گاز
سرپرست طرح توسعه فازهای ٢٠و٢١ پارسجنوبی از راهاندازی سکوی ٢١ با ظرفیت برداشت یک میلیارد فوت مکعب گاز تا پایان آبان ماه سال جاری خبر داد.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابطعمومی شرکت نفت و گاز پارس، علیرضا عبادی با بیان اینکه این سکو منابع گازی میدان پارسجنوبی را جهت فرآوری به پالایشگاه فازهای ٢٠و٢١ انتقال خواهد داد، عنوان کرد: عملیات هوک آپ به پایان رسیده و راهاندازی سکوی ٢١ با روند مناسبی درحال انجام است.
وی با اشاره به اینکه سیستم کنترل سکو روشن شده و لوپ چکها و همچنین تستهای نشتی در قسمتهای مختلف درحال انجام است، گفت: فعالیتهای آمادهسازی و تست خط لوله انتقال گاز این سکو به خشکی نیز در حال انجام است.
عبادی فعالیتهای باقیمانده راهاندازی خط لوله و سکوی ٢١ را تابع وضعیت دریا و شرایط آب و هوایی عنوان کرد و افزود: با اتمام فعالیتهای راهاندازی، این سکوی یک میلیارد فوت مکعبی تا پایان آبان ماه راهاندازی خواهد شد.
سرپرست طرح توسعه فازهای ٢٠و٢١همچنین از افزایش تولید اولیه گاز شیرین با حجم بیش از ٢٥٠ میلیون فوت مکعب از گاز ترش پالایشگاه فازهای ۶و۷و۸ و تزریق آن به شبکه سراسری خبر داد.
عبادی افزود: ردیف اول پالایشگاه از آمادگی دریافت و شیرینسازی گاز به میزان ٥٠٠ میلیون فوت مکعب در روز برخوردار است، اما در شرایط فعلی تابع ظرفیت محدود تحویلی از شرکت گاز هستیم.
وی با بیان اینکه مزیت دریافت اولیه گاز از فازهای ٦ تا٨، آمادهسازی کامل واحدهای پالایشی جهت دریافت گاز از دریا میباشد، گفت: خوشبختانه این وضعیت بهطور کامل برای ردیف نخست این فازها انجام شده و به محض ورود گاز ترش از سکو، فرایندهای پالایش گاز آغاز میشود.
سرپرست طرح توسعه فازهای ٢٠ و٢١ با اشاره به اینکه تأمین شیرهای برقی نقش مهمی در راهاندازی ردیفهای شیرینسازی دارد، در مورد ردیف دوم شیرینسازی گفت: خوشبختانه تأمین این تجهیزات پس از اجرای برجام امکان پذیر شده و پیمانکار این بخش پس از تعویض وندور، اقدام به خریدشیرهای برقی نمود.
عبادی گفت: مراحل انتقال ٨٦ شیرهای برقی مربوط به ردیفهای دو تا ٤ آغاز شده و در مرحله نخست بخشی از این شیرها با ارسال از طریق خطوط هوایی دریافت شده و وارد سایت خواهد شد.
وی با اعلام اینکه آبگیری واحد لختهگیر آغازشده، از اتمام فعالیتهای اجرایی در این واحد خبر داد و با اشاره به اتمام تست آن تا پایان مهرماه گفت: متعاقب اتمام عملیات مربوطه در این تاریخ، بلافاصله تست نشتی واحد با گاز ازت آغاز و پالایشگاه آماده دریافت گاز از بخش فراساحل خواهد شد.
وی همچنین تکمیل واحدهای زیستمحیطی فازهای ٢٠و٢١ را از برنامههای ضروری تا پیش از ورود گاز از حوزه دریا برشمرد و از راهاندازی اخیر واحد تصفیه آبهای گوگردی (U-109) خبرداد.
عبادی همچنین با اشاره به رفع پانچ واحد تصفیه پساب(U-129) توسط تیم راهاندازی، گفت: با اتمام این فعالیتها، این واحد نیز تا پایان مهرماه راهاندازی میشود.
وی با تأکید بر اینکه یکی از اصلیترین بخشهای زیستمحیطی هر فاز، واحد بازیافت گوگرد است، گفت: پیشرفت عملیات راهاندازی این واحد به ٩٠ درصد رسیده و تا پایان آبان ماه و پیش از ورود گاز راهاندازی میشود.
سرپرست طرح توسعه فازهای ٢٠و٢١ همچنین از دریافت و نصب دیزل ژنراتورهای سکوی ٢٠ در یارد خرمشهر خبر داد و عنوانکرد: در حال حاضر عملاً هیچگونه کسری کالایی برای اتمام ساخت این سکو وجود ندارد و تا پایان مهرماه آماده نصب در موقعیت دریا خواهد بود.
وی افزود: تلاش میشود تمامی فعالیتهای مربوط به پیش راهاندازی و راهاندازی این سکو در خشکی به انجام برسد، تا ضمن تسهیل فرایندهای مربوطه، زمان راهاندازی و بهرهبرداری از این سکو کاهش یابد.
عبادی تاریخ ارسال گاز از این سکو به بخش خشکی را بهمن ماه امسال اعلام نمود و افزود: در مرحله نخست ٥٠٠ میلیون فوت مکعب و به تدریج و با پایدار شدن وضعیت، طی بازه زمانی ۳ هفته، حجم برداشت گاز نیز تا یک میلیارد فوت مکعب افزایش خواهد یافت.
سرپرست فازهای ٢٠ و٢١ پیشرفت بخش سکوها را٩٢ درصد، خطوط لوله ٨٨ درصد، حفاری ٩٨، ٥درصد، بخش خشکی ٨٨، ٥ درصد و پیشرفت کل این طرح را ٩٠، ٥ درصد عنوان کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.