درخواست رییس اتحادیه نان‌های فانتزی برای صدور مجوز واردات گندم

درخواست رییس اتحادیه نان‌های فانتزی برای صدور مجوز واردات گندم رییس اتحادیه نان‌های فانتزی گفت: برای نان‌های حجیم نیاز به پروتئین و گلوکن بالا داریم که به نان حجم بدهد و الان یک سال است که گندم مورد نیاز برای این کار وارد نمی‌شود، امیدواریم بحث گندم پیگیری شود تا گندم خوب در اختیار تولیدکنندگان […]

درخواست رییس اتحادیه نان‌های فانتزی برای صدور مجوز واردات گندم

رییس اتحادیه نان‌های فانتزی گفت: برای نان‌های حجیم نیاز به پروتئین و گلوکن بالا داریم که به نان حجم بدهد و الان یک سال است که گندم مورد نیاز برای این کار وارد نمی‌شود، امیدواریم بحث گندم پیگیری شود تا گندم خوب در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.

محمدجوادکرمی‌در گفت‌وگو با ایلنا در خصوص وضعیت قیمت این محصولات بیان‌کرد: تعیین قیمت نان‌های صنعتی در واحد‌های آزاد‌پز طبق دستور معاون اجرایی رییس‌جمهور و کارگروه آرد و نان کشوری در اختیار واحد‌‌ها است؛ اما با توجه به بازار رقابتی که به وجود آمده هیچ افزایش قیمتی نداشته‌ایم و از سال ۹۳ قیمت‌ها ثابت بوده است؛ این در حالی است که هزینه کارگری، دستمزد، حامل‌های انرژی افزایش یافته؛ اما واحدهای تولیدی ترجیح داده‌اند که برای کنترل بازار قیمت‌ها را ثابت نگه دارند.

رییس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم‌ در ادامه گفت: آرد در حوزه نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم به صورت آزاد تهیه می‌شود و به همین خاطر هیچ مشکلی در تأمین آرد مورد نیاز این صنف وجود ندارد و گندم ۹۰۰ تومانی را سازمان غله برای کارخانه‌های آرد تأمین می‌کند؛ اما اشکالی که وجود دارد این است که وزارت جهاد کشاورزی طبق دستور وزیر جلوی واردات گندم را گرفته است؛ چراکه تولید داخل کفاف مصرف داخلی را داشت؛ اما این برای برخی از تولیدکنندگان که نیاز به گندم ویژه دارند مناسب نیست.

کرمی تأکید ‌کرد: برای حجم نان به گلوکن بالای ۳۰ درصد در آرد نیاز است؛ اما گندم داخلی نیاز مارا برطرف نمی‌کند با گندم‌های داخلی مشکل داریم و این مسأله باید اصلاح شود و در ‌‌نهایت باید برای برخی صنوف گندم وارد شود چراکه ضایعات را کاهش می‌دهد؛ حتی فرانسه بخشی از گندم مورد نیاز خود را از کانادا و آلمان تأمین می‌کند در حالی که این کشور یکی از تولیدکنندگان مطرح گندم است؛ بنابراین باید گندم مرغوب را وارد کنیم تا مشکلات پیش آمده برطرف شود تا نان با کیفیت در اختیار مردم قرار گیرد و ضایعات نیز کاهش پیدا کند.

وی افزود: با توجه به این‌که نان سنتی کشور تخت است گندم داخلی برای آن مناسب است و نیاز نان فلت را تأمین می‌کند؛ اما برای نان‌های حجیم نیاز به پروتئین و گلوکن بالا داریم که به نان حجم بدهد و الان یک سال است که گندم مورد نیاز برای این کار وارد نمی‌شود، امیدواریم بحث گندم پیگیری شود تا گندم خوب در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.

 

رییس اتحادیه نان‌های فانتزی همچنین گفت: پیگیری در خصوص تعدیل نرخ بیمه کارکنان واحدهای نان حجیم از ۳۰ به ۱۰ درصد در راستای همانندسازی با واحدهای نان سنتی به نتیجه نرسیده است.