در سال مهار تورم و رشد تولید هستیم

مشکل اقتصادی را حل کنید؛ مسأله حجاب، آدرس غلط دادن است!

گروه اجتماعی- در روزگاری هستیم که فشار اقتصادی سایه‌ای جدی بر زندگی مردم ایجاد کرده است؛ آنقدر جدی که قشر عظیم طبقه متوسط کشور به خط فقر نزدیک شده و بعضاً به آن رسیده‌اند! به دست آوردن نان حلال به شدت سخت شده، شاهد تعطیلی کارخانه‌ها هستیم، بازنشستگان نیز با توجه به این که توان […]

گروه اجتماعی- در روزگاری هستیم که فشار اقتصادی سایه‌ای جدی بر زندگی مردم ایجاد کرده است؛ آنقدر جدی که قشر عظیم طبقه متوسط کشور به خط فقر نزدیک شده و بعضاً به آن رسیده‌اند! به دست آوردن نان حلال به شدت سخت شده، شاهد تعطیلی کارخانه‌ها هستیم، بازنشستگان نیز با توجه به این که توان سابق را ندارند و نمی‌توانند فعالیت جدی بکنند، به تنگنای سخت زندگی خود رسیده‌اند و… در چنین شرایطی اما مسأله حجاب، مسأله روز کشور شده است. مسأله‌ای که نه تنها در چنین شرایطی اولویت نباید باشد، بلکه باعث تحریک بیشتر جامعه در این باره خواهد شد. در این که بعضاً پوشش‌هایی خاص را در سطح جامعه شاهد هستیم، هیچ شکی نیست اما سؤال این است که در شرایط فعلی کشور اولویت باید اقتصاد باشد یا حجاب؟ شاید بهترین پاسخ به این سؤال بتوان در شعار امسال خلاصه کرد: مهار تورم و رشد تولید.

ادبیات برخی مسؤولان ما ادبیات نظامی‌ شده است

در همین رابطه، اشرف بروجردی؛ فعال سیاسی، در گفت‌وگو با ایلنا، چنین می‌گوید: برخی آقایان فکر کرده‌اند اینجا میدان جنگ است، متأسفانه ادبیات برخی مسؤولان ما ادبیات نظامی‌ شده است. ادبیات جامعه‌شناختی نیست که بتواند به جامعه آسایش، آرامش و محبت نثار کند. مسأله حجاب در واقع به یک مسأله اصلی در جامعه ما تبدیل شده است. بحث‌هایی که پیرامون حجاب از سوی مسؤولین، صاحب‌نظران و عامه مردم مطرح می‌شود، به‌گونه‌ای است که گویی همه مسائل و مشکلات جامعه در این بحث خلاصه می‌شود. به نظر من مسؤولین وقتی با طرح موضوع، راهکارهایی را مطرح کرده و پیشنهاداتی را ارائه می‌دهند و قانون وضع می‌کنند همه آدرس غلط دادن است. جامعه در حال‌حاضر درگیر مسائل اقتصادی و گرانی بوده و در یک کلام درگیر هویت خودش است. برای اینکه خود را متعلق به این سرزمین می‌بیند و به قدری شرایط برای زندگی سخت شده که ترجیح می‌دهد سرزمین خود را ر‌ها کرده و مهاجرت را انتخاب کند که آمار مهاجرت قابل مشاهده است. بنابراین، این موضوع کاملاً مشخص است که مسؤولین و مدیران ارشد ما و به تعبیر دیگر برخی مدیران ناکارآمدی که امروزه تولیت امور را برعهده گرفتند، لازم است قبل از هرچیز، شناخت کافی و وافی از جامعه داشته باشند. برای یک مدیر، مردم‌شناسی به‌عنوان یک اصل است. مدیر اگر نداند مخاطب او کیست، با چه کسی حرف می‌زند و طرف مقابل چه ویژگی‌هایی دارد، مشخص است که ناکارآمد است. به نظر من همه این موارد نشان از آدرس غلط دادن و کد اشتباه دادن به جامعه است که مردم احساس کنند، دولت همه مسائل را حل کرده و الان به مسأله حجاب رسیده که باید آن را حل کند؟

از زمان صدر اسلام در مقوله حجاب، با مردم برخورد نشده

این فعال سیاسی، معتقد است: در رابطه با اصل بحث حجاب خودتان می‌دانید، صاحب‌نظران زیاد، اهالی علم، حتی علما و مجتهدین خیلی‌‌ها قائل به این نحوه و رویه نیستند و کدهایی که از زمان صدر اسلام و زمان پیغمبر از تاریخ اسلام داده می‌شود، نشان‌دهنده این است که در مقوله حجاب، با مردم هیچ‌وقت به عنوان یک مسأله در این خصوص برخورد نشده و هیچ‌وقت در هیچ مقطع تاریخی با چنین مسأله‌ای روبه‌رو نبودند. مگر مقطع تاریخی رضاشاه که عکس آن عمل شد و تلاش شد حجاب برداشته و مردم بی‌حجاب شوند. بنابراین تا قبل از آن تاریخ‌ سوابق نشان می‌دهد که هیچ‌وقت حجاب به‌عنوان موضوع بحث و موردنظر مطرح نبوده است.

وظیفه پلیس ایجاد ناامنی نیست

بروجردی؛ در پاسخ به این سؤال که رئیس پلیس کشور در مورد سیستم کنترل حجاب صحبت کردند نیز، می‌گوید: جناب سردار رادان قبل از این دوره یک دوره رئیس پلیس تهران بودند، همه ما تعابیری از جمله برخورد با مردم، برخورد با تحرکات خیابانی، برخورد با بعضی مسائل، که ایشان به کار می‌بردند را یادمان است. وظیفه پلیس ایجاد امنیت است. وظیفه پلیس ایجاد ناامنی نیست که بخواهد بگوید اگر شما فلان خطا را کردید می‌گیرم، می‌برم، می‌زنم، زندانی می‌کنم. وظیفه پلیس فراهم کردن امنیت و آسایش مردم است.