۱۱ میلیون نفر در ایران مدرک دانشگاهی دارند

وزیر علوم ۱۱ میلیون نفر در ایران مدرک دانشگاهی دارند وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست تخصصی جمعیت و منابع سیزدهمین مجمع جهانی علم و فناوری در شهر کیوتو ژاپن اعلام کرد: در ایران ۱۱ میلیون نفر، دارای مدرک دانشگاهی هستند. به گزارش ایسنا، محمدفرهادی که در جمع اعضا و وزیران علوم و فناوری […]

وزیر علوم

۱۱ میلیون نفر در ایران مدرک دانشگاهی دارند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست تخصصی جمعیت و منابع سیزدهمین مجمع جهانی علم و فناوری در شهر کیوتو ژاپن اعلام کرد: در ایران ۱۱ میلیون نفر، دارای مدرک دانشگاهی هستند.

به گزارش ایسنا، محمدفرهادی که در جمع اعضا و وزیران علوم و فناوری کشورهای عضو مجمع جهانی علم و فناوری سخن می‌گفت با بیان این مطلب اظهار داشت: مسأله جمعیت و منابع به خودی خود برای کشور‌ها چالش است و دو مقوله شهری شدن و مهاجرت مغز‌ها نیز این مسایل را تشدید کرده است.

وی با تقدیر از دولت ژاپن در برگزاری مجمع جهانی علم و فناوری، به وضعیت ایران، جمعیت و منابع کشورمان اشاره کرد و گفت ایران با داشتن ۸۰ میلیون نفر جمعیت از این لحاظ رتبه هفدهم دنیا را در اختیار دارد.

 فرهادی با اشاره به ترکیب جمعیتی ایران خاطرنشان کرد: ایران ترکیبی از مذاهب و گروه‌های قومی را در خود جای داده است که در صلح و آرامش با یکدیگر همزیستی مسالمت‌آمیز دارند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشورمان از دیگر ویژگی‌های ایران در ارتباط با مقوله جمعیت و منابع را، هم مرز بودن ایران با ۱۵ کشور دنیا دانست و گفت: ایران پذیرای دو میلیون و ۵۰۰ هزار پناهجو است.

وی به دو مشکل امروز جهان یعنی شهری شدن، گسترش شهر‌ها و مهاجرت مغز‌ها که با موضوع جمعیت و منابع پیوند خورده است، اشاره کرد و یادآور شد: گزارش سال ۲۰۱۶ سازمان ملل متحد در باره شهرهای جهان نشان می‌دهد که فضای شهری تا سال ۲۰۳۰ میلادی می‌تواند فقط ۶۰ درصد از جمعیت دنیا را شامل شود که البته برای ایران بیش‌تر است و به ۷۰ درصد و بیش از این نیز می‌رسد.

 فرهادی به جمعیت تحصیل کرده ایران اشاره کرد و گفت: در ایران ۱۱ میلیون نفر دارای مدرک دانشگاهی هستند و ۵ میلیون دانشجو در مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی تحصیل می‌کنند.

وزیر علوم گفت: که از میان جمعیت دانش‌آموخته، ما با پدیده مهاجرت مغز‌ها روبه‌رو هستیم که در واقع به معنای مهاجرت منابع انسانی ماهر کشور است.

وی با تأکید بر این‌که مهاجرت مغز‌ها اثرات نامطلوبی بر توسعه کشور‌ها دارد و منجر به شکل‌گیری متغیرهای نامعلوم می‌شود، تصریح کرد: رفتن نیروهای ماهر از یک کشور موجب می‌شود تا توسعه پایدار برای آن کشور حاصل نشود.

فرهادی گفت: هم کشورهای مبدأ و هم کشورهای مقصد هر دو در حمایت و ایجاد تسهیلات برای مهاجرت نیروهای ماهر و حرفه‌ای مسؤول هستند و باید این تسهیلات را برای بازگشت مغز‌ها به سرزمین مادری ارایه کنند.

 

 به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، وزیر علوم با اشاره به بازگشت مغز‌ها تصریح کرد: اگر چنین شود کشورهای مبدأ از سرمایه‌گذاری گزافی که صرف آموزش و پرورش کرده‌اند و از نیروهایی که خود پرورش داده‌اند؛ بار دیگر بهره‌مند خواهند شد و انتقال مغز‌ها به کشورهای خود دستیابی دوباره به این منابع با ارزش انسانی به حساب می‌آید.